2. august 2015

SIF hentede et godt point i Hjørring

SIF var foran i Hjørring i den svære udekamp mod Vendsyssel FF. Kampen endte 1-1 efter et opgør, der kunne være gået begge veje.

I en lige kamp med en anelse spilovervægt til SIF blev det søndag eftermiddag 1-1 i Hjørring mod Vendsyssel FF. SIF bragte sig foran før pausen ved Emil Scheel, men hjemmeholdet udlignede otte minutter inde i 2. halvleg. Selv om SIF pressede godt på mod slutningen lykkedes det ikke at score sejrsmålet, men et point på en svær udebane i Hjørring er bestemt også brugbart.

SIF måtte se bort fra Robert Skov, der ikke nåede at blive klar ovenpå den skade, han pådrog sig under træning i løbet af ugen. Det gav plads til Christian Sørensen i startopstillingen, hvilket var den eneste ændring i forhold til premieren en uge tidligere mod FC Vestsjælland.

De fremmødte SIF-fans på det nye Bredbånd Nord Arena – tidligere Hjørring Stadion – der var i brug for første gang, hyldede SIFs nye anfører Thorbjørn Holst Rasmussen med et banner før kampen.

Som ventet stillede Vendsyssel FF med udgangspunkt i en stramt styret defensiv, og SIF spillede i indledningen ikke hurtigt nok til for alvor at sætte hjemmeholdets bageste bastioner under pres. Symptomatisk for det var det da også Vendsyssel, der havde kampens første store chance på en omstilling efter et SIF-hjørnespark. Rune Frantsen spurtede med bolden på fødderne ned mod SIF-keeper Tomas Nørgaards mål, men Mikkel Vendelbo, der tog et returløb over det meste af en banelængde, pressede Vendsyssel-spilleren så hårdt, at afslutningen gik lige i favnen på SIF-keeperen. Da var der spillet knapt 20 minutter af kampen.

1-0 til SIF på en standardsituation
Her kunne stadionspeaker – navnkundige Jørgen Herbert, der hygger sig i Nordjylland med en fritidstjans i den lokale fodboldklub sideløbende med at han driver restaurant i badebyen Lønstrup – tilføre lidt nostalgi fra omkring den tid, han slog sine folder som sportskommentator på DR ved at bekendtgøre, at AGF i Alka Superligaen havde vundet 3-2 over Randers Freja.

Nede på den nyanlagte grønsvær – for nu at blive i terminologien fra fortiden – stred SIFerne for at komme til muligheder, men ud over en serie af hjørnespark blev det ikke rigtigt til noget.

Der skulle derfor en standardsituation til at åbne kampen, og logisk nok for boldbesiddelsen blev det SIF, der åbnede ballet. Præscist som i premieren mod FC Vestsjælland sendte Martin Thomsen et godt frisparksindlæg ind i feltet. Denne gang var det Emil Scheel, der steg til vejrs og dirigerede bolden i nettet bag en sagesløs Jesper Christiansen i VFF-målet. 1-0 til SIF var en rigtig god udvikling i en kamp, der ikke så ud til at ville byde på ret mange chancer. Christian Sørensen udnyttede dog SIFs momentum med et godt skud, der dog blev pareret til hjørnespark af Jesper Christiansen. Vendsyssel virkede en smule rystet ovenpå SIFs åbningstræffer, og både Emil Scheel og Andreas Albers havde skudchancer, der dog manglede snert.

I den anden ende trak Rune Frantsen sig fri til skud, men knaldede bolden forbi mål og Mads Greve havde et hovedstød lige over mål efter et hjørnespark – da var der spillet lidt mere end en halv time, og kampen var for alvor vakt til live. SIF trak derfor klogeligt lidt tempo ud af kampen og lod klokken løbe ud for 1. halvleg.

Cheftræner Kim Poulsen havde ikke fundet anledning til at ændre på holdkortet til 2. halvleg, hvor det i de første minutter var tydeligt, at Vendsyssel FF havde fået instrukser fra træner Ove Christensen om at gå længere frem på banen i bestræbelserne på at fremtvinge en udligning. Det kampbillede passede SIFerne fint, for det gav mulighed for hurtige omstillinger ud fra en kontrolleret defensiv.

Tidlig udligning
Vendsyssel-tilhængerne skulle imidlertid ikke vente mere end otte minutter af 2. halvleg, før udligningen faldt. Godt kombinationsspil på kanten af SIFs felt bragte Hallur Hansson helt fri med Thomas Nørgaard, og den i 1. halvleg indskiftede Vendsyssel-spiller placerede bolden i det lange hjørne udenfor SIF-keeperens rækkevidde. SIF måtte op på den offensive hest igen.

Efter godt en times spil var Andreas Albers nærgående med et hovedstød efter godt omstillings-arbejde af Nicolaj Agger. Den høje angriber måtte dog se sit forsøg gå lige forbi den ene opstander. I den anden ende svingede latent farlige Rune Frantsen højrebenet så Thomas Nørgaard måtte finde en parade frem for at afværge.

Kampen var for alvor åben med målsøgende spil fra begge sider. Nicolaj Ritter havde et fint skud, der blev bokeret til hjørnespark, og Vendsyssel var gode til at komme ind i SIF-feltet i flere situationer, hvor der var optræk til farlige chancer.

Med godt et kvarter igen sendte cheftræner Kim Poulsen den robuste angriber Marcus Solberg på banen. Han erstattede Christian Sørensen, hvilket betød at Nicolaj Agger trak ned på midtbanens kant og angrebsduoen i kampens afslutning hed Albers/Solberg.

Også på den anden bænk blev sejren jagtet. Ove Christensen skiftede med godt 10 minutter igen den svenske angriber Ken Fagerberg ind. Han erstattede Viktor Ahlmann.

Mod slutningen af kampen pressede SIF godt på og pumpede bolde ind foran Vendsyssels mål, men det lykkedes ikke at score sejrsmålet, så kampen sluttede uden vinder. Ken Faberberg var i overtiden tæt på for Vendsyssel med et nærgående skud, så 1-1 var et okay resultat.

SIF spiller igen på udebane næste søndag, når De Røde skal en tur til Lyngby. Næste hjemmekamp er søndag den 16. august kl. 15.00 mod Skive.

2. runde i Bet25 Ligaen, søndag den 2. august 2015 kl. 15.00 på Bredbånd Nord Arena i Hjørring:
Vendsyssel FF – Silkeborg IF 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Emil Scheel (28.), 1-1 Hallur Hansson (53.)
Advarsler: Hallur Hansson, Vendsyssel FF, Mikkel Vendelbo, Nicolaj Agger, SIF.
Tilskuere: 976
Vendsyssel FF (4-3-2-1): Jesper Christiansen – Buster Munk, Mads Greve, Chris Sørensen, Christian Overby – Aye Okesun, Jens-Kristian Sørensen, Bjarke Jacobsen (42.: Hallur Hansson) – Rune Frantsen, Nicolas Bøgild – Viktor Ahlmann (79.: Ken Fagerberg).
Cheftræner Ove Christensen
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter – Christian Sørensen (72.: Marcus Solberg), Martin Thomsen, Mikkel Vendelbo, Emil Scheel – Andreas Albers, Nicolaj Agger.
Cheftræner: Kim Poulsen

• 0-1 Emil Scheel (28.)
  • 1-1 Hallur Hansson (53.)