15. august 2010

Tåbeligt nederlag mod AC Horsens

Rajko Lekic sørgede med sin anden sæsonscoring for kampens første mål, da Silkeborg IF søndag i anden halvleg smed det hele mod oprykkerne AC Horsens, der scorede to gange på tyve minutter.

På det indbydende græstæppe på Silkeborg Stadion tog SIF søndag eftermiddag imod oprykkerne fra AC Horsens i Superligaens 5. spillerunde.

SIF jagtede sæsonens første sejr, og hvis den faldt mod AC Horsens, ville netop de gule gæster blive overhalet i tabellen i kampen om at være på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Til at klare opgaven havde cheftræner Troels Bech valgt en næsten identisk startopstilling i forhold til sidste weekend – eneste ændring fandtes på midtbanens venstrekant, hvor Christopher Poulsen var foretrukket frem for Christian Holst, som tog plads på bænken.

Dermed var Lasse Heinze at finde i målet bag et forsvar med Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Jim Larsen og anfører Henrik "Tømrer" Pedersen.

På midtbanen huserede Martin Svensson og Christopher Poulsen på kanterne, mens Martin Ørnskov og Frank Hansen havde udgangspunkt i den centrale midtbane.

Helt fremme – Jesper Bech og Rajko Lekic.

Gul offensiv
Kampen startede med lidt af et chok for hjemmeholdet, for der var kun spillet 15 sekunder, før det lugtede gevaldigt af et gult mål.

En lang fremlægning blev clearet af Lasse Heinze, men returbolden strøg lige ud til Lasse Kryger, der sparkede – kun for at se Jim Larsen og Thorbjørn Holst Rasmussen være klar med en menneskelig mur på stregen.

I det hele taget var AC Horsens gevaldigt i offensiven i kampens indledning, hvor eneste SIF-trussel var et frisparksindlæg fra Christopher Poulsen, som Søren Jochumsen sikrede sig.

Rajko til 1-0!
Efter syv minutters spil var Horsens igen nærgående, da Thomas Kortegaard smed en fin bold indover, som Lasse Kryger fik foden på – men lige i hænderne på Lasse Heinze, der havde fået en travl start på kampen.

Efterhånden kom SIF noget bedre med, og Jesper Bech fik – på Rajko Lekic’ glimrende forarbejde – en mulighed i det 12. minut, hvor han dog måtte se sit skud blive blokeret til hjørne efter at have lavet fræk dribling forbi Andreas Augustsson.

Og bare to minutter senere sørgede Christopher Poulsen for et herligt rush op ad banen. Han spillede videre til Jesper Bech – som blev fældet i feltet af Morten Rasmussen. Klart straffespark dømt af Superligadebutanten Michael Tykgaard – og Rajko Lekic scorede sikkert til med sit andet sæsonmål. 1-0 til Silkeborg IF!

Kraftfuld Thorbjørn
Målet fik gassen til at gå en smule ud af de gules ballon, mens SIF pressede videre efter at have fået det optimale ud af et svært første kvarter, hvor det ret beset ikke var helt fortjent, at de rød-hvide var i front.

AC Horsens fik dog foræret et hjørnespark efter 27 minutter, som satte gang i mere pres fra gæsterne, der nu igen kom tættere på Lasse Heinzes  mål. Især voldte lynhurtige Gilberto Macena SIF-forsvaret visse problemer, men foreløbigt altså uden held.

Dét skyldtes ikke mindst en særdeles velspillende Thorbjørn Holst Rasmussen i SIF-forsvaret – med kraftfulde indsatser gjorde han sit til at holde Den Gule Fare fra fadet.

SIF snydt for straffe
Efter 38 minutter lugtede det gevaldigt af endnu et straffespark til SIF, da Rajko Lekic i en omstilling spillede indover til en fremstormende Christopher Poulsen – som blev skubbet i feltet af Morten Rasmussen.

Denne gang vinkede Michael Tykgaard dog afværgende – og dét var en fejl, viste tv-billederne da også efterfølgende.

To minutter efter var SIF igen tæt på, da endnu et Rajko Lekic-indlæg studsede lige foran Søren Jochumsen, men den rutinerede keeper dykkede ned i læderet og afværgede muligheden.

Det samme var tilfældet for Lasse Heinze i den anden ende kort efter, da Gilberto Macena stak igennem og afsluttede – men i flyvende stil fik Lasse Heinze viftet bolden væk, og dermed kunne SIF oven på en intens første halvleg gå til pause med en 1-0 føring. Ikke uheldigt mod et meget kompetent AC Horsens-hold, som ved flere lejligheder havde været lige rigeligt nærgående.

Udligning til 1-1
Anden halvleg begyndte med en afslutning fra Christopher Poulsen, som dog ikke fik ordentligt træf på skuddet.

Mere snert var der over næste SIF-angreb i det 48. minut, hvor listigt småspil mellem Christopher Poulsen og Martin Ørnskov var tæt på at give en rigtig fin chance, men AC Horsens fik smidt bolden til hjørnespark.

Herpå nåede Rajko Lekic forrest og højest – men Horsens snuppede bolden og sprintede af sted i en hurtig kontra. Her snød Gilberto Macena SIF-forsvaret i venstresiden og susede ned mod Lasse Heinze – der kun kunne se til, at Macena centrede på tværs til Martin Spelmann, som fri foran målet sikkert udlignede til 1-1.

Velspillende Ørnskov
Initiativet kom efter udligningen igen over på røde fødder, og bevægelige Rajko Lekic var tæt på at nå frem til indlæg i flere tilfælde.

Martin Ørnskov bandt i denne fase tingene rigtig godt sammen på den centrale midtbane, hvorfra han udstak mange angreb med fine afleveringer og overraskende gode driblinger.

Efter 55 minutter fik SIF endnu et hjørnespark. Frank Hansen sparkede indover – hvor Rajko Lekic nåede højest og fik en fri header. Desværre misbrugte Lekic den store mulighed, og dermed stod der stadig 1-1 på storskærmen.

Gilberto Macena fik af Dennis Flinta kort efter foræret en stor mulighed, men heldigvis stod Jim Larsen i vejen for afslutningen, der strøg til et hjørnespark, som Lasse Heinze sikrede sig uden problemer.

Horsens foran
Ellers stod AC Horsens nu småtilfredse og langt nede i egne geledder, mens SIF pressede mere på. dette skete dog uden den helt store pondus og idérigdom, og de gulklædte blev ikke sat under de helt voldsomme prøvelser i defensiven.

Christian Holst, der af SIFs ungdomsafdeling inden kampen var blevet kåret til sidste sæsons bedste spiller, kom ind efter 63 minutter, da han erstattede Martin Svensson på kanten.

Men seks minutter senere gik det galt. Martin Spelmann modtog bolden i venstresiden og trak indad – hvorfra han med en følt højrefod sendte bolden ind i det lange hjørne til 1-2 på sit andet mål i kampen.

Troels Bech reagerede med en dobbeltudskiftning, hvor Henrik "Tømrer" Pedersen og Christopher Poulsen forlod banen til fordel for Kaimar Saag og Peter Degn.

Lidt for planløst
Med godt ti minutter igen kom SIKF frem til en sjælden afslutning i en ellers noget død periode af kampen. Rajko Lekic fik saksesparket mod mål, men uden problemer for Søren Jochumsen.

Tiden gik alt for hurtigt, og SIF skabte alt for lidt – mens AC Horsens naturligvis var vældigt tilfredse med tingenes udvikling.

Boldene blev mere eller mindre planløst hældt fremad, men luftstyrken og organisationen var for stærk hos gæsterne, der da også fik lidt for let spil med tanke på de dårlige server ind i feltet.

Og dermed endte det hele med et nederlag på 1-2 mod AC Horsens, der viste sig som et bedre arbejdende hold på dagen.

Næste kamp er mod Randers FC på Silkeborg Stadion – søndag den 22. august klokken 16.00.