8. december 2019

Se højdepunkter fra sæsonens første sejr på JYSK park

Så kom sejren på JYSK park

SIF vandt søndag 2-1 over Randers FC og gav dermed Dennis Flinta den bedst mulige afskedsgave i hans sidste hjemmekamp i karrieren.

Som en smuk hyldest til Dennis Flinta vandt SIF søndag sin første hjemmesejr i sæsnen. 2-1 på mål af Nicolai Vallys og Jeppe Okkels blev det over Randers FC i en kamp, hvor Flinta blev hyldet med indskiftrning i det 90.  minut og var med til at hive sejren  hjem i en hektisk afslutning.

Før kampen var der blomster til fem mennesker, der forlader SIF ved årets udgang. Karl Aage Hansen stoppede som holdleder efter mere end 10 år og 1.000 kampe, Mikkel Cramer sagde farvel som fysisk træner og tre spillere tog afsked. Andreas Heimer, Magnus Dalsgaard pg ikke mindst Dennis Flinta efter næsten 15 år og 385 kampe. Det blev markeret med skilte holdt op af publikum, kæmpeansigter af Flinta udvalgte steder på tribunerne. Spillerne stillede alle op med FLINTA på ryggen i stedet for deres eget navn, og han blev hyldet med et TAK FOR ALT på LED-banderne ved indløb.

Hurtig SIF-føring og Flinta-hyldest
Randers satte SIF under pres fra første fløjt og gav ikke hjemmeholdet ro på bolden. Det udløste et par hjørnespark og en enkelt skudchance indenfor de første 10 minutter. Tidligt måtte gæsternes Frederik Lauenborg udgå med en hovedskade efter sammenstød med Nicolai Vallys,  og netop Vallys var manden bag SIF’s føringsmål i det 13. minut. Et godt SIF-angreb efterlod Vallys fri i feltet, og han sparkede bolden fladt i nettet ved fjerneste opstander.

I det 14. minut gav tilhængerne på JYSK park Dennis Flinta en respektfuld hyldest for en fornem karriere i SIF. De rejste  sig op og klappede i et minut.

Hurtig føring
SIF’s glæde varede kun seks minutter. Her faldt Randers’ udligning ved indskiftede Vito Hammershøj-Mistrti, der fik god tid på bolden udenfor feltet og sendte den fladt i nettet tæt op ad den ene stolpe. Kort efter var Marvin Egho tæt på at bringe gæsterne i front på hovedstød efter hjørnespark, men bolden gik lige forbi, og i det hele taget var der trængselstider for SIF-defensiven i denne fase af kampen.

SIF red dog stormen af og sluttede halvlegen bedst, dog uden at der blev scoret yderligere inden pausen.

God start på 2. halvleg og 2-1
Det gjorde der til gengæld kort efter pausen. SIF kom godt ud fra pausen, og Ronnie Schwartz havde en chance, hvor han dog blev blokeret i skudøjeblikket, efter bare et minut, og mindre end to minutter senere slog Jeppe Okkes til. Han trak ind i banen og fyrede højrebenet af mod det fjerneste hjørne, hvor bolden suste ind bag Patrik Carlgren i Randers-målet.

Efter en time var det tæt på 3-1 til SIF, da Filip Lesniak sendte et frispark hurtigt afsted til Jeppe Okkels, der centrede mod midten, hvor Mathias Hebo var klar i fri position, men bolden blev for spids og løb til målspark i stedet for hen i fødderne på Hebo. SIF pressede godt og spillede sig frem til flere mulgheder i de følgende minutter. Svenn Crone havde den største efter 65 minutter efter et godt SIF-angreb, men han sparkede mod kort hjørne – og i sidenettet.

I stedet gnavede Randers sig tilbage i kampen og havde også bolden i nettet i det 79. minut. Saba Lobjanidze sparkede på stolpen, og Marvin Egho sendte riposten i nettet, men stod i off-side position, så SIF slap med skrækken.

Det lykkedes SIF at ride stormen af, og tli takfaste klapsalver kom Dennis Flinta på banen til de sidste fire minutter og var med til at forsvare målet. SIF vandt i årets sidste hjemmekamp sæsonens første hjemmesejr.

3F Superliga, 19. runde, søndag 8. december kl. 12.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – Randers FC 2-1 (1-1)
Mål: 1-0 Nicolai Vallys (13.), 1-1 Vito Hammershøj-Mistrati (20.), 2-1 Jeppe Okkels (48.:)
Advarsler: Nicolai Vallys, Filip Lesniak, SIF, Patrik Carlgren, Randers FC
Tilskuere: 1.984
Silkeborg IF (4-1-4-1): Rafael Romo – Svenn Crone, Jeppe Gertsen, Anders Hagelskjær, Frederik Møller – Filip Lesniak – Nicolai Vallys, Mads Hebo Rasmussen (76.: Mads Kaalund), Mads Emil Madsen, Jeppe Okkels (90.: Dennis Flinta) – Ronnie Schwartz (81.: Emil Holten).
Cheftræner: Kent Nielsen
Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren – Björn Kopplin, Simon Piesinger, Mathias Nielsen, Erik Marxen – Mikkel Kallesøe, André Rømer, Frederik Lauenborg (11.: Vito Hammershøj-Mistrati), Tosin Kehinde (46.: Saba Lobjanidze) – Marvin Egho, Al-Hadji Kamara (73.: Emil Riis Jacobsen).
Cheftræner: Thomas Thomasberg.