21. juli 2019

SIF skuffede i JYSK parks gensyn med 3F Superligaen

SIF har fået en hård start på livet i 3F Superligaen. For anden søndag i træk tabte holdet fra Søhøjlandet 0-3, søndag til AC Horsens.

SIF’s gensyn med 3F Superligaen efter et års fravær har langt fra været kærligt. For anden søndag i træk tabte SIF’erne 0-3, og begge gange har der ikke været meget at indvende imod sejrscifrene til modstanderne. AC Horsens havde ganske vist ikke bolden lige så meget som SIF i søndagens opgør på JYSK park, men når de havde den, var de effektive. 2-0 efter 21 minutter lignede et mareridt, og det blev det. SIF’erne havde svært ved at skabe chancer, og da Nicolai Brock-Madsen med sit andet mål i begyndelsen af 2. halvleg gjorde det til 0-3, var kampen i realiteten afgjort.

Cheftræner Kent Nielsen havde valgt at lave to ændringer i startopstillingen i forhold til seneste opgør i Brøndby. De to senest ankomne nyheder på spillerfronten, Nicolai Vallys og Filip Lesniak, var med fra start, Vallys på midtbanens højrekant og Lesniak på den centrale midtbane ved siden af Mads Emil Madsen.

Det var dog ikke ændringer, der kunne forhindre Horsens i at komme bedst fra start. Allerede efter godt tre minutters spil faldt det første mål, og det var til Horsens. Optakten var et indlæg fra venstre, der ikke blev afvist i SIF-forsvaret. Bolden havnede hos Michael Lumb i SIF’s højre side af feltet, og den rutinerede forsvarer bankede til bolden, så den strøg i nettet i fjerneste målhjørne. Trist start for SIF, men et flot mål.

Horsens farligst
Horsens var i det hele taget farligst i indledningen. SIF var mest på bolden, men Horsens var giftige på sine omstillinger. Efter 10 minutter havde Luka Prip et kvalificeret langskud, som Oscar Hedvall måtte ud i fuld længde for at parere til hjørnespark, og i det 17. minut skød Hallur Hansson lige forbi opstanderen med et fladt skud efter smart hælaflevering fra Malthe Kiilerich.

Første SIF-forsøg skulle man 20 minutter ind i kampen for at finde. Efter et godt opbygget angreb havnede en ripost fra Horsens-forsvaret hos Frederik Møller, der forsøgte sig med en halvflugter mod mål. Bolden gik dog langt forbi. I stedet var Horsens igen farlig foran SIF-målet i angrebet efter, hvor Nicolai Brock-Madsen satte Rune Frantsen op til et godt skud, som Hedvall igen måtte parere til hjørne.

Hjørnespark førte til 0-2
På det efterfølgende hjørnespark nåede Nicolai Brock-Madsen højest tæt under mål og headede Horsens foran 2-0. Det så nu meget svært ud for SIF.

Nede med 0-2 fik SIF bedre fat om kampen. Mads Emil Madsen bød ind med et godt skud fra distancen, Jeppe Okkels havde et par gode gennembrud over højrekanten og SIF fik i det hele taget mere farlighed ud af sin boldbesiddelse.

Det betød dog ikke, at Horsens ikke stadig fra farlig på sine omstillinger. Oscar Hedvall måtte igen ud i fuld længde efter godt en halv time, da gæsterne kom til endnu en skudchance.. SIF havde generelt svært ved at afvise de gulblusede, når de nærmede sig straffesparksfeltet. Halvlegen endte dog uden yderligere scoringer med pil opad til SIF i det sidste kvarterstid.

I pausen foretog Kent Nielsen sin første udskiftning. Fra 2. halvlegs start kom Shkodran Maholli på banen i stedet for Nicolai Vallys.

0-3 lignede game over for SIF
Sidste sæsons topscorer, Ronnie Schwartz, fik fem minutter inde en gylden mulighed for at reducere, da han fik frit løb mod mål efter godt oplæg fra indskiftede Maholli. Den træfsikre plaffeminister blev imidlertid tacklet i skudøjeblikket og i stedet kunne gæsterne gøre det til 3-0 i angrebet efter. Frederik Møller tabte bolden højt på banen, og i overtal i omstillingen kom Jonas Thorsen til en skudmulighed. Oscar Hedvall fik pareret, men Nicolai Brock-Madsen var over riposten og bragte med sit andet mål i kampen Horsens på 3-0. Det lignede game over for SIF.

Foran med 3-0 trak Horsens sig naturligt nok ned foran eget mål, mens SIF’s meget tid på bolden sjældent skabte farlighed. Største optræk til en mulighed var faktisk på en omstilling, hvor Shkodran Maholli overspurtede Sivert Heltne Nilsen og lagde an til en pasning til en helt fri Ronnie Schwartz. Horsens-anføreren fik dog en fod imellem og parerede til hjørnespark.

SIF fandt aldrig effektiviteten, så en flok jublende Horsens-spillere kunne forlade JYSK park med tre point.

SIF’s næste kamp er om godt en uge. Mandag 28. juli er der udekamp mod AaB i Aalborg.

3F Superligaen, 2. runde, søndag 21. juli kl. 12.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – AC Horsens 0-3 (0-2)
Mål: 0-1 Michael Lumb (4.), 0-2 Nicolai Brock-Madsen (21.), 0-3 Nicolai Brock-Madsen (51.)
Advarsler: Svenn Crone, Frederik Alves, Silkeborg IF.
Tilskuere: 3.535
Silkeborg IF (4-4-1-1): Oscar Hedvall – Svenn Crone, Simon Jakobsen, Frederik Alves, Frederik Møller – Nicolai Vallys (46.: Shkodran Maholli), Filip Lesniak (66.: Valance Nambishi), Mads Emil Madsen, Jeppe Okkels – Marc Rochester (76.: Emil Holten) – Ronnie Schwartz.
Cheftræner: Kent Nielsen
AC Horsens (4-4-2): Michael Lansing – Peter Nymann, Malthe Kiilerich Hansen, Sivert Heltne Nilsen, Michael Lumb – Luca Prip, Bjarke Jacobsen, Hallur Hansson, Jonas Thorsen (81.: Thomas Kortegaard) – Rune Frantsen (80.: Peter Therkildsen), Nicolai Brock-Madsen (90.: Matthias Præst).
Cheftræner: Bo Henriksen