29. maj 2020

To gode mål sikrede FCN sejren på JYSK park

På et tomt JYSK park bredte tristessen sig for SIF, der fredag aften måtte se sig slået 0-2 af FC Nordsjælland. Dermed er SIF’erne max presset i kampen for at undgå 14. pladsen inden gruppespillet.

SIF-angriber Brumado havde svære arbejdsvilkår fredag aften på JYSK park, hvor SIF måtte se sig slået af FC Nordsjælland. Foto: Ulla Myrhøj.

SIF måtte se sig slået 0-2 fredag aften på JYSK park af FC Nordsjælland i 3F Superligaens genstart. Dermed har SIF’erne kniven for struben i bestræbelserne på at slippe fri af 14. pladsen inden gruppespillet. Dels skal SIF håbe på Esbjerg-nederlag allerede på søndag, dels skal SønderjyskE besejres i grundspillets sidste kamp på næste søndag.

Kampen var langt fra chancerig, selv om SIF i 2. halvleg havde et par muligheder, men FC Nordsjælland havde de individuelle kvaliteter omkring målene, der berettigede sejren.

I fredagens kamp indledte FC Nordsjælland  ikke overraskende med kvikt kombinationsspil. Der var optræk til chancer i det første kvarterstid, men ikke noget, der for alvor voldte SIF-keeper Rafael Romo problemer. SIF var sjældnere gæstere på FCN’s banehalvdel, og bortset fra et skudforsøg fra Nicolai Vallys i det 8. minut, kom hjemmeholdet ikke frem til noget.

Føringsmål på frispark
FC Nordsjælland kom foran direkte på frispark i det 20. minut efter at Frederik Alves var gået for hårdt ind i en duel. Magnus Kofoed Andersen sparkede mod det nærmeste hjørne, og det blev et godt spark. Bolden svævede udenom muren og op i målhjørnet uden chance for SIF-keeper Rafael Romo. Målet kom på et tidspunkt, hvor SIF ellers var ved at få styr på defensiven overfor de hurtigt spillende nordjællændere.

Hjemmeholdet kom længere frem på banen efter scoringen og var også i stand til at spille den rundt på den nordsjællandske banehalvdel. Oplagte chancer var det dog småt med, og så slog FC Nordsjælland i stedet til med kampens andet mål. Kamal Sulemana snød SIF-forsvaret i højre forsvarsside af feltet og placerede bolden ved fjerneste stolpe. Et par flotte FCN-mål i en kamp, der indtil da havde været chancefattig.

Fremad, SIF
Fra 2. halvlegs start var der derfor kun én opskrift for SIF: Fremad. Det lykkedes da også Kent Nielsens mandskab at sætte FCN-forsvaret under pres. Det blev tilløb til chancer – den største i halvlegens indledning til Brumado, der dog blev dømt off-side på sit hovedstøds-forsøg lige over mål.

Rasmus Carstensen var tæt på efter knapt en times spil, da han fra spids vinkel sparkede Mads Kaalunds indlæg fra modsatte side mod mål. Nicolai Larsen i FCN-målet parerede, og kort efter tog han sig også af et listigt forsøg fra Brumado. SIF skabte chancer og sad på spillet i denne fase af kampen, mens FC Nordsjælland levede på omstillinger. Mohammed Kudus driblede således i det 63. minut uden om Rafael Romo, men skød i sidenettet i et tomt mål.

I et forsøg på at vende den truende udvikling skiftede Kent Nielsen tre offensive spillere ind til de sidste 10 minutter, Alexander Lind, Sebastian Jørgensen og Emil Holten. I minuttet efter indskiftningen var FC Nordsjælland dog ved at afgøre tingene definitivt på en dobbelt-chance, men først reddede Romo et forsøg fra Mikkel Rygaard, og Anders Hagelskjær tog sig af ripostforsøget fra Abu Francis.

SIF bød også ind – Sebastian Jørgensen havde et godt skudforsøg, som Nicolai Larsen måtte ud i fuld længde for at klare. I slutminutterne havde Emil Holten også en stor chance fri tæt under mål på oplæg fra Alexander Lind, men SIF måtte gå fra banen uden at have scoret.

Næste opgør er udekamp i Haderslev mod SønderjyskE. Det er søndag kl. 17.00 og sidste runde i grundspillet.