30. juli 2012

Masser af chancer men ingen point

Sæsonens tredje kamp endte med et 2-1 nederlag i Brøndby. Der var ellers masser af chancer og flot SIF-spil. Desværre blev en skidt start igen afgørende.

Silkeborg drog i dag til Brøndby for at spille sæsonens første udekamp på Sjælland. Efter sidste rundes ærgerlige nederlag mod AC Horsens var der både oprejsning og vigtige point på spil for SIF’erne.

Opgøret mod Brøndby blev en lige-ved-og-næsten-kamp, hvor de røde havde chancer til alle tre point, men desværre måtte tage til takke med nul.

Målfarlig Brøndby-start
Det var Brøndby, der startede bedst. Godt hjulpet af en syngende og larmende Faxe-tribune startede de gule fra Vestegnen med at presse SIF’erne i bund. Og der skulle ikke gå lang tid, før det for alvor brændte på foran Silkeborg-målet.

Det blev nemlig til flere farlige brøndbyindlæg fra højresiden i kampens indledning. Og lige netop et indlæg fra Brøndbys højrekant, Franck Semou, gav kampens første mål. I det 9.minut slog han bolden hårdt ind i feltet, og Silkeborgs forsvarer, Simon Jakobsen, satte uheldigvis foden på og dirigerede bolden uden om sin egen keeper, Lasse Heinze.

Blot to minutter, i det 11. minut, viste Brøndby igen tænder. Mathias Gehrt havde fremtvunget et Brøndby-hjørnespark efter lidt klumpspil i feltet – og BIF-kæmpen, Simon Makienok, viste sig som den stærkeste, da hjørnesparket blev slået og headede bolden i mål til en 2-0 føring til Brøndby.
MARVIN IGEN IGEN
Efter de to hurtige Brøndby-mål, begyndte Silkeborg stille og roligt at overtage mere af initiativet. Først viste Runsewe prøver på sin hurtighed på kanten og kom til et par gode indlæg. Så var Christian Holst tæt på med en flugter i det lille felt. Uden dog at nogen af dem scorede i situationen.
Det blev derimod til en SIF-reducering i det 27. minut. Et hårdt slået Jesper Mikkelsen hjørnespark i venstresiden nåede Marvin på forreste stolpe. Her viste SIF-angriberen sin eminente målnæse og sparkede hårdt bolden ind bag Tørnæs i målet.

Efter målet var både Frank Hansen og Risgård tæt på i forbindelse med gode hjørnesparkskombinationer. Den største mulighed for udligning tilfaldt dog Christian Holst i det 39.minut. Marvin opfangede en løs bold på midten af banen, og herefter gik det stærkt mod BIF målet. Så stærkt, at Brøndby-forsvaret måtte ty til ulovlige midler for at stoppe den hurtige Silkeborg-angriber. Straffe til SIF. Desværre sørgede en godt spillende Michael Tørnæs for, at SIF måtte gå til pause bagud 2-1, da Christian Holst missede muligheden fra pletten.

Jævnbyrdig 2.halvleg med Silkeborg som det farligste hold

2. halvleg startede med chancer i begge ender. Risgård var tæt på med et drilsk spark langt ude fra. Jens Stryger Larsen var derefter tæt på at komme alene igennem mod Heinze, men fornemt forsvarsspil af Dennis Flinta tog pynten af Stryger Larsen, som desuden modtog et gult kort for at filme i situationen.

Kampen bølgede frem og tilbage. Krohn-Dehli var tæt på for Brøndby, og Christopher Poulsen var, i det 76.minut tæt på at blive en decideret supersub for Silkeborg. Blot et par minutter efter han kom på banen, spillede Daniel A. ham fri i en gunstig position i venstre side af feltet. Poulsens afslutning strøg dog et stykke forbi mål.

Hektisk afslutning

En mand, der havde været på banen i hele kampen, var Marvin Pourié. Og i det 84.minut var han meget tæt på at bringe balance i regnskabet. Et smart og hurtigt taget indkast gav Jesper Bech en friløber mod Tørnæs i målet. Uselvisk spillede han bolden på tværs til Marvin, som desværre sparkede lige på keeperen. En stor chance til SIF’erne, der stadig jagtede den pointgivende scoring.

Kampen fortsatte i et vildt tempo. Silkeborg smed alle mand frem og satsede på lange bolde i kampens døende minutter. Flere gange var de rødblusede tæt på, men scoringen kom aldrig, og Silkeborg måtte derfor rejse fra Brøndby Stadion med et 2-1 nederlag i bagagen.

Næste mulighed for point til de røde er allerede fredag d. 3. august kl. 18.30, hvor OB gæster Mascot Park.Kom og se holdet rejse sig, for det er der rigtig gode chancer for med et til tider flotte og særdeles chanceskabende spil, Silkeborg leverede i dag.

• 1-0 Simon Jakobsen (7. selvmål)
  • 2-0 Simon Makienok (9.)
  • 2-1 Marvin Pourié (27.).