16. april 2021

Lokal erhvervsmand bliver storaktionær i Silkeborg IF Invest A/S

Stifteren af Maki og manden bag bl.a. Done by Deer, Niels Dahl-Nielsen, køber stor aktiepost i Silkeborg IF Invest A/S. ”Veldrevet virksomhed, tillid til ledelsen og hjerteblod,” begrunder han det med.

Silkeborg-erhvervsmanden Niels Dahl-Nielsen er ny storaktionær i Silkeborg IF Invest A/S. Tirsdag kunne selskabet meddele Fondsbørsen, at Niels Dahl-Nielsen gennem sit selskab Dahl-Nielsen Holding ApS har erhvervet sig godt 500.000 aktier svarende til lidt over fem procent af kapitalen i Silkeborg IF Invest A/S.

– Jeg kender jo Silkeborg IF som mangeårig sponsor, og det er en veldrevet klub med en ledelse, som jeg har stor tillid til. Jeg brænder for fodbold, og har stor respekt for hele Papirfabrikken-projektet, der er ikonisk for byen. Så det er meget med hjertet, jeg er gået ind som aktionær, siger Niels Dahl-Nielsen, der i sin bestyrelse har advokat Henrik Lyhne som formand. Han er også formand i Silkeborg IF Invest A/S.

Brænder for Silkeborg
Erhvervsmanden med bopæl i Sejs skabte i 2003 legetøjsvirksomheden Maki, som han i dag stadig er medejer af, men ude af den daglige drift. Han er også indehaver af legetøjs- og livsstilsprodukt-brandet Done by Deer, der er placeret i Grauballe, og så ejer han fire Kop & Kande butikker og er med i et større boligprojekt i Virklund. Det er således mest på bestyrelses-niveau, at han i dag er aktiv.

– Jeg brænder for Silkeborg og ser SIF som en af de ting, byen kan være stolt af. Derfor var det naturligt at gå ind som aktionær, da jeg fik muligheden. På talentudvikling har SIF fundet en god model, der har vist sig effektiv med bl.a. udvikling af en stribe landsholdsspillere i de senere år. Det synes jeg er spændende, og arbejdet med unge mennesker ligger mig meget på sinde, siger Niels Dahl-Nielsen.

Træder et skridt eller to tilbage
En del af aktieposten i Silkeborg IF Invest A/S har erhvervsmanden overtaget fra Ole Hansen, der gennem sit selskab Emilan ApS i mange år har ejet en stor aktiepost. Ole Hansen er stadig aktionær, men ikke længere i samme størrelsesorden.

– Jeg kan ikke løbe fra min dåbsattest, og jeg har heller ikke mulighed for længere at deltage i aktiviteterne omkring selskabet. Da der viste sig en mulighed for at lade et ungt menneske tage over, valgte jeg at træde et skridt eller to tilbage, siger Ole Hansen, der var med til at stifte det professionelle selskab bag fodbolden i 1982 og i 11 år sad i klubbens direktion. Han var også med i rekonstruktionen af Silkeborg IF i 2002 og har siden været en af de store aktionærer. Det er han ikke længere.

– Det er da lidt mærkeligt, vil jeg erkende. Men det glæder mig, at aktierne er landet et godt sted. Det er vigtigt for klubben, slår den pensionerede erhvervsmand og tidligere indehaver af Virklund Sport fast.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen