25. juli 2015

Forløsning på Mascot Park: 2-1 til SIF

Så lykkedes det SIF at vinde på Mascot Park. Det blev 2-1 i premieren over FC Vestsjælland efter en overbevisende SIF-præstation.

Sejrstørken på Mascot Park er forbi. Efter mere end et år uden sejre på eget græs brød de rødblusede lørdag eftermiddag forbandelsen, da det blev til en aldeles sikker sejr på 2-1 over FC Vestsjælland i sæsonpremieren i Bet25 Ligaen. Ikke siden 7. juni 2014, da Lyngby var på besøg, skete det sidst.

Sejren vakte jubel blandt både spillere og tilhængere, og ikke mindst måden, den kom i hus på, skabte glæde.SIF var toneangivende kampen igennem og nærmest vadede i chancer, der sagtens kunne have berettiget til en større sejr. FCV var stort set ufarlige og kunne kun noteres for et enkelt nærgående forsøg, da de 90 minutter var spillet.

SIF stillede op med tre debutanter i startopstillingen, idet Martin Thomsen og Mikkel Vendelbo indtog den centrale midtbane og Andreas Albers startede i front sammen med sidste sæsons SIF-topscorer Nicolaj Agger.

SIF satte sig godt på kampen fra start overfor et afventende FCV-mandskab. Efter t par gode forsøg fra Mikkel Vendelbo – et hovedstød og et spark over mål – faldt den første 100 procents chance efter 10 minutter, da Robert Skov stak bolden dybt i feltet til Emil Scheel, der dog overplacerede sit skud i fri position, så den strøg forbi fjerneste stolpe i stedet for i nettet.

Kun målene manglede i 1. halvleg
Efter godt et kvarter sparkede Martin Thomsen kvalificeret mod mål, da Anders Randrup gav en ripost væk i FCV-forsvaret, men bolden blev rettet af så den gik udenom rammen til hjørnespark. En god indledning af SIF med to meget arbejdssomme debutanter på den centrale midtbane i Martin Thomsen og Mikkel Vendelbo. Et godt hovedstød af Emil Scheel, da kampen nærmede sig den halve time understregede de gode SIF-takter.

Robert Skov meldte sig kort før pausen ind i kampen med et godt, fladt skud, som Thomas Mikkelsen i gæsternes mål dog tog sig af, men alt i alt spillede SIF en god 1. halvleg, hvis eneste mangel var målene.

Fra 2. havlelgs start var kampbilledet uændret. SIF sad på tingene og spillede sig også allerede i første minut frem til en stor hovedstødschance til Andreas Albers. Han måtte dog se bolden gå lige forbi den ene opstander. FC Vestsjælland stod for et enkelt forsøg, da Marc Dal Hende headede lige forbi efter et hjørnespark. Det var syv minutter inde i 2. halvleg.

Simon J. til 1-0
Forløsningen kom i det 56. minut på en dødboldsituation. Martin Thomsen sparkede frispark i SIFs højre side, og Simon Jakobsen mødte boldens banen til perfektion inde i feltet og dirigerede den i en bue over Thomas Mikkelsen i FCV-målet til SIF-føring på 1-0. Stor jubel blandt de sejrssultne fans, der ikke siden juni 2014 har oplevet en SIF-sejr på Mascot Park, og Simon Jakobsen varmede da også fan-hjerterne på den regnvåde eftermiddag, da han jublende løb ud og delte sin mål-glæde med tilhængerne i stå-afsnittet på Jyske Finans Tribunen.

Målet fik ikke SIF til at slappe af, men hjemmeholdet fastholdt presset på Vestsjælland. Konsekvensen udeblev da hellere ikke. I det 63. minut – efter at SIF havde lagt et hårdt pres på gæsterne – havnede en ripost hos Robert Skov, der fra kanten af feltet bankede bolden fladt i nettet til 2-0. Klar klasse af den unge SIF’er.

Agger underkendt
Andrea Albers var få minutter senere tæt på at gøre det til 3-0 efter en god aktion af Robert Skov, der vippede bolden ind foran mål fra baglinjen, men hans hovedstød blev reddet af Thomas Mikkelsen, og sekunder senere lignede det 3-0 ved Nicolaj Agger, der dog tvivlsomt blev dømt off-side efter at Nicolaj Ritter havde drønet bolden mod mål. Det ændrede dog ikke på, at der stod udelukkende tre bogstaver på kampen: S-I-F.

Andreas Albers headede en indlæg fra Emil Scheel på overliggeren i det 74. minut, og i kampens afslutning kom Jens Martin Gammelby og Markus Solberg på banen. Dermed fik alle fire nye SIFere debut i det, der blev en rigtig god start på en nye sæson.

SIF spiller de næste to søndage på udebane mod henholdsvis Vendsyssel og Lyngby. Næste hjemmekamp er søndag den 16. august kl. 15.00 mod Skive.

Bet25 Ligaen, 1. spillerunde, lørdag den 25. juli kl. 16.30 på Mascot Park:
Silkeborg IF – FC Vestsjælland 2-1 (0-0)
Mål: 1-0 Simon Jakobsen (56.), 2-0 Robert Skov (63.), 2-1 Jean-Claude Bosqa (90.)
Advarsler: Nicolaj Agger, SIF, Morten “Molle” Rasmussen, FC Vestsjælland.
Tilskuere: 1.250
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter – Robert Skov (85.: Markus Solberg), Martin Thomsen, Mikkel Vendelbo, Emil Scheel (85.: Jens Martin Gammelby)- Andreas Albers, Nicolaj Agger.
Cheftræner Kim Poulsen
FC Vestsjælland (4-4-2): Thomas Mikkelsen – Anders Randrup, Anders Østli, Anders Kure, Peter Jul Nielsen – Peter Nymann, Victor Wagner(58.: Morten “Molle” Rasmussen), Jean-Claude Bozga, Anders Due – Marc Rochester Sørensen, Marc Dal Hende (69.: Frederik Christensen).
Cheftræner: Michael Hansen