7. november 2013

Revanche i Nørreskoven

SIF kunne torsdag aften rejse hjem med tre hårdt tilkæmpede point i Vejle. Morten Beck scorede sejsmålet til 2-1 otte minutter før tid.

SIF fik revanche fra seneste besøg i Vejle for godt en måned siden, hvor det blev nederlag på 0-3. Torsdag aften vandt SIFerne 2-1 i Nørreskoven på et sent mål af Morten Beck, hans ottende i sæsonen. Det blev en jævnbyrdig kamp, hvor SIF mest fortjente sejren på baggrund af en 1. halvleg med overvægt i initiativ og godt spil.

Med Morten Beck tilbage fra karantæne valgte cheftræner Jesper Sørensen igen at gøre brug af det 3-5-1-1 system, der udløste to kampe uden scoringer imod, 5-0 over AB og 0-0 mod Lyngby. I fravær af karantæneramte Jesper Mikkelsen spillede Frans Dhia Putros fra start i tre-mandsforsvaret, mens Daniel A. Pedersens plads på midtbanen blev varetaget af Nicolaj Køhlert, da han også havde fået en ufrivillig fridag.

Seks nuller i Vejle
Vejle kom til kampen med seks “clean sheets” i træk, men alligevel var det SIF der indledte kampen bedst. Med vundne nærkampe, stort løbearbejde og mod i pasningsspillet satte SIFerne sig på kampen. Hovedstødsforsøg fra både Morten Beck og Sune Kiilerich markerede også det chancemæssige overtag, og i den indledende fase af kampen var der kun optræk til en smule farlighed foran SIF-målet, når de til lejligheden sortklædte fra Søhøjlandet lavede fejl.

Initiativet lønnede sig med scoring til 1-0 efter et kvarters spil. Dennis Flinta fik sidste fod på bolden under et tungt SIF-pres foran Vejle-målet, og det blev samtidig signal til at kampen for første gang skiftede karakter. Forsigtigheden sneg sig ind på SIFerne, der ubevidst trak sig nogle meter længere tilbage. Hurtige Christian Sivebæk truede i sine dybdeløb og advarsler til både Nicolaj Ritter og Nicolaj Køhlert indvarslede trængselstider for gæsterne. Det var netop efter det fripark for en holde-forseelse, at Vejles udligning faldt. Rasmus Hansen sparkede på mål fra dødboldpositionen i SIFs venstreside. Bolden gik indenom muren, og på sin vej mod mål strejfede den Frans Dhia Putros’ fod, så den snød Kasper Jensen i målet og sneg sig ind ved nærmeste stolpe.

Nyt karakterskifte
Igen skiftede kampen karakter. SIF overtog totalt herredømmet, og efter 42 minutters spil stod der 9-1 i hjørnespark til gæsterne. Der opstod konstant farlige situationer foran Vejle-målmand Morten H. Jensens mål, og man noterede sig et godt skud fra Dennis Flinta fra distancen og et skud i favnen på Vejles målmand fra Morten Beck som de mest håndgribelige SIF-tilbud.

Tempoet var højt, og hjemmeholdet var ikke uden farlighed i sit omstillingsspil, men en underholdende 1. halvleg sluttede uden yderligere scoringer.

2. halvleg blev langt henad vejen en stillingskrig, hvor ingen af holdene for alvor turde smide tøjlerne i jagten på sejren. SIF havde bolden en del, men Morten Beck lå alene fremme, og det høje tempo begyndte også at tære på kræfterne hos begge mandskaber, hvilket forøgede fejlprocenten.

Et godt skudforsøg lige forbi fra hjemmeholdets Azer Busuladzic og en kikset berøring fra Christian Holst i duel med Vejle-målmand Morten H. Jensen var eneste chancer, der var værd at notere sig i halvlegens første halvdel, og som kampen skred frem faldt også tempo og initiativ.

Jesper Sørensen skiftede Emil Scheel ud midtvejs i halvlegen til fordel for Bjarni Vidarsson, og i afslutningen kom Christian Sørensen på banen i stedet for en dødtræt Christian Holst.

Skulle kampen have en afgørelse, så det efterhånden ud til, at det skulle være på en tilfældighed. Det blev det. Efter et frispark af John Sivebæk på SIFs træværk etablerede SIF en hurtig omstilling, da der manglede knap 10 minutter af kampen. I feltet dukkede Morten Beck op, fik sig vendt og sparkede bolden i nettet til 2-1 for SIF.

VB forsøgte at etablere en modoffensiv, men forgæves. I stedet kogte VB-gemytterne, og på to sene advarsler måtte Christian Sivebæk gå i bad før tid. SIF kunne rejse fra Nørreskoven med alle tre point efter en lige kamp.

NordicBetligaen, 16. spillerunde, 07.11.13:
Vejle-SIF 1-2 (1-1)
Mål: 0-1 Dennis Flinta (15.), 1-1 Selvmål (Frans Dhia Putros) (25.), 1-2 Morten Beck (82.)
Advarsler: Nicolaj Køhlert, Nicolaj Ritter, SIF, Christian Sivebæk og Henrik Bødker, Vejle.
Udvisning: Christian Sivebæk (to gange gult).
Tilskuere: 1.843

Vejle (4-1-4-1): Morten Haastrup Jensen – Viljormur Davidsen, Jonatan Neftali, João Pereira, Daniel Norouzi (82.: Rolf Toft) – Rasmus Hansen (57.: Kristian Gaarde) – Christian Sivebæk, Henrik Bødker, Azer Busuladzic, Nicolaj Agger (66.: Gerard Aafjes) – Andreas Albers Nielsen.
Cheftræner: Tonny Hermansen

Silkeborg IF (3-5-1-1): Kasper Jensen – Frans Dhia Putros, Dennis Flinta, Sune Kiilerich – Frank Hansen, Adeola Runsewe, Nicolaj Køhlert, Emil Scheel (70.: Bjarni Vidarsson), Nicolaj Ritter – Christian Holst (86.: Christian Sørensen), Morten Beck.
Cheftræner: Jesper Sørensen

Dommer: Benjamin Helm Svedborg