28. september 2019

Overmagten var for stor for SIF

Et SIF-hold uden sejre i 10 kampe fik ikke et ben til jorden lørdag i Telia Parken, hvor FC København afgjorde kampen tidligt og førte 4-0 ved pausen. SIF fik reduceret til 4-2 og leverede en fin præstation i 2. halvleg.

Der var ikke engang spillet syv minutter af lørdagens kamp mellem FC København og SIF i Telia Parken, før hjemmeholdet var foran 1-0. Det var noget nær den værst tænkelige start for SIF, og selv om næste mål lod vente på sig næsten 20 minutter, var SIF’erne aldrig i nærheden af noget. 4-0 ved pausen, og så var den sag afgjort, og meget betegnende for kampen var det største samtale-emne i København den knæskade, FCK’s Jens Stage pådrog sig i 1. halvleg, så han måtte trække sig ud af kampen.

Ronnie Schwartz reducerede for SIF i 2. halvleg til både 4-1 og 4-2, men tæt på point kom SIF dog ikke, selv om Kent Nielsens tropper skal roses for en god indsats i 2. halvleg.

I forhold til seneste kamp – 2-3 mod Lyngby en uge tidligere, havde Kent Nielsen foretaget to ændringer i bagkæden – Frederik Alves ind for Dennis Flinta og Anders Hagelskjær for Frederik Møller – og en enkelt på midtbanen, hvor Filip Lesniak var kommet ind i stedet for en ekstra angriber (Emil Holten), så SIF stillede op i 4-5-1 eller 4-3-3 alt efter behag. I Flintas fravær i startopstillingen var Ronnie Schwartz anfører i national-arenaen.

Selv om FC København kom ud med et voldsomt og forventet pres mod SIF, var det de rødblusede, der fik kampens første chance. Mads Emil Madsen erobrede bolden højt oppe på FCK’s halvdel og stak Ronnie Schwartz i dybden, så han kunne trække fri til skud. Han skød også – men fik dårligt træf på bolden, så den trillede til målspark ved fjerneste stolpe.

Tidligt føringsmål til FC København
Til gengæld var det FCK, der fik kampens første mål. Blot seks minutter holdt SIF stand inden FCK havde bragt sig  på 1-0. FCK brød igennem i SIF’s højre side og centrede ind foran mål, hvor Sotiriou dukkede op og pressede Jeppe Gertsen hårdt, så SIF-forsvareren sendte bolden i eget net samtidig med at Sotiriou tumlede ind i Rafael Romo, der efterfølgende måtte behandles, men var i stand til at spille videre. Det var noget nær den værst tænkelige start for SIF på Damarks måske sværeste udebane.

SIF kom bedre med i de følgende minutter, men alligevel var det FCK, der kom på 2-0. Midt i halvlegen ville Jeppe Okkels stoppe Karlo Bartolec i et gennembrud, men fik taget benene på ham i straffesparksfeltet, og den store chance udnyttede Pieros Sotiriou til at bringe FCK på 2-0 uden chance for Rafael Romo.

Santos til 3-0
Målet til 3-0 lod ikke vente længe på sig. Et gennembrud i SIF’s venstreside blot fire minutter senere gav Michael Santos en ripost efter refleks-redning af Rafael Romo Santos bankede bolden i nettet fra nært hold. SIF var nu i overhængende fare for at få en huskekage af de store.

4-0 målet kom efter 33 minutter, da Carlos Zeca fik lov at lægge an til skud udenfor feltet. Han sparkede den hårdt i nettet tæt op ad den ene stolpe.

Rokader og reducering
Fra 2. halvlegs start rokerede SIF-træner Kent Nielsen om på sine tropper i bestræbelserne på både at kitte tingene bedre sammen bagude og også komme frem til chancer længere fremme. Nicolai Vallys blev taget ud til fordel for Frederik Møller, og formationen blev skiftet til 5-3-2 med Jeppe Okkels og Ronnie Schwartz.

Det gav bonus allerede efter 10 minutter. Svenn Crone løb dybt og sendte bolden ind foran mål, hvor Ronnie Schwartz dukkede op og sendte den i nettet til en reducering. Det blev også 4-2 midt i halvlegen, igen med Svenn Crone i oplæggerens rolle og Ronnie Schwartz som skarpretter, der resolut midt i feltet sparkede bolden i nettet.

Endnu et tophold venter SIF i næste runde, denne gang hjemme på JYSK park, hvor naboerne fra Herning, FC Midtjylland, kommer på besøg. Kampens spilles kl. 18.00 søndag, og billetter kan købes her.

3F Superligaen, 11. runde, lørdag 28. september kl. 17.00 i Telia Parken:
FC København – Silkeborg IF 4-2 (4-0)
Mål: 1-0 Jeppe Gertsen (selvmål) (7.), 2-0 Pieros Sotiriou (24.), 3-0 Michael Santos (28.), 4-0 Carlos Zeca (34.), 4-1 Ronnie Schwartz (56.), 4-2 Ronnie Schwartz (68.)