6. november 2011

Lokalopgør gav flot SIF-sejr

Der blev gået til stålet i den fysisk prægede kamp, og derudover blev der også fulgt op på den seneste flotte hjemmebanepræstation, idet SIFerne vandt hele 4-1 foran et særdeles tilfreds Silkeborg-publikum.

Klichéen om, at det første mål i kampen ofte kan blive det udslagsgivende og kendetegnende for pointhøsten til slut, ja, den er til at tage og føle på, når det gælder FCM’s besøg i Silkeborg. Faktisk forholdt det sig sådan, at de indbyrdes opgør i Silkeborg aldrig havde haft et fortilfælde, hvor holdet der scorede det første mål ikke også havde fået point med sig hjem.

Derfor var der al mulig grund til at krydse fingre for en god SIF-start for Silkeborgenserne, og naturligvis var det omvendte tilfældet for de mange medrejsende FCM-tilhængere.

Vejret var gråt og diset, men flere imponerende tifo-bannere lyste smukt op på hjemmeholdets fantribune – og gav lige det ekstra løft til stemningen på MASCOT PARK, der er så nødvendig for at atmosfæren når op i Superligaklasse allerede fra første minut sådan en søndag i november.

Første offensive aktioner
Om det var den udtalt ’første-målscorings-statistik’, der lå og ulmede i baghovedet på spillerne, er ikke til at sige, men der var ikke mange gennemførte angreb i kampens første ti minutter.

Det var som om begge holds spillere, ikke havde fået efterårskulden ’opvarmet’ helt ud af kroppene. Og det gav udslag i mange fejlafleveringer plus en god vending af Henrik Tømrer Pedersen, tre ufarlige hjørnespark og en enkelt bold i dybden til Kasper Risgård – som de eneste offensive holdepunkter i kampens første ti minutter. At FCM’s muligheder ikke er yderligere nævnt har den naturlige årsag, at der ikke havde været nogen nævneværdige.

I kampens 12. minut kom en fremadstormende Christopher Poulsen i flot kombinationsspil med Jesper Bech på kanten af feltet, og Tømrer fik dækket bolden efterfølgende, inden 19’erens indlæg ramte Kasper Risgård, der fik headet mod mål fra en svær vinkel.

Kort efter fik Christian Holst sendt et godt dykkende skud af sted fra feltkanten, men Jonas Lössl i FCM-målet fik den vippet til et hjørnespark, der ikke blev til det helt store.

Jonas Borring var indtil da den eneste FCM’er, der havde gennereret reelt pres på hjemmeholdets forsvar, men Lasse Heinze greb sikkert ind, på de halve chancer FCM-spillerne fik mellem det 10. og 20. spilleminut.

Hård fight om spilovertaget
Hvad der ikke var af oplagte chancer, blev der til gengæld delt ud af i nærkampene, hvor Christopher Poulsen måtte inkassere en advarsel efter en af første halvlegs utallige infights. Martin Ørnskov og Frank Hansen lå på skift som bølgebrydere og spilfordelere på SIF-midtbanen, og det gav luft til hjemmeholdets forsvarskæde, der kunne holde de sortklædte i et stramt greb uden for alvor at blive truet.

I den anden ende gav midtbanedynamoens arbejde omvendt frie rum for både Holst og Risgård på kanterne, men også til de to backs, Flinta og Poulsen, der på skift kom frem og satte pres på FCM-defensiven.

To gode tilløb … og mååål!
Det femte hjørnespark til SIF gav pote i det 30. minut, hvor Dennis Flinta hamrede et hovedstød på overliggeren efter Christopher Poulsens knivskarpe indlæg.

Kort efter kom Jesper Bech pludselig i fri position efter en nedfaldsbold i feltet, men flugteren røg i sidenettet.

Advarselslamperne må have begyndt at blinke hos FCM, men tilsyneladende ikke stærkt nok, for da Christopher Poulsen i minuttet efter sendte et fladt skud afsted fra distancen, var der ingen opdækning af den færøske landsholdsspiller Christian Holst, som på elegant vis manøvrerede skuddet i nettet fra en position midt i feltet. Fortjent 1-0 til SIF efter 32 minutter.

Bech på pletten – og Holst i hopla
På fem minutter gik kampen fra kold og kedelig til forrygende. For selvom det ikke bare handler om at score mål, så var den lidt rodede start så sandelig blevet afløst af energisk og pågående angrebsbold fra de rødblusede.

… og så var de der igen. Holst drev gæk med FCM-backen, og serverede, efter et flot ryk ind i banen, bolden for fødderne af Jesper Bech, der var lige hvor han skulle være med sin inderside. 2-0 og teamwork inde foran mål, hvor blandt andre Tømrer gjorde sit til at skabe pladsen for målscoreren.

2. halvleg og flot forsvarsindsats

Når de umiddelbare favoritter fra heden var bagud med to ved pausen, kom det ikke som nogen overraskelse for SIF, at der var blevet aftalt massivt modpres fra anden halvlegs start i FCM’s omklædningsrum. Jakob Poulsen var blevet udskiftet med Jude Nworuh og efter et lille kvarters spil blev Jonas Borring byttet med Danny Olsen. To offensivspillere til fordel for to endnu mere offensivt indstillede FCM-spillere.

Spillet bølgede frem og tilbage med udeholdet i teten, men meget symptomatisk for FCM’s udbytte af overtaget, var et returløb, som godt nok kom efter et Slkeborg-hjørnespark:
Inden der rigtigt kom fare på færde fra den fremadstormende Sylvester Igboun, ja, der havde tre SIF-spillere allerede taget det lange løb retur, så forsvarets ankermand Thorbjørn Holst Rasmussen kunne erstatte sin afventende markering med en sikkert indsat tackling. Truslen afværget af et hårdtarbejdende kollektiv.

FCM-mål annulleret … og kort efter FCM-mål til 2-1
Der var fornuftigt opspil ved flere lejligheder for SIFerne, men det forventede FCM-pres tog til, og efter en fantastisk dribletur fra Sylvester Igboun, blev et lynhurtigt angreb forvandlet til en ’trepunkts-scoring’ inde foran mål efter et godt indlæg fra Danny Olsen. Heldigvis for SIF blev scoringen annulleret for offside.

Det massive pres gav dog pote for gæsterne, da Danny Olsen sendte et drilsk frispark af sted fra kanten af feltet ind bag Lasse Heinze, der ikke havde mange chancer for at gøre noget ved reduceringen, efter bolden var blevet rettet af i Silkeborg-muren.

Risgård med lækkerier og Holst som afslutter: 3-1
Presset helt i bund kom SIF-spillerne offensivt tilbage i kampen efter en flot tværaflevering til Kasper Risgård, der satte sin direkte modspiller af i det 77. minut og fik afsluttet – dog uden mål til følge.

Kort efter var gevinsten der til gengæld, for der var det igen Kasper Risgård, der tog fra på højrekanten og endnu engang chippede bolden elegant forbi sin direkte modspiller og vippede bolden ind i hovedet på Tømrer, der forlængede effektivt videre til den nu dobbelte målscorer, Christian Holst. Hold da op en udvikling på kampen, som ellers så ud til at blive svær for SIFerne.

Dobbeltudskiftnig: Ud gik hovedpersonerne til 3-1 scoringen Kasper Risgård og Christian Holst – og ind kom Nicolaj Ritter og Daniel A. Pedersen.

Marvin Pouriés første Superligakasse

… og så gik det stærkt igen: Fantastisk flot scoring af Marvin Pourié helt oppe i det lange hjørne efter oplæg af Jesper Bech. Tyskerens første Superligamål for SIF. Bravo!

Flot præstation og fuld valuta for pengene
Imponerende indsats og en flot 4-1 sejr efter spilovertag i første halvleg og en rigtig mandfolkefight fra alle mand i 2. halvleg.

I næste weekend er der landsholdspause, så SIFs kommende Superligakamp er det klassiske opgør mod AGF i Århus. Kampen spilles mandag den 21. november kl. 19.

Førstkommende optræden her i Silkeborg er søndag den 27. november kl. 14 på MASCOT PARK, så få også den skrevet i kalenderen. 4-1 på hjemmebane over FC Midtjylland er formiddabelt!

• 1-0 Christian Holst (31.)
  • 2-0 Jesper Bech (34.)
  • 2-1 Danny Olsen (72.)
  • 3-1 Christian Holst (80.)
  • 4-1 Marvin Pourié (88.)