6. oktober 2013

Tunge skyer over Silkeborg

Med det tredje nederlag på en uge er SIF bombet godt og grundigt tilbage i bestræbelserne på at sikre sig oprykning til Superligaen. Vendsyssel vandt søndag 2-1 ved at udnytte hjemmeholdets fejl ubarmhjertigt.

Mørket begynder at sænke sig over Silkeborg IFs ambitioner om at være et tophold i NordicBet Ligaen. Det tredje nederlag på en uge blev en realitet søndag eftermiddag, da Vendsyssel FF var på besøg på Mascot Park, og nu hænger SIFerne fast i midterfeltet i ligaen med lang afstand op til de to pladser, der udløser oprykning til Superligaen.

Indsatsen mod Vendsyssel var på mange måder pæn og nydelig, men manglende skarphed foran mål og dumme fejl, der blev straffet ubarmhjertigt af de defensivt indstillede gæster, var årsagen til et nederlag for en flok SIF-spillere, som i øjeblikket langsomt, men sikkert bliver tappet for selvtillid.

Cheftræner Jesper Sørensen havde valgt at vrage anfører Frank Hansen efter onsdagens 0-3 blamage i Vejle. Jesper Mikkelsen og Christian Holst var tilbage i startopstillingen, Holst på den centrale, offensive position og Jesper Mikkelsen med anførerbindet i det centrale forsvar.

To episoder blev bemærket i en 1. halvleg, hvor hjemmeholdet havde bolden mest, spillede den fint rundt, men for sjældent kom til åbne chancer. Den første fandt sted efter 11 minutter, da Christian Holst efter godt kombinationsspil foran Vendsyssel-feltet befandt sig alene med nordjydernes målmand, Karim Zaza. Den tidligere FCK-keeper halvklarede i første omgang, men Holst kastede sig ind i riposten og sendte bolden i nettet. Dommer Benjamin Helm Svedborg mente imidlertid, at Holst var gået for voldsomt ind i nærkampen med Zaza, og voldsomt var det da også. De to spillere stødte knæene sammen, og Zaza måtte køres fra banen på en båre og lade sig erstatte af reservekeeper Lasse Kjæhr, mens Christian Holst forsøgte at humpe videre i kampen, men måtte lade sig udskifte i det 28. minut.

Den anden markante episode fandt sted, lige inden Holst udgik. Morten Beck sled sig fri i feltet, men blev revet i trøjen i skudøjeblikket, så Lasse Kjæhr kunne klare til hjørnespark. Dommer Svedborg valgte ikke at reagere på trøjerivet til stor ærgrelse for cheftræner Jesper Sørensen på sidelinjen.

Holsts udskiftning udløste en rokade på den forreste del af midtbanen, idet Jeppe Illum gik ind på den centrale plads, mens indskiftede Adeola Runsewe overtog venstrekanten. Runsewe viste et par gange sit hurtige antrit, og gjorde sig også bemærket med et par behjertede, men upræcise skudforsøg, men ellers var det i højresiden, hvor Dennis Flinta konstant søgte i dybden, de fleste angreb blev designet.

Mål blev det dog ikke til i en halvleg, hvor SIFerne manglede den sidste skarphed i feltet, og hvor et defensivt indstillet Vendsyssel-mandskab kun ved et par lejligheder viste en smule farlighed foran Kasper Jensens mål.

Målene kom til gengæld straks efter pausen, men det var Vendsyssel, der først kom på måltavlen. Logisk for kampens spilbillede var det en bolderobring under Silkeborgs angrebsopbygning, der førte til målet. Daniel A. Pedersen kiksede en aflevering, og med bolden på fødderne kunne Thomas Hansen spurte mod SIFs straffesparksfelt. På kanten centrede han ind foran til Slaven Stjepanovic, der kvikt spillede videre til Christian Overby. I helt fri position kunne han sende bolden under Kasper Jensen i målet.

Det ændrede ikke kampens logik. SIF pressede og var spilstyrende, og udligningen kom blot fem minutter senere, da Christian Sørensen sendte bolden ind i panden på Morten Beck, der kunne score sit syvende sæsonmål.

Men igen gjorde SIFerne det svært for sig selv ved at lade Vendsyssel komme til på fejl i opspillet. Det førte til et hjørnespark i det 65. minut, og tæt under mål kunne Alexander Ludwig kaste sig frem og heade bolden i nettet til 2-1.

I det 72. minut lykkedes det Morten Beck at få bolden i nettet for anden gang, men målet blev annulleret, da Christian Sørensen havde taget et indkast for tæt på baglinjen, og i de følgende minutter kogte frustrationerne over hos SIFerne, så både Daniel A. Pedersen og indskiftede Frank Hansen brokkede sig til gule kort og et frispark til Vendsyssel lige uden for Silkeborg-feltet.

I et forsøg på at vende udviklingen smed Jesper Sørensen i de sidste 10 minutter Dennis Flinta helt i front, og det blev da også til et enkelt godt skud fra forsvareren, som dog blev reddet af Vendsyssels reservekeeper, og så kunne en flok lykkelige nordjyder returnere til Hjørring med tre point.

Sorte skyer trækker op over Søhøjlandet.

SIF-Vendsyssel FF 1-2 (0-0)

Mål: 0-1 Christian Overby (52.), 1-1 Morten Beck (56.), 66.: 1-2 Alexander Ludwig.

Advarsler: Sune Kiilerich, Daniel A. Pedersen og Frank Hansen, SIF.

Tilskuere: 1.555

Silkeborg IF

(4-2-3-1): Kasper Jensen – Dennis Flinta, Sune Kiilerich, Jesper Mikkelsen, Nicolaj Ritter – Daniel A. Pedersen, Emil Scheel (70.: Frank Hansen)- Jeppe Illum, Christian Holst (28.: Adeola Runsewe) , Christian Sørensen (79.: Frans Dhia Putros) – Morten Beck.

Vendsyssel FF (4-4-2): Karim Zaza (14.: Lasse Kjæhr) – Mads Greve, Jens Kr. Sørensen, Alexander Ludwig, Christian Overby – Buster Munk, Thomas Hansen, Michael Byskov, Mathias Schlie – Nicolas Sandberg (80.: Mitar Pekovic), Slaven Stjepanovic (63.: Michael Nielsen).

• 0-1 Christian Overby (52.)
  • 1-1 Morten Beck (56.)
  • 66.: 1-2 Alexander Ludwig.