20. maj 2020

Kø på sidelinjen i 3F Superligaens genstart

Kø på sidelinjen i 3F Superligaens genstart

Fem udskiftere tillades, Når 3F Superliga og NordicBet Liga genstarter sæsonen i næste uge.

Forrige lørdag godkendte IFAB – der udstikker de internationale regler for fodboldspillet – en midlertidig regelændring for udskiftninger, så det er muligt at skifte fem spillere ud per kamp fremfor som tidligere kun tre. I modsætning til de fleste andre regler fra IFAB, så er denne ikke et krav, men en mulighed, og derfor skal de enkelte ligaer selv beslutte, om de vil implementere det. Således også i Danmark, hvor Divisionsforeningens bestyrelse nu har besluttet at indføre det for resten af 2019/20 sæsonen.

– Beslutningen er taget efter dialog med klubberne og truffet ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv. Det er for at beskytte klubberne og spillerne bedst muligt i den her ekstraordinære situation, hvor vi ikke kender den fulde effekt af at starte op igen efter en længere pause. Det skal sikre den bedst mulige afslutning på sæsonen, udtaler direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen.

De fem udskiftninger kan kun bruges, hvis de foretages over maksimalt tre spilafbrydelser. Dermed må et hold altså ikke fem gange udskifte én spiller. Så hvis der er foretaget fire udskiftninger over tre spilafbrydelser, så må man ikke foretage den femte udskiftning.

Ændringen gælder også kampe i Sydbank Pokalen.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen