2. december 2019

Se videohøjdepunkter fra slaget på Heden

SIF kæmpede forgæves på Heden

I det meste af kampen mandag aften på MCH Arena i Herning var SIF under pres, men fik alligevel skabt spænding om resultatet til sidst.

Det var top mod bund mandag aften i Herning, og det kunne også ses på banen. SIF’s nederlag på 1-2 var hæderligt, men bag cifrene gemte sig en kamp, hvor topholdet fra Heden sad på det meste,  og hvor SIF i mange situationer måtte takke en velspillende Rafael Romo for, at nederlaget ikke blev større. Det lykkedes dog SIF at skabe spænding til sidst med Emil Holtens mål til 2-1 fire minutter før tid.

SIF stillede op med en ny konstellation i det centrale forsvar i forhold til seneste kamp mod Esbjerg. Simon Jakobsen og Dennis Flinta var gledet ud til fordel for Jeppe Gertsen og Anders Hagelskjær. Ellers var det samme besætning.

Vallys i løbeduel og 1-0 til FCM
SIF var godt med fra start, selv om FC Midtjylland var mest på bolden. SIF virkede farligst på sine omstillinger, og i det 10. minut var gæsterne fra Søhøjlandet tæt på kampens første større chance. Nicolai Vallys var ved at slippe fri af Nikolas Dyhr i en løbeduel om bolden, men den unge FCM-back nåede lige akkurat at få tåen på bolden, da Vallys skulle til at afvikle sit skud, så chancen løb ud i ingenting.

FC Midtjyllands første åbne chance gav derimod mål. Joel Andersson modtog i det 15. minut en god bold i SIF’s venstre forsvarsside og sendte den ind i panden på Emiliano Marcondes, der med stort overblik dirigerede den i nettet.

Bombardement som i 1807
SIF kom nu under massivt pres med store FCM-chancer til følge. Der var nærmest tale om et bombardement i stil med det, englænderne udsatte København for i fem septemberdage i 1807. Men som københavnerne bag voldene, der kæmpede for deres liv, sloges SIF’erne også for at afvise angrebene fra topholdet på heden. Og når det mislykkedes, hjalp stolpen til, som det var tilfældet efter godt en halv time, da et FCM-forsøg tog den ene opstander.

Belejringen fortsatte
SIF reddede sig igennem til pausen med at være et enkelt mål bagud, men belejringen af SIF-feltet fortsatte ufortrødent i 2. halvleg. Sory Kaba havde det første store FCM-tilbud med et hovedstød efter 55 minutter, der smøg sig udenom den ene stolpe og kort efter var det et hug fra Emiliano Marcondes fra distancen, der truede SIF-målet, men igen gik bolden lige forbi opstanderen. Rafael Moro bød også ind med flere gode redninger, og SIF skulle i det hele taget roses for at hænge i, med alle ressourcer.

Halvlegens chance til SIF kom lige før det 70. minut efter kampens første SIF-hjørne. Filip Lesniak fik en skudchance på kanten af feltet efter en ripost, men Jesper Hansen havde ikke de store problemer med at sikre sig bolden.

I den anden ende måtte Rafael Romo igen og igen parere skudforsøg for FC Midtjylland, og han lignede mere og mere kampens SIF’er.

Han kunne intet stille op, da FC Midtjylland med godt et kvarter igen bragte sig på 2-0. Et frispark blev lagt tæt ind under mål, hvor Rasmus Nicolaisen dukkede op og sendte bolden i nettet. Målet var bestemt fortjent, for der havde stået FC Midtjylland på det meste, og med målet forsvandt også den chance for point til SIF, der havde eksisteret så længe hjemmeholdets føring havde været på et enkelt mål.

Alligevel fik SIF skabt spænding til sidst med det mål, Emil Holten i tre forsøg satte ind med fire minutter igen. I de sidste minutter pressede SIF’erne på, men det endte med sejr til topholdet.

SIF’s næste kamp er samtidig årets sidste på JYSK park. På søndag, 8. december kl. 12.00 kommer Randers FC på besøg på JYSK park. Køb billet til kampen her.

3F Superligaen, 17. runde, mandag 2. december kl. 19.00 på MCH Arena:
FC Midtjylland – Silkeborg IF 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Emiliano Marcondes (15.), 2-0 Rasmus Nicolaisen (73.), 2-1 Emil Holten (86.)
Advarsler: Junior Brumado, FCM.
Tilskuere: 6.612
FC Midtjylland (4-2-3-1): Jesper Hansen – Joel Andersson, Erik Sviatchenko, Rasmus Nicolaisen, Nikolas Dyhr – Evander, Frank Onyeka (82.: Tim Sparv) – Awer Mabil, Emiliano Marcondes, Gustav Isaksen (61.: Paulinho) – Sory Kaba (71.: Junior Bromado).
Cheftræner: Brian Priske
Silkeborg IF (4-1-4-1): Rafael Romo – Svenn Crone, Jeppe Gertsen, Anders Hagelskjær, Frederik Møller – Filip Lesniak – Nicolai Vallys (80.: Mads Kaalund), Mathias Hebo (72.: Emil Holten), Mads Emil Madsen, Jeppe Okkels (81. Rasmus Carstensen) – Ronnie Schwartz.
Cheftræner: Kent Nielsen.