7. oktober 2018

Lyngby stoppede SIF’s stime

SIF måtte se sig slået 1-2 søndag eftermiddag mod Lyngby. Efter en god 1. halvleg og mål af Stephan Petersen kom Lyngby tilbage og sikrede sig sejren på sent mål.

Efter fire liga-sejre i træk måtte SIF søndag eftermiddag se sig slået 1-2 af Lyngby på JYSK park. SIF dominerede i 1. halvleg, men var kun foran 1-0 ved pausen på det mål, Stephan Petersen elegant stod bag i det 37. minut, da han løftede bolden over Lyngbys målmand og i nettet. Lyngby kom godt tilbage efter pausen og udlignede til 1-1 i starten af halvlegen, og i de døende minutter udnyttede Nicolaj Geertsen i fejl  i SIF-forsvaret til at sikre Lyngby sejrsmålet.

SIF satte sig på kampen fra start
Cheftræner Michael Hansen havde valgt nøjagtigt samme start 11’er som ugen før vandt 2-1 i Fredericia. Fire sejre i træk havde tilsyneladende ikke svækket sulten hos de 11 udvalgte, der lagde offensivt ud. Indenfor de første fem minutter havde både Jeppe Okkels og Ronnie Schwartz skud-chancer, der med lidt mere held havde bragt SIF i front.

Den største chance i indledningen havde Stephan Petersen i det 10. minut. Jeppe Okkels vred sig fint fri ved baglinjen i venstre side og centrede ind foran. Helt tæt under mål var SIF’s nummer syv helt fri, men han helkiksede sit spark, så bolden ramte hans støtteben i stedet for at gå i nettet. Også Mikkel Vendelbo bød ind med et hovedstød efter hjørnespark i en livlig SIF-indledning.

Genialitet bag 1-0 målet
SIF fastholdt grebet om kampen, men næste chance faldt først i det 26. minut, hvor Jeppe Okkels efter godt SIF-opspil fik en skudchance. Han bankede dog bolden over mål.

Man skulle således hen i det 37. minut, før den naturlige scoring kom. Stephan Petersen var manden bag den med en lille genialitet. Lyngby-forsvaret blev fanget midt på egen banehalvdel af en dyb bold mod Stephan Petersen, der rykkede i det helt rigtige øjeblik for at undgå off-side. Fri med målmand Thomas Mikkelsen løftede han bolden i en blød bue over Lyngby-keeperen og ind i det tomme net. En aldeles fortjent føring til SIF.

Kontra bag udligning
Lyngby kom bedst ud til 2. halvleg, og Lasse Fosgaard havde en god skudmulighed fire minutter inde, som Peter Friis måtte parere til hjørnespark. Det var optakt til Lyngby’s udligning i det 52. minut. Simon Jakobsen tabte bolden midt på banen, og Lyngby slog en hurtig kontra. Midt for mål modtog Lasse Petry bolden, og han sparkede mod Peter Friis. På sin vej ramte bolden Frederik Møller og snød SIF-keeperen, så Petry kunne løbe jublende mod sidelinjen.

SIF hankede efter udligningen op i sig selv og genvandt kontrollen over kampen. Ronnie Schwartz sparkede efter knapt en times spil en flad bold lige forbi efter godt forarbejde af Mads Emil Madsen. Lyngby var dog konstant på lur i omstillingerne, og Kevin Tshiembe havde et godt skudforsøg, som Peter Friis måtte give hjørnespark på.

Stephan P. udgik med skade
SIF måtte skifte målscorer Stephan Petersen ud i det 68.  minut med noget, der lignede en baglårsskade. I stedet kom Sebastian Jørgensen på banen, og i momentet efter indskiftningen fik Lyngby en gylden chance for 2-1. Helt fri med Peter Friis sparkede Adnan Mohammed direkte i benene på Friis, der kunne fodparere til hjørnespark. Dér slap SIF med skrækken. Det gjorde SIF også med et kvarter igen, da Emilio Simonen var tæt på at slippe fri på en omstilling. Svenn Crone tog en for holdet med et frispark til gult kort, der stoppede Lyngby-mandens gennembrud.

SIF fik lagt et fint tryk på Lyngby-defensiven i kampens afslutning. Oliver Haurits kom på banen i stedet for Simon Jakobsen i et offensivt forsøg på at afgøre kampen, men skarpheden manglede hos SIF, os så slog Lyngby i stedet til i overtiden og sikrede sig alle tre point.

SIF spiller de næste to søndage på udebane mod HB Køge og dernæst Viborg inden SIF tager imod Hvidovre på JYSK park 28. oktober kl. 13.45. Køb billet til den kamp her.

NordicBet Liga, 12. runde, søndag 7. oktober 2018 kl. 13.45 på JYSK park:
Silkeborg IF – Lyngby Boldklub 1-2 (1-0)
Mål: 1-0 Stephan Petersen (37.), 1-1 Lasse Petry (52.), 1-2 Nicolaj Geertsen (90.)
Advarsler: Magnus Mattsson, Svenn Crone, SIF, Martin Ørnskov, Lyngby.
Tilskuere: 2.515
Silkeborg IF (4-2-3-1): Peter Friis – Svenn Crone, Simon Jakobsen (81.: Oliver Haurits), Anders Hagelskjær, Frederik Møller – Mikkel Vendelbo, Mads Emil Madsen – Stephan Petersen (67.: Sebastian Jørgensen), Magnus Mattsson, Jeppe Okkels (75.: Marc Rochester) – Ronnie Schwartz.
Cheftræner: Michael Hansen.
Lyngby Boldklub (4-3-3): Thomas Mikkelsen – Kevin Tshiembe (88.: Nicklas Mouritsen), Martin Ørnskov, Nicolai Geertsen, Adam Sørensen – Mathias Hebo (22.: Emilio Simonsen), Lasse Petry, Jesper Christjansen – Lasse Fosgaard, Kristian Lindberg (41.: Adnan Mohammad) , Gustav Marcussen.