15. maj 2020

Kunsten at passe en kunstgræsbane

Kunsten at passe en kunstgræsbane

På JYSK park er det Henrik Jørgensen, der passer og plejer kunstgræsset. Han blev tidligere på året hædret af sine kollegaer som årets Groundsman 2019. I seneste udgave af magasinet SIF IN BUSINESS kommer du nærmere på manden, som i de sidste 19 år har sørget for et godt underlag til klubbens bedste spillere. Læs historien her.

Henrik Jørgensen er manden bag det velplejede kunstgræs på JYSK park. Hans arbejde i Silkeborg er blevet bemærket landet over. Tidligere på året blev han kåret som Groundsman of the Year. Foto: Thomas Juul/Juul Fotografi.

Siden 2001 har Henrik Jørgensen været fast inventar omkring baneplejen på Silkeborg IF’s hjemmebane. Det startede på Mascot Park, hvor han blev en del af den kommunale enhed, som stod for byens anlæg. I starten var det uden den helt store erfaring med banepleje.

Det ændrede sig dog over årene, og til sidst blev han hovedansvarlig for baneplejen på den nu nedlagte bane, som i de sidste år i Superligaen blev vurderet til at være i top 6.

Derfor var det også naturligt, at det var Henrik Jørgensen, som blev spurgt, da der skulle findes en groundsman til det splinternye stadion, JYSK park.

– Jeg var egentlig ikke så meget i tvivl, da jeg først fik buddet. Jeg blev spurgt, om jeg ville komme ind og strege banen op for første gang, og da jeg så arkitekturen, sæderne og fornemmede stemningen herinde, så var jeg ikke i tvivl. Også selvom det var kunstgræs, lyder det med et smil fra Henrik Jørgensen i magasinet SIF IN BUSINESS.

Foto: Thomas Juul/Juul Fotografi

Han skulle dog vænne sig til at arbejde med et nyt underlag.

– Jeg snakkede med spillerne omkring banen. Robert Skov og Jens Martin Gammelby kom med gode inputs, ligesom Peder Knudsen hele vejen igennem har været god at sparre med. Det kan være i forhold til, om banen er for hård, eller om der er andre ting, som skal justeres. Med tiden har jeg så fået det indarbejdet i den systematiske pleje af banen, fortæller SIF’s groundsman, der tidligere på året blev kåret som Groundsman of the Year.

Læs hele artiklen fra SIF IN BUSINESS her.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen