17. oktober 2010

Sur 1-1 i Lyngby

Jesper Bech sørgede med et fremragende mål for SIFs eneste scoring, da SIF søndag måtte indkassere en sen udligning og to tabte point mod formstærke – og lidt heldige – Lyngby.

Silkeborg IF tog søndag eftermiddag til Lyngby, hvor de kongeblå oprykkere tog imod med stor selvtillid og en flot pointhøst.

Første indbyrdes opgør i sæsonen blev spillet den 1. august, hvor Lyngby stjal det ene point med en sen 2-2 udligning på Silkeborg Stadion. Det var derfor et revanchesultent SIF-hold, der entrerede Lyngby Stadion.

Revanchesultent – og skadesplaget. Cheftræner Troels Bech måtte ud over en lang række skader se bort fra en karantæneramt Martin Svensson, og der var derfor rokeret en del på midtbanen trods kun det enkelte spillerbytte, at den tidligere Lyngby-spiller Christian Holst erstattede Martin Svensson på venstrekanten.

Frank Hansen var nemlig rykket ud på højrekanten, mens Martin Ørnskov inde centralt fik følgeskab af den løbe- og duelstærke Thomas Hansen.

Helt fremme lå Jesper Bech og Kaimar Saag.

Velspillende Flinta
Kampen begyndte med to hold, der lige skulle se tingene og hinanden an. Mest iøjnefaldende var den pågående og for tiden meget velspillende Dennis Flinta, som erobrede flere bolde med kraftfulde indgreb.

Efter fire minutters spil brød Emil Larsen igennem midten og fik et frispark et godt stykke uden for feltet. Lyngbys topscorer Kim Aabech linede op og sparkede et giftigt og udadskruet skud, som Lasse Heinze dog dykkede ned helt ved stolperoden og vippede væk. Flot spark og tilsvarende flot redning på kampens første afslutning.

Mens Lyngby altså stod for kampens første afslutning, var det SIF, som var mest i boldbesiddelse. Det førte dog ikke til det helt store, og i stedet var det Lyngby, der med gode skift virkede mest direkte.

Hjemmeholdet måtte dog se en af de helt store profiler, Emil Larsen, lade sig udskifte efter bare ti minutter, da han uden at være i en egentlig duel vred om på knæet og pådrog sig en tilsyneladende ganske alvorlig knæskade. I stedet kom Lasse Rise på banen kort efter, mens først Christian Holst og siden Jesper Bech begge fik afsluttet for gæsterne.

SIF intensiverer presset
Tættere på kom Martin Ørnskov med SIFs hidtil største chance i det 14. minut. Et hjørnespark blev mødt af Jim Larsen, som naturligt steg til vejrs og headede videre til Ørnskov. SIFs nummer 6 trykkede af i en svær vinkel – og måtte se sit skud brage et godt stykke over mål.

Næsten alt spil foregik nu på Lyngbys banehalvdel, hvor SIF havde fået meget bedre fat i pasningsspillet – mens hjemmeholdet slet ikke var i nærheden af Lasse Heinzes mål. En af nøglerne til dét faktum lignede, at Thomas Hansen centralt havde rigtig godt fat i Lyngbys playmaker Kim Aabech, der ikke i vanlig stil havde held med at suge boldene til sig med øje for videredistribution.

Dennis Flinta fik headet et Frank Hansen-frisparksindlæg over mål i det 22. minut, men fire minutter senere blev det endnu farligere. Christian Holst fandt med en fremragende stikning Kaimar Saag i bagrummet – men esteren, der ellers var helt fri igennem, kiksede sin svære tæmning og måtte se Rune Pedersen sikre sig læderet.

Godt at se SIF intensivere presset på hjemmeholdet med mange sikre pasninger, stor duelstyrke og momentvist gode offensive idéer.

Fremragende Thomas Hansen-halvleg
I det 37. minut diskede SIF op med et fornemt angreb med mange stationer. Bolden blev efter Thomas Hansens gode aktion spillet ud til Frank Hansen, som smækkede kuglen indover. Her fik Kaimar Saag trykket af i forvirringen – men Rune Pedersen reddede i sikker stil, hvorefter Esben Hansen på det efterfølgende Lyngby-angreb fik sendt en sjælden afslutning af sted – langt over.

I stedet trykkede Silkeborg IF igen på, og Jesper Bech var tæt på at lykkes med en snedig aktion. Kort efter fik Jim Larsen sat hovedet på Dennis Flintas gode indlæg – men Jimbo headede forbi fra en ellers god position.

Thomas Hansen fik i det 44. minut noteret endnu en aktion i sin fremragende første halvleg med et skud fra distancen – men igen langt over. Kaimar Saag stod for halvlegens sidste aktion, da han efter endnu et godt SIF-angreb smækkede bolden hårdt indover – Rune Pedersen fik dog sikret sig bolden.

Dermed kunne de to hold gå til pause med 0-0, og det kunne hjemmeholdet være bedst tilfredse med – hvilket skudstatistikken da også indikerede: 6-2 i SIFs favør efter indledende 45 minutter, som ikke ligefrem sprudlede og boblede af champagne-bold. Men også 45 minutter, som SIF omvendt viste sig ganske udmærket frem i, selv om der til tider savnedes en mere direkte tilgang til angrebene.

Lyngby bedre med
Direkte var til gengæld anden halvlegs første chance, da Kim Aabech igen sparkede fornemt til et frispark. Med et drøn af et vristspark sendte han bolden lige forbi – puha.

I det hele taget kom Lyngby noget bedre ud til anden halvleg, end det havde været tilfældet i første. Bolden var nu mest på kongeblå fødder, og der var gode momenter fra både ex-SIFeren Jeppe Brandrup og centerforsvarer Mathias Tauber.

Omvendt fik SIF slet ikke spillet i gang, og fejlafleveringerne var alt for mange.

Jesper Bech til 1-0!
Efter 56 minutter kom Lyngby tæt på, da Lasse Rises glimrende aktion på højrekanten førte til et indlæg og efterfølgende afslutning af Brian Hamalainen. Skuddet fra venstrebacken strøg dog forbi, men neglene blev i denne fase bidt noget kortere af de medrejsende og ganske medlevende SIF-fans.

SIF var sjældent på besøg i hjemmeholdets ende af banen, men efter en times spil var et indadskruet Jesper Bech-indlæg tæt ved at blive mødt af den fremstormende Kaimar Saag.

Og få minutter senere skulle det så endelig lykkes for SIF at komme i front. Et angreb blev orkestreret af Dennis Flinta i højresiden, der viste stor gennembrudsstyrke og slap igennem. Flinta spillede videre til Martin Ørnskov, som fandt Jesper Bech – og Bech drejede på smukkest mulige vis med venstrebenet bolden helt op i hjørnet fra distancen. 1-0 til SIF på Jesper Bechs femte sæsonmål!

Bech igen tæt på
Målet fik Lyngby til at trykke endnu mere på, og Lasse Rise filmede sig til et frispark i en god position efter 68 minutter. Denne gang måtte Kim Aabech dog se sit skud prelle af i SIF-muren.

Jesper Bech manglede i det 74. minut kun få centimeter, før han kunne kalde sig dobbelt målscorer. Stadigt stærke Dennis Flinta sendte endnu et glimrende indlæg ind i feltet, hvor Jesper Bech stormede frem til forreste stolpe og headede. Men uheldigvis føg bolden et mulehår forbi stolpen på den gale side.

I det hele taget så SIF nu noget bedre ud, og det lugtede i denne fase ikke af, at Lyngby for første gang i 17 indbyrdes forsøg skulle få held til at slå SIF – men i den sammenhæng var det selvfølgelig nødvendigt at huske tilbage til den 1. august, hvor Lyngby altså hentede SIFs 2-0 føring. Med ti minutter igen af søndagens kamp kunne alt stadig ske.

1-1 i slutfasen
Kaimar Saag forlod i det 84. minut banen, hvilket gav plads til Simon Skibsted i front. Og ”Skibber” fik hurtigt sat sig i scene, da han efter et godt genpres serverede en fin bold til Christian Holst, som trykkede af – men langt over på den ellers store chance.

Og dén afbrænder ærgrede SIFerne sig ekstra meget over i det 89. minut, da Lyngby udlignede.

For anden kamp i træk mod SIF var det indskiftede Ayoub Sørensen, der efter et par tilfældigheder kunne drøne et venstrebensskud i nettet – 1-1 og en kæmpe skuffelse for gæsterne.

SIF pressede på i overtiden, men det lykkedes ikke – for anden indbyrdes kamp i træk stjal Lyngby sejren fra SIF i slutfasen. Skidt af gæsterne, der burde have holdt føringen hjem.

Næste opgave for SIF er en af årets største kampe i Silkeborg, når de regerende mestre og Champions League-deltagere fra FCK gæster Silkeborg Stadion på søndag klokken 16.00. Dermed får københavnerne i samme uge lov til at spille på både Nou Camp i Barcelona og Silkeborg Stadion.

Det anbefales kraftigt at sikre sig billet til kampen på forhånd – køb billetter på sif-shoppen.dk.

Mål

 • 0-1 Jesper Bech (65)
 • 1-1 Ayoub Sørensen (89)

Advarsel

 • Morten Bertolt

SIF

 • Lasse Heinze
 • Dennis Flinta
 • Jim Larsen
 • Thorbjørn Holst Rasmussen
 • Henrik “Tømrer” Pedersen
 • Frank Hansen
 • Martin Ørnskov
 • Thomas Hansen
 • Christian Holst
 • Jesper Bech
 • Kaimar Saag (84: Simon Skibsted).

LBK

 • Rune Pedersen
 • Jeppe Brandrup
 • Marc Møller (87: Emmanuel Ake)
 • Mathias Tauber
 • Brian Hamalainen
 • Anders Christiansen (70: Ayoub Sørensen)
 • Esben Hansen
 • Morten Bertolt
 • Emil Larsen (12: Lasse Rise)
 • Kim Aabech
 • Patrick Mortensen.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 29.04. kl. 19.00
Scroll til toppen