24. oktober 2010

Nederlag mod suveræne FCK

Silkeborg IF tabte søndag 3-0 til de regerende mestre FC København. Efter en god første halvleg fra hjemmeholdets side viste FCK, at de er Danmarks bedste fodboldhold og sejrede fortjent.

Det var Superligaens to aktuelt stærkeste hold, der søndag tørnede sammen på Silkeborg Stadion. FC København havde endnu ikke tabt i Superligaen, imens Silkeborg IF ikke havde tabt i fem kampe. Lad os da bare kalde det for et brag.

Troels Bech havde til den svære opgave valgt en startopstilling med en enkelt ændring i forhold til sidste søndags kamp i Lyngby. Martin Svensson havde overstået en karantænedag, og han gik ind i stedet for Thomas Hansen i startopstillingen, som fik følgende udseende:

Lasse Heinze på mål og foran en forsvarskæde  – som efterhånden kender hinanden rigtig godt – med Dennis Flinta, Jim Larsen, Thorbjørn Holst Rasmussen og anfører Henrik ”Tømrer” Pedersen.

På midten: Martin Svensson, Martin Ørnskov, Frank Hansen, Christian Holst.

Helt fremme lå Jesper Bech og Kaimar Saag.

Flinta med fremragende hovedstød
Kampen begyndte friskt fra begge hold, og Silkeborg IF gjorde alvor af snakken om at presse FC København højt på banen.

Efter knap fem minutter fik hjemmeholdet et hjørnespark, som Dennis Flinta nåede højest til i duel med Pospech. Og Flinta knaldede bolden i mål – troede man. Men på en vanvittig refleks af Johan Wiland, dukkede målmandens handske pludselig op ved bolden og vippede den til et nyt hjørne.

Flot hovedstød, men desværre en endnu flottere redning af den stærke svenske målmand.

Kort efter var det FCKs tur til at være tæt på at bringe sig i front i den livlige fodboldkamp. Zdenek Pospech tog chancen fra distancen og hamrende bolden op på overliggeren, som længe dirrede efter dén afslutning.

Så var kampen ligesom skudt i gang på det feststemte Silkeborg Stadion.

Flot FCK-scoring
Og underholdningen skulle blive ved. Jesper Bech modtog bolden i venstre side og krøllede Pospech, inden han gik til baglinjen og lagde bolden ind til Frank Hansen, som flugtede bolden lige forbi en sprællende Wiland – men desværre også lige forbi mål.

Men på trods af en flot og frisk start fra hjemmeholdet, så var det FC København, der bragte sig i front – og hvilket mål.

SIF-forsvaret stod ellers kompakt i situationen, men alligevel lykkedes det FCKerne at finde hinanden med korte præcise afleveringer i de små rum, og til sidst fandt Dame N’Doye César Santin i feltet, som kunne sparke bolden ind bag Lasse Heinze.

Det kunne godt se ud som om, at Ståle Solbakken og FCK havde lært lidt af FC Barcelona, som de mødte i onsdags.

Saag med ny afslutning
Kort efter kunne det være blevet endnu værre for størstedelen af tilskuerne på Silkeborg Stadion, da Dame N’Doye brugte fysikken og kom alene igennem med Lasse Heinze. Men afslutningen gik snert forbi.

Silkeborg IF havde dog langt fra opgivet håbet om sejr over mestrene. Kaimar Saag noterede sig efter 25 minutters spil for endnu en SIF-afslutning imod Johan Wiland. Men nok engang gik bolden lige forbi Wilands venstre stolpe.

For den neutrale tilskuer må det have været en fornøjelse at overvære den første halvdel af første halvleg. Der var mange chancer i begge ender, men desværre kun med et mål til følge.

SIF med lille overtag
Kaimar Saag var efter 35 minutters spil igen på spil i FCKs straffesparksfelt, da han i en spids vinkel var tæt på at overrumple Wiland i målet. Men nok engang blev det ved lige ved og næsten for hjemmeholdet, som på trods af at være bagud sagtens kunne være indsatsen bekendt.

Boldbesiddelsen viste da også, at SIF kort før pausen havde et lille overtag, og det passede fint sammen med den offensive stil, som Troels Bech havde lagt for kampen.

Umiddelbart inden pausefløjtet fik FCK halvlegens sidste mulighed, da udeholdet fik et lidt tvivlsomt frispark uden for feltet, hvor Dennis Flinta i samme aktion fik en advarsel.

Martin Vingaards afslutning gik dog lige i muren, og så kunne de to hold gå til pause efter en underholdende første halvleg.

Afventende start på anden halvleg
Anden halvlegs begyndelsen kunne ikke helt følge med første halvlegs eksplosive start. FCK var langt mere afventende i kraft af deres føring, og SIF kunne ikke finde hullerne mellem Zanka og Antonsson.

Den første reelle chance faldt efter 53 minutters spil, da Zanka efter et hjørne fik en tilfældig bold i feltet, som heldigvis blev pareret, inden den nåede ind til Lasse Heinze i SIF-målet.

I den anden ende havde Martin Svensson en afslutning, som gik langt over mål, men ellers kneb det med at tilspille sig chancer mod stærkt disciplinerede FCK.

Efter 57 minutters spil brugte Dame N’Doye igen sin stærke fysik til at komme forbi Jim Larsen, og "Damen" sendte en afslutning mod Lasse Heinze, som vippede bolden over mål.

FCK på 2-0
Det var et udehold, som var i stærk kontrol på Silkeborg Stadion, og det førte efter en times spil til en ny scoring.

Dame N’Doye servede bolden indover fra omkring midten af banen, og her kom Martin Vingaard stormende – og sparkede bolden under Lasse Heinze.

2-0 til gæsterne, og man kunne efterhånden ikke indvende ret meget imod den stilling.

Manden med masken på banen
Med en lille times spil tilbage fik Christopher Poulsen comeback, efter at han brækkede sit kindben mod OB i september måned. Han gik ind i stedet for Christian Holst.

Christopher Poulsen spiller med en speciallavet maske, som skal beskytte kindbenet. Også Rajko Lekic kom på banen i stedet for Martin Ørnskov. En offensiv satsning i håbet om at tilspille sig chancer mod FCK.

FC København foretog ligeledes en udskiftning, da Mathias Zanka Jørgensen gik ud for Sölvi Ottesen, som kom ind med gips på armen.

Suveræne FCK
Den offensive satsning bar desværre ikke frugt for hjemmeholdet. Christian Bolanos afsluttede på en ripost, og bolden fes lige akkurat ind ved Lasse Heinzes venstre stolpe. 3-0 til FCK, som helt suverænt var igang med at markere, at de er det bedste hold i Danmark.

Thomas Hansen blev sendt i aktion i stedet for Kaimar Saag med et lille kvarters spil tilbage. Han gik ind på midten sammen med Frank Hansen. Men der skulle efterhånden mirakler til, hvis Silkeborg IF skulle have point fra dette opgør.

Og Thomas Hansen blev noteret for en af de eneste afslutninger fra SIF i anden halvleg, da han efter lidt småspil af Rajko Lekic og Jesper Bech skød en meters penge forbi Wilands mål.

Næste kamp: Esbjerg
Jim Larsen fik små fem minutter før tid hovedet på et hjørnespark, som desværre ikke fik den fornødne kraft til at være en trussel for Wiland.

Martin Svensson – som blev kåret til SIFs bedste af publikum – havde en sidste flot aktion, da han brød igennem FCKs defensiv, inden han blev bremset i det lille felt.

Og tættere kom hjemmeholdet ikke – SIF måtte se sig besejret af det bedste danske hold, der har spillet på Silkeborg Stadion meget længe.

Næste kamp for Silkeborg IF er allerede på torsdag på udebane mod Esbjerg i Ekstra Bladet Cup, mens SønderjyskE tager imod i Superligaen på søndag.

• 0-1 César Santin (17)
  • 0-2 Martin Vingaard (59)
  • 0-3 Christian Bolanos (72)