23. september 2009

Logikken vandt til sidst

Stik mod forventninger og logisk kalkule bragte indædt kæmpende Marstal/Rise sig foran 1-0 i dagens pokalkamp. Men i sidste ende vandt logikken, og Silkeborg IF fik vendt et truende nederlag til en 3-1 sejr.

"Turen til Parken går over Marstal". Sådan lød ordene fra Troels Bech inden kampen mod Fynsserieholdet Marstal/Rise i Ekstra Bladet Cups 3. runde. En mindre omvej, som vandt sin berettigelse i en hyggelig stemning på det lille intime Marstal Stadion – hvor pølserne på grillen var mere velplejet end græsplænen og Silkeborg IF så sandelig kunne mærke charmen ved at besøge de mindre klubber i pokalturneringen.

At kampen blev taget alvorligt af træner Troels Bech kunne læses ud fra start 11eren. Således lød 4-4-2-opstillingen: Lasse Heinze dækkede kassen. Dennis Flinta startede som højreback, mens Jim Larsen var flankeret af Simon Jakobsen i midterforsvaret med Emil Farver til venstre.

Frank Hansen, Martin Ørnskov, Jesper Bech, Martin Svensson tog sig fra højre til venstre af midtbanen, mens der var startsplads til Simon Azoulay Pedersen og Henrik "Tømrer" Pedersen i angrebet.

Frisk start af hjemmeholdet
Der var spillet et par minutter, da Dennis Flinta rykkede med frem fra højre back til kampens første chance. Flintas første skud røg tilbage til ham igen, mens det andet skud blev resolut hugget af sted – men en flot redning af Peter Sylvestersen i Marstal/Rises mål forhindrede den gode start.

Syv minutter inde i kampen så Marstal/Rises spillere og tilskuere et straffe i en situation, hvor Lasse Heinze var ude at pille bolden ved et kontraangreb foran Marstal/Rises 8er. Steffen Juhl fra hjemmeholdet faldt højlydt til jorden – uden at kunne overbevise dommer Claus Bo Larsen om sit ærinde.

Hjemmeholdet spillede generelt friskt til i denne periode og havde i kampens første 10 minutter noget mere ære af kampen end Silkeborg IF. Udeholdet fandt ikke rigtig rytmen mod et meget engageret Marstal/Rise-mandskab.

Langskud uden snert
Martin Svensson var næste SIF-mand, der efter et kvarters tid kunne notere sig en afslutning på oplæg fra Jesper Bech. Men et fladt langskud hoppede en meters penge forbi den fjerne opstander.

Langskud var Silkeborg IFs bedste våben mod et tætpakket hjemmehold, som fightede stærkt for at holde de rød-hvide fra målet. Jesper Bech forsøgte sig også, men igen var Peter Sylvestersen på plads – det blev aldrig rigtig farligt.

Men alligevel begyndte det at ligne et eller andet for udeholdet. 20 minutter inde i kampen kunne selv de mest rabiate Marstal/Rise-fans på lægterne se, at SIF fik overtaget, hvilket nok kunne siges at være på tide, hvis man tog holdenes formodede niveauforskelle i betragtning.

Marstal/Rises målmandshelt
Fantomredning – og dagens hidtil største bifald – tilfaldt Marstal/Rises keeper efter 32 minutters spil, da han snuppede bolden på et Frank Hansen-forsøg, som midtbanespilleren havde sendt modsat indlæggets retning. Men den rolige Peter Sylvestersen havde placeret sig godt.

Igen, igen var hjemmeholdets keeper hovedansvarlig for 0-0 stillingen. De mange langskud udtrykte på bedste vis, at SIF-spillerne havde mere end ualmindeligt svært ved at bryde igennem Marstal/Rises defensive rækker.

Et langskud fra Jesper Bech – denne gang med masser af potentiale – tordnede mod overliggeren i de døende minutter af første halvleg, mens Marstal/Rise nåede at få sendt en frisparksbold mod Lasse Heinze.

Lige efter lykkedes det faktisk for Silkeborg IF at få bolden i mål, da Henrik "Tømrer" Pedersen sendte et indlæg fra Martin Svensson i nettet. Men Claus Bo Larsen fløjtede en tvivlsom offside. Og sekunder senere fløjtede dommeren også første halvleg af. Til stor tilfredshed blandt hovedparten af de fremmødte tilskuere.

1-0 til Marstal/Rise
Troels Bech satte en enkelt ændring og rokade i spil fra anden halvlegs start. Christian Holst erstattede Simon Azoulay Pedersen og skubbede Jesper Bech helt op i front, mens færingen selv indtog den centrale midtbane.

En tør og knoldet bane kunne undskylde men ikke forklare, hvorfor SIFerne ikke kunne få spillet til at fungere. Der skete stadig ikke det store efter de første 10 minutters spil af anden halvleg.

Og så skete der alligevel noget. Det, der ikke måtte ske – Marstal/Rise bragte sig ved Hans Henrik Meldgaard foran 1-0. Lasse Heinze blev fanget på mellemhånd og en løs bold til Marstel/Rises 10er blev sendt i en blød bue over SIF-keeperen.

Troels Bech reagerede prompte ved at pille Emil Farver ud for en offensiv satsning med Peter Degn på midten.

Udligning ved Holst, føring ved Bech
Men målet fik vækket gæsterne af døsen. Indskiftede Christian Holst gjorde det igen respektabelt at være SIFer på Ærø med et udlignende mål, der faldt efter et stærkt gennembrud og indlæg af Martin Svensson i venstresiden. Mens keeper og forsvarsspillere fra hjemmeholdet kastede sig for at afværge, satte Christian Holst bolden sikkert ind i det højre målhjørne.

Forhåbentlig kunne målet løsne lidt op på et ganske hæmmet spil fra Silkeborg IF.

Noget tydede på det, da Jesper Bech sikkert kunne sende 2-1 målet ind med hovedet efter endnu et Martin Svensson-gennembrud på kanten. Flot mål af Bech og en hård skæbne for Ærøs stolthed, der ellers lurede på en sensation af de større.

To skadede SIFere
Gennemsnitsalderen hos Silkeborg IF blev hævet med et par år, da Steven Lustü måtte træde til som afløser for Simon Jakobsen, der humpende måtte udgå med en skade i det 72. minut.

Det var tredje og sidste Silkeborg IF udskiftning, som betød, at holdet måtte spille med 10 mand de sidste 15 minutter. Her udgik Martin Svensson nemlig med noget, der lignede en fiberskade i låret – to skader på tre minutter var ikke ligefrem en glædelig afslutning på kampen.

En lille glæde kunne dog findes i, at luften efterhånden var gået ud af hjemmeholdets ballon. Marstal/Rise kunne ikke andet end roses for en ualmindelig helhjertet indsats. Både i den tid, hvor kræfterne rakte og i en heroisk fight i de sidste tyve – lidt mere flade minutter.

Christian Holst lukkede kampen
Christian Holst gjorde sig igen gældende som kampens afgørende indskiftning, da den stærke midtbanespiller endnu engang fandt angrebsinstinktet frem og satte indersiden på et knivskarpt indlæg fra Jesper Bech. 3-1 med 12 minutter tilbage – så var den kamp i realiteten lukket.

Og gudskelov for det. Inden da var gået mange nervepirrende minutter, hvor en smal et-måls føring ikke gav meget ro i sjælen.

Hjemmeholdet kæmpede til det sidste og fik da også holdt Silkeborg IF fra yderligere scoringer. En større sejr havde været uretfærdig, men omvendt var Silkeborg IFs SAS Liga-hold på dagen en kende bedre end Fynsserie-holdet fra Marstal/Rise.

Spillet skal have en helt anden karakter på søndag, når Brøndby IF gæster Silkeborg Stadion kl. 16.00. Forhåbentlig er der sat lidt kreativitet, løbevillighed og engagement i banken efter en ikke voldsomt imponerende indsats fra Silkeborg IF – men det var da heldigvis nok til videre engagement i pokalen.

• 1-0 Hans Henrik Meldgaard (56)
  • 1-1 Christian Holst (61)
  • 1-2 Jesper Bech (67)
  • 1-3 Christian Holst (78)