27. januar 2022

Klar SIF-sejr over OB

Fynske Anders Klynge stod for en lusket scoring til 1-0 og Søren Tengstedt cementerede, da Silkeborg IF torsdag besejrede OB i en blæsende træningskamp på JYSK park.

På et blæsende, men som altid indbydende smukt JYSK park, tog Silkeborg IF torsdag imod OB i vinterens anden træningskamp.

Cheftræner Kent Nielsen havde valgt en startopstilling med Nicolai Larsen på målet bag et forsvar med Rasmus Carstensen, Tobias Salquist, André Calisir og Nicklas Røjkjær. På midten var valgt Mark Brink, Anders Klynge, Robert Gojani, Sebastian Jørgensen og unge Anders Dahl, mens anfører Nicklas Helenius lå helt i front.

Både Alexander Lind og Oliver Sonne har i de seneste dage – lige som Joel Felix før nytår – fået konstateret et træthedsbrud og sad derfor ude.

Klynge på tavlen
Begge hold lagde friskt ud, og både gæsterne og hjemmeholdet kom frem til tidlige hjørnespark. SIF fik herefter godt fat i spillet, der langt overvejende foregik på den fynske banehalvdel i de første ti minutter.

Anders Klynge fik hjemmeholdets første chance i det 10. minut efter et godt drev fra Nicklas Røjkjær, men Klynge skød et stykke over målet mod sin tidligere klub.

To minutter senere lykkedes det dog for Anders Klynge at komme på tavlen. Fine kombinationer i højresiden mellem Nicklas Helenius, Rasmus Carstensen og Anders Klynge endte med, at Klynge modtog bolden i højre side af OB-feltet – og med et lusket venstrebens-skud, der måske nok var ment som et indlæg, sejlede bolden med vindens hjælp over Hans Christian Bernat i OB-målet. 1-0 til SIF.

Velkendt shortpassing
SIF fortsatte de gode takter og spillede ganske fornuftigt med fokus på den velkendte shortpassing-stil. OB satsede mere på aggressive omstillinger – og kom da også frem til et par skud, som ikke voldte Nicolai Larsen problemer.

Kampens kvalitet dalede herefter lidt for begge mandskabers vedkommende, og det mest sindsoprivende var en dum stempling af Emmanuel Sabbi på Nicklas Røjkjær efter 28 minutter.

Næste chance opstod i det 39. minut, da Rasmus Carstensen diskede op med både gode træk, et dybdeløb og en tværpasning til Nicklas Røjkjær, der trykkede af, men Bernat i OB-buret reddede i fin stil.

Et endnu større tilbud kom minuttet efter, da en perfekt Robert Gojani-bold i dybden til Anders Dahl endte centralt hos Sebastian Jørgensen, som desværre ikke fik ordentligt træf på bolden tæt foran mål.

Mere skete der ikke i første halvleg, og dermed 1-0 til SIF ved pausen.

OB tæt på udligning
Kent Nielsen skiftede fem spillere i pausen, hvor Nicolai Larsen, Nicklas Helenius, Anders Dahl, Robert Gojani og Sebastian Jørgensen lod sig erstatte af Stan van Bladeren, Andreas Oggesen, Nicolai Vallys, Søren Tengstedt og Frederik Carstensen.

Vallys fik anden halvlegs første tilbud i det 48. minut efter endnu et godt forarbejde af en velspillende Rasmus Carstensen, men skuddet blev blokeret til hjørnespark.

I den anden ende kom OB tæt på en udligning i to omgange efter 52 minutter – først efter en dybdebold til Emmanuel Sabbi, som Max Fenger efterfølgende måtte se Stan van Bladeren redde – og på hjørnesparket herefter prellede Jeppe Tverskovs hovedstød af på overliggeren.

I det hele taget var OB markant bedre med i anden halvlegs indledning, hvor fynboerne for første gang i kampen var dominerende, mens SIFerne led lidt under det fynske tryk.

Store justeringer
Også unge Mikkel Rytter og Pelle Mattsson blev sendt i aktion efter en god times spil, da Mark Brink og André Calisir forlod banen. Samtidig skiftede OB intet mindre end 9 spillere ud.

Med så store justeringer på begge hold blev kampen en smule rodet i denne fase, hvor hverken SIF eller OB lykkedes med at sætte ret mange ting rigtigt sammen.

Bedste bud kom fra Nicklas Røjkjær, der trykkede fint af i det 75. minut, men skuddet blev blokeret til hjørne.

Tengstedt til 2-0
2-0 scoringen faldt efter 76 minutter, da et SIF-tryk landede hos Søren Tengstedt, der efter fint aflæg fra Andreas Oggesen snurrede rundt et par gange i feltet – og med højrefoden knaldede endnu et pre season-mål i kassen bag en prisgivet Sayouba Mandé i OB-målet.

Herefter blev Jonathan Pank og Marcus Baggesen sendt i aktion i stedet for målscorer Anders Klynge – og Nicolai Vallys, der således kun fik en halv time på banen efter et lille skrub.

Baggesen overtog på venstrebacken, hvorfor Nicklas Røjkjær blev rykket op på venstrekanten, mens Pank tog plads mere centralt.

SIF var lige som i det meste af kampen igen det klart bedste hold, og de fynske gæster lykkedes ikke med ret meget i denne sidste fase af kampen.

Meget mere skete der ikke i den blæsende og til tider velspillede omgang på JYSK park, og dermed endte det med en ganske fin 2-0 sejr til SIF.

Næste test sker i næste uge, når Randers FC gæster JYSK park på tirsdag den 1. februar klokken 12.00, mens også SønderjyskE lægger vejen forbi Danmarks smukkeste fodboldstadion til en træningskamp, der afvikles lørdag den 5. februar klokken 12.00.

Træningskamp, 27. januar 2022, JYSK park
Silkeborg IF – OB 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Anders Klynge (12), 2-0 Søren Tengstedt (76)

SIF: Nicolai Larsen (46: Stan van Bladeren), Rasmus Carstensen, Tobias Salquist, André Calisir, Nicklas Røjkjær, Mark Brink (62: Mikkel Rytter), Anders Klynge (77: Marcus Baggesen), Robert Gojani (46: Nicolai Vallys (77: Jonathan Pank)), Sebastian Jørgensen (46: Søren Tengstedt), Anders Dahl (46: Andreas Oggesen), Nicklas Helenius (46: Frederik Carstensen).

OB: Hans Christian Bernat (Sayouba Mandé, 46.) – Nicholas Mickelson (Marcus McCoy, 62.), Jeppe Tverskov (Alexander Juel, 62.), Robin Østrøm (Jonathan Khemdee, 62.), Jørgen Skjelvik (Mathias Brems, 46.) – Jens Jakob Thomasen (Tarik Ibrahimagic, 62.), Troels Kløve (Ayo Simon Okosun, 62.), Jakob Breum  (Tobias Augustinus-Jensen, 62.) – Emmanuel Sabbi (Elias Hansborg Sørensen, 62.), Max Fenger (Bashkim Kadrii, 62.), Sander Svendsen (Luca Kjerrumgaard, 62.)