23. marts 2014

SIF-sejr i forårspremieren

Et tidligt mål af Dennis Flinta kickstartede SIFs forår i premieren mod Hvidovre. Det holdt dog hårdt efter en 2. halvleg, hvor SIF overlod for meget til de københavnske gæster, og hvor Emil Scheel scorede i overtiden.

SIF kom resultatmæssigt godt fra start i foråret. En sejr på 2-0 sørgede for tre point mod Hvidovre, og selv om SIF ikke spillede nogen prangende 2. halvleg, var sejren på baggrund af dominansen i 1. halvleg fortjent.

Jesper Sørensen havde et par nyheder i startopstillingen i forhold til det hold, der sluttede efteråret med syv kampe i træk uden nederlag. Nicolaj Køhlert havde vundet kampen om den defensive midtbanesplads, og Christian Sørensen var tilbage i startopstillingen på den offensive midtbane for første gang siden 6. oktober i fjor.

I anfører Frank Hansens fravær var højre-back positionen overtaget af Frans Dhia Putros, mens Jesper Mikkelsen i venstre forsvarsside var blevet klar efter at have været tvivlsom starter i ugens løb.

Drømmestart
Hjemmeholdet fik en drømmestart på den fint trimmede grønsvær på Mascot Park. Fra første fløjt tiltvang SIFerne sig boldovertaget og kørte læderet fint rundt i egne rækker. Et frispark i højre side efter blot to minutters spil sendte Jesper Mikkelsen ind i panden på Dennis Flinta. SIF-forsvareren styrede bolden i nettet via den ene opstander til 1-0 føring. Så var forårs-sæsonen igang.

I de følgende minutter var Emil Scheel to gange tæt på at bringe SIF yderligere foran. Først på et hovedstød efter et glimrende indlæg af Frans Dhia Putros, hvor Hvidovre-keeper Andreas Larsen med en pragtredning klarede, og siden med et godt skud efter forarbejde af Christian Sørensen, hvor Larsen igen var på pletten i Hvidovre-målet.

Efter 20 minutters spil måtte Nicolaj Ritter udgå med noget, der lignede en lyske-skade. I stedet gik Daniel A. Pedersen direkte ind på hans position som venstre wingback.

Morten Beck fri
Det ændrede ikke på SIF-dominansen, og to minutter senere skulle Morten Beck have bragt SIF på 2-0. Helt fri med Hvidovres keeper måtte han dog se de københavnske handsker snuppe bolden fra ham, da han forsøgte at drible uden om Andreas Larsen. Også efter 33 minutters spil var Morten Beck i frit løb mod Andreas Larsens mål, men hårdt presset af to Hvidovre-forsvarere snublede SIF-angriberen i skudøjeblikket.

Hvidovre kom mod slutningen af halvlegen bedre med og havde også et enkelt nærgående forsøg efter 35 minutter, som Kasper Jensen refleks-klarede til hjørnespark. SIF kunne dog fortjent gå til pausen med føringen på 1-0 i behold.

SIF lagde noget mere afventende ud end i 1. halvleg, og der skulle gå 10 minutter før det første hjørnespark blev noteret. I de første 20 minutter af halvlegen var eneste bemærkelsesværdige begivenhed således en udskiftning – Jeppe Illum erstattede Christian Holst som den hængende angriber bag Morten Beck. Hvidovre tiltvang sig midtvejs i halvlegen et overtag, der dog ikke resulterede i større chancer, og 2. halvleg udviklede sig til en noget mindre underholdende affære end de første 45 minutter.

SIFs eneste nævneværdige chance efter pausen var Morten Becks forsøg på Daniel A. Pedersens indlæg, der dog ikke skabte nævneværdige problemer for Hvidovre-keeper Andreas Larsen.

Emil Scheel sørgede for at dræbe spændingen i kampen med sit overtidsmål til 2-0.

SIF spiller igen allerede torsdag aften, når Hobro tager imod til topkamp i NordicBetligaen.

Silkeborg IF-Hvidovre IF 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Dennis Flinta (3.), 2-0 Emil Scheel (90.)
Advarsler: Jesper Mikkelsen, Frans Dhia Putros og Christian Sørensen, Silkeborg, Mads Rønne, Hvidovre.
Tilskuere: 2.474
Silkeborg IF (3-5-1-1): Kasper Jensen – Simon Jakobsen, Dennis Flinta, Jesper Mikkelsen – Frans Dhia Putros, Christian Sørensen (90.: Bjarni Vidarsson), Nicolaj Køhlert, Emil Scheel, Nicolaj Ritter (21.: Daniel A. Pedersen) – Christian Holst (66.: Jeppe Illum) – Morten Beck.
Cheftræner: Jesper Sørensen.

Hvidovre (4-1-4-1): Andreas Larsen – Nicklas Halse (63.: Martin Fisch) , Stefan Hansen, Thomas Wiil-Andersen, Mikkel Knudstrup (25.: Ole Dau) – Christopher Østberg – Azad Corlu (74.: Christian Jacobsen), Jonas Hebo Rasmussen, Mads Rønne, Stefan Sørensen – Jonathan Nielsen.

• Jesper Mikkelsen – Frans Dhia Putros
  • Christian Sørensen (90.: Bjarni Vidarsson)
  • Nicolaj Køhlert
  • Emil Scheel
  • Nicolaj Ritter (21.: Daniel A. Pedersen) – Christian Holst (66.: Jeppe Illum) – Morten Beck. Cheftræner: Jesper Sørensen.

Hvidovre (4-1-4-1)

• Andreas Larsen – Nicklas Halse (63.: Martin Fisch)
  • Stefan Hansen
  • Thomas Wiil-Andersen
  • Mikkel Knudstrup (25.: Ole Dau) – Christopher Østberg – Azad Corlu (74.: Christian Jacobsen)
  • Jonas Hebo Rasmussen
  • Stefan Sørensen – Jonathan Nielsen. Cheftræner: Per Nielsen Dommer: Chris Johansen.