25. august 2017

SIF lider første nederlag på JYSK park

Hobro overlistede Silkeborg med klogt og effektivt spil, og snuppede fortjent alle tre point.

Alle gode gange tre? Spørgsmålet var nok et, som de fleste silkeborggensere havde stillet sig selv. Tre sejre i træk på JYSK park ville betyde en drømmestart for SIF på det nye stadion. Samtidig ville det også sende holdet fra Søholt op i top seks af Superligaen. Modstanderen fra Hobro kunne dog, trods deres status som oprykker, bryste sig af at være et tophold i Superligaen, efter en forrygende start på sæsonen.

På samme måde kom gæsterne også godt i gang fredag aften i Silkeborg. Efter bare syv minutter bragte Pål Kirkevold Hobro på 1-0. Målet kom efter et godt Hobro-angreb, hvor først Quincy Antipas og dernæst Kirkevold fik et forsøg indenfor rammen. Anden gang måtte Thomas Nørgaard kapitulere, og dermed kom SIF bagud på JYSK park for første gang nogensinde.

Målet satte en effektiv stopper for stemningen på JYSK park, som for en stund lige skulle indkapsle målet og føringen til Hobro.

Ændringer
Til kampen var Peter Sørensen nød til endnu engang at ændre på de offensive positioner. Karantænen til Davit Skhirtladze udløste en større rokade, hvor georgierens 10’er position blev omdannet til en ekstra central midtbane, som udover Casper Sloth og Ibrahim Moro nu også bestod af Mikkel Vendelbo. Helt foran fik Marc Rochester Sørensen chancen fra start for første gang.

Hele tiden skulle SIF-spillerne være opmærksomme og parate på Hobros omstillingsspil, hvor specielt Quincy Antipas var en stor trussel i dybden. Gæsterne blev da også farligst i kampens første halve time, hvor Silkeborg-forsvaret et par gange var på hælene. I den anden ende blev det mest ved dødbolde, at hjemmeholdet blev farlige, uden dog for alvor at gøre ondt på Hobro.

Kort før pausen var Robert Skov tæt på fra kanten af feltet. Chancen startede en fin periode for SIF mod slutningen af første halvleg. Der kunne dog ikke være nogen tvivl om, at spillet efter pausen skulle forbedres, hvis ikke gæsterne skulle løbe med alle tre point.

Pål rimer på mål

Ovenstående udsagn blev sagt efter sidste runde, hvor nordmanden med to træffere sikrede Hobro en komfortabel sejr. Kort efter pausen blev han så to-målsskytte igen, da han var på pletten foran en sagesløs Thomas Nørgaard. Noget af en kold spand vand i hovedet på SIF-holdet.

Kampens største bifald kom små ti minutter efter. Det var dog ikke en SIF-scoring, som udløste de store klapsalver, men derimod indskiftningen af det unge talent, Magnus Mattsson, som fik chancen i stedet for Mikkel Vendelbo.

Senere kom også Sammy Skytte og Stephan Petersen på banen. Udskiftningerne gav et godt overtag til hjemmeholdet. Hobro-chancerne blev færre og færre, mens SIF-holdet havde stort overtag i spil. I midten af anden halvleg var det også ved at udmønte sig i en stor chance til Mikkel Cramer, som fra sin position som venstreback var trukket godt med frem. Desværre endte bolden langt forbi Jesper Rask i Hobro-målet som endnu ikke for alvor var blevet testet. Også i den modsatte side kom Jens Martin Gammelby frem til to pæne tilbud, men heller ikke han kunne ramme målet.

Det blev i det hele taget lige ved og næsten for SIF-offensiven, som kom frem til flere gode tilbud i slutningen af kampen. Ingen af dem ramte dog indenfor rammen, og så vinder man ingen fodboldkampe. Hobro vinder 2-0 og føjer det første nederlag til SIF hjemme på JYSK park.

Kampen i tal:

Alka Superligaen runde 7. Fredag d. 25/8 på JYSK park.

Silkeborg IF – Hobro 0-2

Målscorer: Pål Kirkevold (7′ og 49′)

Advarsler: Edgar Babayan (15′), Mikkel Vendelbo (46′), Casper Sloth (56′)

Tilskueretal: 4979

Silkeborg: Thomas Nørgaard; Mikkel Cramer, Simon Jakobsen, Dennis Flinta, Jens Martin Gammelby; Ibrahim Moro, Mikkel Vendelbo (Mattsson – 57′), Marc Rochester Sørensen (Petersen – 70′), Casper Sloth (Skytte – 67′), Robert Skov; Jeppe Okkels

Udskiftere: Sammy Skytte, Tobias Salquist, Stephan Petersen, Valance Nambishi, Magnus Mattson, Mads Emil Madsen, Oscar Hedvall

Hobro: Rask; Gotfredsen, Bøge, Minor, Kopplin; Olsen, Brix-Damborg, Mistrati, Babayan; Kirkevold, Antipas

Udskftere: Jørgensen, Tjørnelund, Amankwah, Pedersen, Mikkelsen, Haarup, Grønning

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen