7. august 2010

Flot SIF-præstation – men kun 0-0

Silkeborg IF og Jim Larsen leverede en rigtig fin præstation i store dele af lørdagens kamp mod AaB i Aalborg – men desværre rakte anstregelserne kun til det ene point efter 0-0.

På en solrig lørdag aften tog AaB imod Silkeborg IF Energi Nord Arena i Aalborg til dét, som af hjemmeholdet var blevet kaldt en tidlig nøglekamp.

SIFs cheftræner Troels Bech havde valgt præcis samme startopstilling som i sidste weekend, hvor spillet i kampen mod Lyngby var noget bedre end resultatet 2-2.

Oprejsningen skulle komme lørdag aften i Aalborg, hvor Lasse Heinze vogtede buret bag et forsvar med Dennis Flinta, Jim Larsen, Thorbjørn Holst Rasmussen og anfører Henrik "Tømrer" Pedersen.

På midtbanen passede Christian Holst og Martin Svensson kanterne, mens Martin Ørnskov og Frank Hansen lå centralt – bag Jesper Bech og Rajko Lekic i front.

Rodet spil
SIF begyndte kampen med god energi, og det var gæsterne, der satte tryk på fra start. Der var gode aktioner fra både Rajko Lekic og Martin Svensson, mens AaB til gengæld ikke havde bolden under længerevarende kontrol på SIFs banehalvdel en eneste gang i kampens første fem minutter.

Spillet fra begge holds side blev dog mere og mere rodet, mens duellerne på den centrale midtbane var tætte og med smæld på.

Efter 12 minutter fik AaB kampens første hjørnespark, da Thorbjørn Holst Rasmussen mistimede sin clearing. Lasse Heinze sikrede sig dog bolden i to omgange på indlægget, men der gik et sus over Energi Nord Arena, da SIF-keeperen indledningsvist tabte bolden.

Misbrugt friløber
To minutter senere tilspillede SIF sig så kampens hidtil største chance, da Jesper Bech fandt Rajko Lekic i en spids vinkel. Lekic huggede til – men fik ikke ordentligt træf i bolden, der susede ud til målspark hos Karim Zaza.

I det hele taget så SIFernes spil udmærket ud, men det var AaB, der fik kampens næste tilbud – i det 18. minut, da Louay Chanko spillede Ronnie Schwartz til en sidenhen ufarlig afslutning.

Jesper Bech så ud til at befinde sig godt på banen og tilbød sig konstant i de små rum mellem kæderne. Også Rajko Lekic fremviste stor energi og tog stor del i de defensive pligter.

Bolden var konstant på SIF-fødder, og i det 23. minut drog gæsterne fordel af overtaget og tilspillede sig en kæmpe chance. Det skete, da Jesper Bech med en overrumplende vending fik sig bragt i en fin position, hvorfra han fandt Christian Holst i dybden på en friløber. Holst sparkede – men ikke godt nok, for Karim Zaza fik lige præcis viftet bolden til et frugtesløst hjørnespark.

Svensson snert forbi
Silkeborg IF fortsatte de gode takter og kørte bolden flot rundt i egne rækker, mens AaB ikke fik lov til at lykkes med nærmest noget som helst.

Efterhånden fik hjemmeholdet dog en lille smule bedre fat i spillet, men de blev ikke levnet megen plads foran Lasse Heinzes mål, hvor SIF-defensiven stod godt og kraftfuldt – især personificeret ved Thorbjørn Holst Rasmussens mange gode indgreb.

Efter 37 minutter lugtede det igen af en SIF-scoring, da et indkast fra højresiden endte centralt uden for feltet hos Martin Svensson, der flugtede med et knaldhårdt venstrebensskud – som susede snert forbi.

I den anden ende fik Daniel Christensen en sjælden AaB-mulighed, men heller ikke han havde held i sprøjten over for Lasse Heinze, der greb bolden sikkert.

Intensiteten fadede en smule ud mod slutningen af halvlegen, som blev lukket med et ufarligt Jeppe Curth-hovedstød. Og dermed kunne de to hold gå til pause med 0-0 – en stilling, som SIFerne med rette kunne ærgre sig en smule over efter et par gode tilbud og ganske løfterigt spil.

Mere tæt
SIF tilkæmpede sig tre tidlige hjørnespark i anden halvlegs indledning. Afslutninger gav det ikke, men det var om ikke andet godt at se gæsterne fastholde de gode takter fra før pausen.

Dennis Flinta fik prøvet lykken fra distancen i det 55. minut, men skuddet voldte ikke Karim Zaza problemer. AaB slap igen med skrækken minuttet efter, hvor Jesper Bech og Christian Holst var tæt på at bande sig igennem AaB-forsvaret, men linjedommeren markerede for offside.

SIFerne viste sig stærkere end AaBerne i duellerne og pasningsspillet, men det så tættere ud nu end tidligere i kampen, selv om AaB fortsat ikke fremviste den store spillelyst på hjemmebanen.

Endnu et SIF-hjørnespark i det 65. minut endte med en returmulighed til Henrik "Tømrer" Pedersen, der flugtede – men lige i handskerne af Karim Zaza.

Saag, Jakobsen og Poulsen på banen
Troels Bech foretog en dobbeltudskiftning i det 68. minut, hvor Rajko Lekic og Thorbjørn Holst Rasmussen forlod banen til fordel for Kaimar Saag i front og Simon Jakobsen i centerforsvaret.

Simon Jakobsen vandt sine første direkte dueller, mens Kaimar Saag bragte masser af speed og optimisme ind i front, så umiddelbart lignede det et par gode nye input til SIF-holdet, der stadig så godt ud på banen.

AaB fik med møje og besvær ædt sig mere ind i tingene efterhånden, mens SIF begyndte at lure mere på omstillingerne.

Efter 79 minutter fik AaB en god chance efter et giftigt indlæg, men Lasse Heinze reddede i fin stil. Og kort efter kom så også Christopher Poulsen i aktion, da han erstattede Martin Svensson på venstrekanten.

De næste minutter blev en smule hektiske for begge hold – AaB kastede mere fremad mod de heroisk kæmpende SIFere, som dog blev ved med at give alt for at afvise AaBerne. Men også gæsterne kom frem over stepperne, og et godt Dennis Flinta-hug var ved at volde problemer for Karim Zaza i det 88. minut.

Men ind kom bolden altså aldrig i hverken den ene eller anden ende – og dermed endte AaB-SIF som den begyndte: 0-0.

Næste opgave for SIFerne er næste søndag klokken 14.00, hvor oprykkerne AC Horsens gæster Silkeborg Stadion.

Mål

 • ingen

Advarsler

 • Henrik “Tømrer” Pedersen
 • Rajko Lekic
 • Martin Svensson

SIF

 • Lasse Heinze
 • Dennis Flinta
 • Jim Larsen
 • Thorbjørn Holst Rasmussen (68: Simon Jakobsen)
 • Henrik “Tømrer” Pedersen
 • Martin Svensson (81: Christopher Poulsen)
 • Martin Ørnskov
 • Frank Hansen
 • Christian Holst
 • Jesper Bech
 • Rajko Lekic (68: Kaimar Saag).

AaB

 • Karim Zaza
 • Kasper Bøgelund
 • Kjetil Wæhler
 • Lasse Nielsen
 • Patrick Kristensen
 • Daniel Christensen (67: Mathias Wichmann)
 • Rasmus Würtz
 • Louay Chanko
 • Anders Due
 • Jeppe Curth (46: Henrik Dalsgaard)
 • Ronnie Schwartz (84: Nicklas Helenius).
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen