11. august 2012

FCN knækkede SIF i første halvleg

I Superligaens 5. spillerunde skulle Silkeborg op imod FC Nordsjælland på deres nyanlagte kunstgræsbane på Farum Park. Mestrene var bedst, og Silkeborg måtte rejse hjem uden point.

Mestrene viste sig for stor en mundfuld for SIF-mandskabet her til aften i Farum, hvor Silkeborg fik en regulær øretæve på 6-1.

Mareridtsstart
FC Nordsjælland startede med bolden og etablerede sig hurtigt på Silkeborgs banehalvdel. Først blev til et indlæg fra venstresiden, som Silkeborg-defensiven afværgede. Kort tid efter måtte SIF-forsvaret dog give fortabt – blot 2 minutter inde i kampen, da Nordsjællands nye mand, hollænderen Joshua John, efter lidt klumpspil modtog bolden i det lille felt, hvor han med stor kølighed udplacerede Lasse Heinze. 1-0 til Nordsjælland.

Der skulle blot gå yderligere fire minutter, før Nordsjælland fordoblede føringen. I det sjette minut var Michael Parkhurst gået med frem fra sin backposition. Det så veteranen Nikolai Stokholm, der med en præcis tværaflevering gav Parkhurst en optimal scoringschance. Parkhurst kvitterede og flugtede bolden forbi den fremadstormende SIF-keeper. 2-0 til Nordsjælland.

Forgæves Silkeborg-forsøg

Silkeborg kom bedre med, som halvlegen skred frem, og en reducering burde det være blevet til i det 25. minut. Kasper Risgård spillede Runsewe i dybden med en god bold, og Jesper Hansen var langt ude af det nordsjællandske mål, og Runsewe forsøgte at lobbe bolden over Hansen i målet, men der kom ikke nok luft under.

4xJoshua John
Derefter gik det stærkt mod Silkeborg-målet, og Joshua John kunne for anden gang i kampen score for mestrene, da Søren Christensen i det næste angreb spillede hollænderen fri foran mål. Her viste han samme kølighed som ved den første scoring, og lagde bolden fladt forbi Heinze. 26 minutter spillet.

Joshua John skulle kun bruge yderligere otte og elleve minutter før han, med to scoringer, udbyggede Nordsjællands føring til 5-0. Først var det en tværpasning fra Michael Parkhurst i højresiden i det 33.minut, der spillede John fri – og endnu engang var hollænderen sikkerheden selv. Så var det en dybdebold fra venstre, der efterlod John i en favorabel en-mod-en med Lasse Heinze. John var flyvende og gjorde igen det onde ved Silkeborg. Seks skud på mål af FC Nordsjælland – fem mål.
Reducering af Bech
Efter pausen gav Silkeborg debut til det islandske nyindkøb, Bjarni Vidarsson, som er kommet til klubben fra belgiske Mechelen. Det gav fornyet energi på midtbanen, og Silkeborg-spillerne i de sorte udebanedragter begyndte at vise bedre takter. Netop den nye mand, Vidarsson, var kreatøren bag Silkeborgs reduceringsmål i det 65. minut. Han modtog bolden på midten af Nordsjællands banehalvdel og med en fræk stikning i dybden, sendte han Christian Holst igennem i venstresiden. Holst spillede bolden på tværs af det nordjællandske mål, hvor en hårdt presset Jesper Bech var første mand på bolden. Bech fik indersiden på, og så var reduceringen i hus.

Silkeborg-chancerne begyndte at komme. Jesper Bech forsøgte sig kort efter sin scoring med et saksespark efter et hjørnespark, og Christian Holst var tæt på at overliste Jesper Hansen, da han fyrede et skud afsted i det 68. minut. Yderligere reducering blev det dog ikke til.

6-1 og masser af hjemmearbejde
Bedst som Silkeborg var kommet godt med, scorede FC Nordsjælland igen. Denne gang var det ikke Joshua John, der var målscoreren, men derimod Kasper Lorentzen, der i det 77. minut dirigerede et indlæg fra venstre-siden ind bag Lasse Heinze med hovedet. En træls afslutning på en træls kamp, hvor Silkeborg aldrig fik fodfæste. Næste mulighed for at revanchere sig i Superligaen bliver lørdag d. 18. august, når oprykkerne fra Randers FC gæster Mascot Park.

• 1-0 Joshua John (2.)
  • 2-0 Michael Parkhurst (6.)
  • 3-0 Joshua John (26.)
  • 4-0 Joshua John (32.)
  • 5-0 Joshua John (35.)
  • 5-1 Jesper Bech (62.)
  • 6-1 Kasper Lorentzen (77.).