10. maj 2018

SIF faldt på ærens mark i Parken

SIF tabte sin første pokalfinalen. Sejren til Brøndby kunne der ikke indvendes noget imod, men SIF’erne kæmpede heroisk og øjnede også håbet ved 1-0 i 1. halvleg.

I en fantastisk kulisse på Danmarks nationalarena tabte SIF Kr. Himmelfartsdag pokalfinalen til Brøndby med 3-1. Den gule sejr kan kun betegnes som fortjent, men man havde ondt af de heorisk kæmpende SIF’ere, der øjnede håb ved Davit Skhirtladze’s 1-0 mål i 1. halvleg. Glæden varede dog kort. På to mål efter hjørnespark bragte Brøndby sig foran inden pausen, og så var det for meget opad bakke for SIF.

Der var kun en enkelt ændring til finalen i SIF’s startopstilling i forhold til seneste kamp mod Lyngby. På den centrale midtbane var Ibrahim Moro ude af karantæne og erstattede dermed Sammy Skytte.

Sikke en kulisse, SIF-spillerne løb ind til. 6.000 rødklædte SIF’ere overfor 25.000 gule Brøndby-tilhængere. De Røde kæmpede bravt, men var lige så undertippede, som SIF-spillerne var på banen.

Hidsigt Brøndby-pres
Brøndby kom da også i sit hidsige pres fra første fløjt, og SIF stod dybt i banen. Anthony Jung stod for det første forsøg i kampen – et langskud over Peter Friis’ mål, men SIF måtte leve på omstillinger, med hurtig boldomgang hos Mattsson, Rodic og Skhirtladze som farligste våben. Teemu Pukki tvang Peter Friis ud i en feberredning i det 7. minut, og indledningen lignede – som ventet – ren overlevelse for de undertippede fra Søhøjlandet.

Hjørnespark til SIF
SIF kom bedre med i fortsættelsen og tiltvang sig et par hjørnespark, men Besar Halimi havde efter et kvarter kampens indtil da største chance. Teemu Pukki slap fri på en dyb stikning, men gled i forsøget på at drible forbi Peter Friis, så Silkeborg-keeperen kunne vippe bolden væk. Den røg i fødderne på Besar Halimi, der sparkede over mål.

Teemu Pukki slap endnu engang fri kort efter, fik passeret Peter Friis, men en tilbagestormende Simon Jakobsen sparkede væk på stregen.

Chancer til Davit og Rodic
SIF største chance faldt midtvejs i halvlegen, da Davit Skhirtladze efter godt forarbejde af Magnus Mattsson slap fri til skud. Vinklen var halvspids, og georgieren gik for dybt i bolden, så den røg over mål. Også Vladimir Rodic bød ind med et fladt skud efter gode driblinger. Rønnow i Brøndby-målet dykkede dog ned i skuddet og sikrede sig bolden.

I den anden ende truede Teemu Pukki endnu engang med et godt skud efter hjørnespark, som Friis fik flot afværget.

I en tempofyldt og chancerig kamp med Brøndby med mest initiativ var det SIF, der kom foran. Efter et frispark til Magnus Mattsson løftede Ibrahim Moro bolden frem til Davit Skhirtladze, der igen løftede den forbi Frederik Rønnow til 1-0. Stor jubel på den røde tribune bag Rønnows mål.

Glæden varede dog kort. Få minutter senere headede Benedikt Röcker et hjørnespark mod mål. Undervejs ramte bolden Ibrahim Moro og gik i nettet til 1-1, og Parken eksploderede i gult.

Skidt blev værre
Endnu værre gik det fire minutter før pausen, da Brøndby igen udnyttede et hjørnespark til scoring. Denne gang var det Kamil Wilczek, der kom højest i duellen med Tobias Salquist og sendte bolden i nettet med panden. 0-1 vendt til 2-1 på få minutter, og så var det forfra for SIF fra 2. halvlegs start.

Her var Brøndby fortsat farligst, og selv om SIF forsøgte i kontrafasen, og også havde et par tilbud – især Magnus Mattsson havde en god chance med 10 minutter igen, måtte SIF bøje sig. Kamil Wilczek øgede til 3-1 i overtiden. Brøndby kunne løfte pokalen i Parken.

SIF rejser hjem med æren i behold – og en vigtig opgave at løse søndag, når Lyngby kommer på besøg på JYSK park med kickoff kl. 14.00.

DBU Pokalen, finale, Kr. Himmelfartsdag 10. maj 2018 kl. 17.00 i Telia Parken:
Brøndby IF – Silkeborg IF 3-1 (2-1)
Mål: 0-1 Davit Skhirtladze (33.), 1-1 Benedikt Röcker (35.), 2-1 Kamil Wilczek (41.),3-1 Kamil Wilczek (90+)
Advarsler: Kasper Fisker, Brøndby, Mikkel Vendelbo, SIF.
Tilskuere: 31.027
Brøndby IF (4-4-2): Frederik Rønnow – Johan Larsson, Hjörtur Hermannsson, Benedikt Röker, Anthony Jung – Besar Halimi (60.: Lasse Vibe Christensen), Christian Nørgaard, Hany Mukhtar, Simon Tibbling (80.: Kasper Fisker)- Kamil Wilczek, Teemu Pukki.
Cheftræner: Alexander Zorniger.
Silkeborg IF (4-4-1-1): Peter Friis – Jens Martin Gammelby, Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Gustav Dahl 67.: Sammy Skytte) – Vladimir Rodic, Casper Sloth, Ibrahim Moro (61.: Marc Rochester), Mikkel Vendelbo – Magnus Mattsson – Davit Skhirtladze (78.: Gustaf Nilsson).
Manager: Peter Sørensen