27. marts 2014

Hårdt tilkæmpet SIF-sejr i Hobro

I et intenst topdrama på DS Arena sørgede SIF for at stoppe Hobros sejrsstime på hjemmebane. Morten Beck blev matchvinder i 1-0 sejren.

Det blev både intenst, tempofyldt, nervepirrende og til tider dramatisk, da torsdagens topkamp på DS Arena i Hobro endte med en smal 1-0 sejr til SIF. Dermed stoppede Søhøjlandets sønner den sejrs-stime hjemme på DS Arena, Hobro har været inde i hele sæsonen. Således var torsdagens nederlag det første pointtab overhovedet for topholdet på eget græs. Sejren var måske ikke helt fortjent i en kamp, der mest af alt lignede en nullert, men det er sejre i den slags tætte topkampe, der skaber vinderhold.

Cheftræner Jesper Sørensen havde valgt en alternativ formation i forhold til den gængse 3-5-2 opstilling. Den væsentligste ændring var “den omvendte trekant” på den centrale midtbane med Nicolaj Køhlert og Daniel A. Pedersen placeret defensivt foran tremands-forsvaret og dermed Emil Scheel som eneste fremskudte fra den normale midtbaneformation.

Det gav et 3-4-3 udgangspunkt med Christian Sørensen som venstrekant/wingback i stedet for skadede Nicolaj Ritter og Jeppe Illum som ny i startopstilling til fordel for Chrisitian Holst på positionen som andenangriber.

SIF indledte kampen tøvende, gav et frispark væk efter få sekunder og tog imod et par hjørnespark, der skabte fare inde foran Kasper Jensens mål. Alligevel var det SIF, der havde kampens første egentlige chance, da Christian Sørensen efter 10 minutter fyrede højrebenet af udenfor feltet, men dog måtte se sit gode skud klaret af Hobro-keeper Jesper Rask.

Gradvist bedre med
Mads Hvilsom var tæt på efter en lang fremlægning, der gik over hovedet på Dennis Flinta efter knap et kvarter, og SIF måtte give endnu et af de farlige Hobro-hjørnespark væk – en indledning på kampen, der viste, at det ikke er tilfældigt at Hobro gik ind til kampen med ni sejre af ni mulige på DS Arena.

SIF kom dog gradvist bedre med, og et godt fladt skud fra Nicolaj Køhlert kunne have givet føringen. Jesper Rask fik dog pareret til hjørnespark.

Efter 20 minutters spil på et tidspunkt, hvor SIF havde frispark i højre side, gik al strøm på DS Arena, og kampen måtte indstilles i 10 minutter inden lyset var tilbage. Frisparket fik SIF dog ikke noget ud af.

Straffespark?
Det vírkede som om at det var SIF, der havde fået mest ud af spilstoppet. I hvert fald havde SIF godt fat i kampen i den følgende fase, hvor det lykkedes at holde fast i bolden  og forhindre Hobro i at etablere sine hurtige omstillinger. Efter 36 minutters spil lykkedes det dog Hobro at lægge en bold frem i feltet til Tobias Perch-Nielsen, der var løbet bag om SIFs forsvar. Simon Jakobsen fik afværget den farlige situation, men aktionen lugtede af et straffespark, der dog ikke blev dømt til stor frustration for de mange fremmødte Hobro-fans på DS Arena.

1. halvleg løb ud med endnu en chance til Hobro – Tobias Perch-Nielsen skød i sidenettet – og dermed sluttede en tempofyldt og jævnbyrdig 1. halvleg med nogenlunde lige fordeling af de relativt få chancer, der blev skabt.

Energisk Beck-mål
Efter pausen overtog Hobro det meste af initiativet. En række frispark og overtag i tiden med bolden førte dog ikke til åbne chancer, men latent farlige var hjemmeholdet. Det blev imidlertid SIF, der kom foran, og det på lidt af en tilfældighed. Morten Beck, der hele kampen  havde ligget og jagtet samtlige bolde på den sidste tredjedel af banen, slog endelig kapital af sit hårde arbejde. Anders Egholm i Hobros centrale forsvar lagde for kort tilbage til sin målmand, og så kunne Morten Beck spurte bolden op og prikke den i nettet til gæste-føring.

Målet vakte naturligvis stor jubel i SIF-lejren, hos spillerne på banen og ikke mindst hos de knap 100 medrejsende SIF-fans, der kampen igennem ydede forbilledlig støtte til de rødklædte SIFere.

Hobro var nu tvunget i offensiven, og det lykkedes det gule tophold at lægge et farligt pres på de bageste SIF-bastioner. Ved indgangen til det sidste kvarter skiftede SIF ud. Christian Sørensen blev erstattet af Sune Kiilerich, der gik direkte ind på positionen i venstre forsvarsside.

Hobro fik bolden i nettet efter 80 minutter, men målet blev korrekt underkendt for offside. Det indvarslede en dramatisk afslutning, hvor Hobro pressede og SIF kæmpede for at holde føringen. Med otte minutter igen fik Thorbjørn Holst comeback, da han afløste Nicolaj Køhlert på midtbanens defensive plads.

Jeppe Illum var milimeter fra at afgøre kampen definitivt, men skød lige forbi efter en hurtig SIF-omstilling.

Christian Holst kom på banen i afslutningen for en dødtræt Emil Scheel, og efter nogle nervepirrende minutter lykkedes det at erobre en hårdt tilkæmpet sejr.