2. oktober 2020

Mål er Holtens sovemedicin

Som en ægte fuldblods-angriber lever Emil Holten af sine mål, og han indrømmer gerne, at det sidste han tænker på inden søvnen er mål. Mest dem han ikke scorer.

Emil Holten må betegnes som en fuldblods-angriber. På evig jagt efter scoringer og altid sin egen største kritiker, når det ikke lykkes. I onsdags lykkedes det. Emil Holten scorede til 2-0 i kampen, der endte med 4-0 sejr til SIF over Kolding. (Se målet i videoen øverst på siden).

– Mål er bl.a. det, jeg bliver betalt for. Og jeg vil gerne indrømme, at det sidste, jeg tænker på, inden jeg sover, er enten: Dejligt at score, men oftest: Hvorfor fik jeg ikke scoret mere. Jeg tænker meget på mål, også når jeg ikke scorer. Det tror jeg at alle angribere gør, for det er en del af det at opnå ting. Men jeg kan sagtens falde i søvn, selv om jeg ikke har scoret. Bare vi har vundet. Sejren betyder mest – også i morgen, siger SIF-angriberen, der har scoret tre gange i denne sæson – mod St. Restrup, Skive og Kolding, og i sidste sæson blev noteret for 9 mål (5 i 3F Superligaen og 4 i Sydbank Pokalen), selv om han stod i skyggen af først Ronnie Schwartz, siden Junior Brumado.

Hård kamp i 90 minutter
Nu gælder det 1. division, og i det nære perspektiv lørdagens kamp på JYSK park mod Hobro.

– Jeg forventer en hård kamp, og vi kommer til at kæmpe for det til sidste minut. Den bliver ikke afgjort på en halv time, for Hobro er gode. Det er sådan en klub, der altid er dér, hvor de skal være, så det bliver en sej kamp. Det er et fysisk stærkt hold, så vi skal lægge al det fysik, vi kan, ind i det, og derfra skal vi ind og spille med dem. Vi må ikke gå med på deres præmisser, for så får vi det svært, men kan vi få lagt ekstremt meget energi ind og give al det, vi har, så kommer vi også til at kunne spille, når vi kommer ud af deres pres. Vi skal sørge for, at kampen bliver spillet på vores præmisser, siger den 24-årige angriber, der ved skiftet til SIF blev omplantet fra sin sjællandske baggrund til det centrale Jylland.

Søde mennesker i by og klub
– Det er gået over al forventning. Menneskene her omkring, både i byen og i klubben, er helt fantastiske. Jeg nyder det til fulde. Silkeborg er en hyggelig by med sindssygt gode mennesker, og jeg glæder mig til at komme til træning hver dag, siger Emil Holten og fortsætter:

– Det er sjovt at være en del af så ung en trup. Selv om jeg kun er 24 år, er jeg ikke engang tæt på at være på det unge hold, når vi spiller ung mod gammel. Det er fedt at få ansvar, det kan jeg godt lide, og jeg tror det udvikler mig. Vi har så mange ekstremt store talenter i truppen, så det er en fed måde, at tingene bliver gjort på, siger angriberen, der ser tilbage på den første del af sæsonen med fortrøstning.

Godkendt indledning på sæsonen
– Vi kom godt tilbage efter den første svære kamp i Helsingør, hvor vi ikke præsterede det, vi gerne vil og det vi skal. Efter det har vi vist, hvad vi kan. Vi var uheldige og heller ikke helt gode nok i Fredericia, men ellers synes jeg, at vi har haft en start på sæsonen, som vi godt kan være tilfredse med. Der er masser af ting, vi kan forbedre, og det er jeg også sikker på, at vi kommer til at gøre, siger han  og giver på opfordring sit bud på resultatet af lørdagens kamp.

– Uhh, jeg siger 2-0, og jeg får lov at lave en enkelt.

Kampen spilles på JYSK park kl. 13.30, men på grund af corona-restriktioner bliver det kun med et begrænset antal sponsorer som tilskuere. Opgøret sendes direkte på TV3 Sport med optakt fra kl. 13.15.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 26.05. kl. 17.00
Scroll til toppen