3. august 2012

Målet manglede

Silkeborg spillede bedst, men tabte desværre, da OB besøgte Mascot Park. SIF-chancerne var mange, skarpheden lille – og en sen scoring af Morten Skoubo afgjorde kampen. Ekstremt ufortjent og ærgerligt.

Det blev et gensyn med Troels Bech, da OB her til aften gæstede Mascot Park i Superligaens fjerde runde. Og gensynets glæde var størst for den tidligere cheftræner, der med en sen scoring af Morten Skoubo, kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret og rejse hjem til Fyn med alle tre point. Silkeborg sad ellers tungt på kampen, og specielt i anden halvleg var de røde tæt på at slå kapital af overvægten i spillet.

En stille start
Kampens første minutter forløb uden de store chancer. OB havde et par stikninger i dybden, og Silkeborg havde et hjørnespark i OBs højre side. Ingen af situationerne var dog rigtigt farlige. Farligt blev det derimod i det 11. minut. Her slog Runsewe et godt indlæg fra venstresiden. Bolden nåede frem til Marvin, men det lykkedes dog ikke Silkeborgs skarpretter at omsætte chancen til scoring. Selvom de helt store chancer udeblev, var det med Silkeborg i teten i kampens indledning.
Silkeborg vedblev med at presse OB i bund. Og først var Daniel A. tæt på med en god solotur i det 17.minut. Hans skud blev dog vippet over mål af den tidligere landsholdskeeper og nuværende OB-målmand, Jesper Christiansen. Situationen gav et hjørnespark, og her var Flinta lige ved at gøre det til 1-0 til de røde. Endnu engang kom Christiansen i vejen.
Heinze viste klassen
I det 34.minut var det Lasse Heinzes tur til at vise klassen. Et OB hjørnespark røg helt til bagerste stolpe, hvor bolden blev headet på tværs ind til en umarkeret Rurik Gislason. Heinze viste dog sublimt keeperspil og kom fint ned til islændingens afslutning.
Havlegens absolut største chance tilfaldt OBs sjællandske sommer-signing, Emil Larsen, efter 37 minutter. Kuglen landede foran Larsens fødder, og så var det kun at passere Heinze. Men endnu engang viste Silkeborg-keeperen, at han er en af de dygtigste i Superligaen og afværgede Larsens forsøg med en perfekt timet fodparade.
OB startede anden halvleg bedst og var i det 54.minut rigtig tæt på at komme foran. Bashkim Kadrii tog et par hurtige træk på venstrekanten og slog bolden fladt indover. Her kom Rurik Gislason forrest, men hans første træf på bolden var ikke godt og resulterede i at målspark til SIF.
Tungt SIF-pres
Næsten samme situation indtraf fem minutter senere. Denne gang i OBs felt. Daniel A blev, efter lidt klumpspil i feltet, spillet fri til højre for OB-målet. Hans indersideafslutning manglede desværre lidt præcision, og Christiansen kunne afværgende slå bolden væk. Nu gik det stærkt mellem chancerne. I det efterfølgende Silkeborg-angreb var det Runsewe, der var tæt på. Hans afslutning, på et ellers fremragende gennembrud i venstresiden, endte lige i hænderne på OBs rutinerede keeper.
Silkeborg så ud til at befinde sig godt på banen. Spillet flød i gode kombinationer og foregik mestendels på OBs halvdel i denne del af kampen. Og efter 68.minutter var det kun stolpen, der stod i vejen for en SIF-scoring, da Jesper Mikkelsen hamrede et frækt taget frispark direkte på opstanderen.

Silkeborg havde virkelig momentum nu, og to gange var Thorbjørn Holst Rasmussen tæt på at bringe SIFerne foran – begge gange med hovedet. Først efter et hjørnespark, og lidt efter igen i forbindelse med et indlæg fra venstresiden.

Ærgerlig afgørelse
Og bedst da man troede, at kampen skulle slutte uden scoring, gik det galt. En lang solotur af Emil Larsen i det 92.minut resulterede i en stikning til Morten Skoubo, der fra en spids vinkel sparkede bolden ved siden af en fremadstormende Lasse Heinze. Scoring til OB, og et ærgerligt 0-1 nederlag til Silkeborg, der ellers havde været dominerende i lange perioder af kampen.

Det var drønufortjent, og man må bare konstatere, at Silkeborgs mandskab i den grad har nogle point i banken – for næste gang må det blive point som fortjent.

• 1-0 Morten Skoubo (92.).