29. oktober 2011

SIF fik et point med fra Horsens

SIF spillede lørdag aften på udebane mod AC Horsens, og det blev til en spændende affære. Bech bragte SIF foran med et kanonmål, men et hårdt ACH-pres resulterede i en udligning kort før tid.

Lørdagsopgør i Horsens
Træerne vokser ind ikke ind i himlen, siger et gammelt ordsprog, og det erkendte Silkeborg IF på den hårde måde, da de i midtugens kamp mod Næsby led nederlag og dermed udgik af DBU Pokalen. Men et andet mundheld siger også, at man skal rejse sig ved det træ, man er faldet. Og træet, som SIF i dag skulle forsøge at klatre op af, var et gult AC Horsens-træ. Ikke et nemt træ at bestige, og knaster skulle der nok være, eftersom ’Den Gule Fare’ var særdeles formstærke for tiden og før dagens kamp lå på en fjerdeplads.

CASA Arena var kulisse for det spændende lørdagsopgør, og på det imponerende stadion var udeholdets tilskuere i dag godt repræsenterede med farverige bannere, tifo, tilråb og flag. Det var i hvert fald ikke opbakning fra Silkeborgegnen, der manglede.

10’eren med fantastisk mål
Sikke en start! Der skulle ikke gå meget mere end fem minutter, før det første mål kom, og det var et af de usædvanligt flotte af slagsen. Fra kanten af feltet halvflugtede spiller med trøjenummer 10, Jesper Bech, med en følt inderside bolden over i det modsatte målhjørne – uden nogen som helst mulighed for AC Horsens-målmand Søren Jochumsen for at nå op til bolden. Og de medrejsende fans kunne bryde ud i jubel.

Under hårdt pres
Selvom begge hold havde valgt at lægge et højt pres fra kampens start, så trak SIF sig alligevel en smule tilbage efter scoringen. Det medførte, at AC Horsens fik et par store chancer i den anden ende. Heldigvis stod Lasse Heinze, hvor han skulle, og han havde efter ti minutters spil en vigtig dobbeltredning. Først prøvede Gilberto Macena sig med et hårdt spark fra distancen, men denne afslutning fik Heinze afværget med en blokering, og også den efterfølgende repost fra Jeppe Mehl blev pareret.

Den næste store chance stod der også Horsens på. Det lykkedes Macena at bryde fri på SIFernes venstre side, og fra baglinjen kunne han lægge en aflevering tilbage til Jeppe Mehl, som dog ikke fik kroppen nok ind over bolden til, at den endte inden for målrammen.

’Den Gule Fare’ udsatte SIFerne for et gevaldigt pres, og de gulklædte virkede i denne periode aldeles farlige. Efter en høj og noget tilfældig bold sendt ind i feltet fik Henrik Toft lige nøjagtig presset sin fod så langt frem, at han kunne få ram på bolden. Den kunne sagtens have været sendt i netmaskerne, hvis ikke det igen havde været for keeper Heinze, som med gode reflekser kunne få afværget sådan en situation.

Backerne brillerede
Men SIF var ikke helt fraværende, hvilket Christopher Poulsen og Martin Ørnskov beviste. Venstrebacken var trukket med frem, og han fik sammen med Ørnskov og nogle 1-2-kombinationer spillet sig frem til en stor chance. Kun en målmandshandske var Poulsen således fra at udbygge føringen med sin ellers gode indersideafslutning.

De offensive og fremskudte backs var i det hele taget en stor styrke for udeholdet, der flere gange gjorde brug af det våben. Kasper Risgård lavede fem minutters tid før halvleg pludselig en rigtig god vending helt nede ved mållinjen, og det bragte ham i en position, hvor han kunne lægge en flad aflevering tilbage til højrebacken, Daniel A. Pedersen, som affyrede et hårdt, fladt spark mod mål. Desværre for SIF fik en Horsens-forsvarer blokeret bolden ud til et hjørnespark.

Tiden løb ud, og dommer Peter Rasmussen kunne fløjte til pause. En godkendt halvleg for silkeborgenserne, der hurtigt havde bragt sig foran og derefter var blevet presse en smule tilbage. Det havde givet Horsens-spillerne mulighed for at få mere plads at spille på og flere chancer, men Heinze havde i de afgørende situationer stået, hvor han skulle. Før pausefløjtet var SIF kommet lidt mere med i kampen, og man kunne krydse fingre for, at det ville fortsætte i anden halvleg.

Farlige Macena
Ingen af holdene kom rigtig ud af starthullerne til anden halvleg. I stedet for det pres holdene havde lagt ved starten af første halvleg, fokuserede begge hold i stedet på kontrasituationer, som der var talrige eksempler på.

Første eksempel på en kontramulighed, som førte til en stor chance, stod Macena for. Angriberen modtog en høj bold på en halv banelængde og satte selv kontraangrebet i gang. Ved straffesparksfeltets kant trak han ind af i banen og afsluttede med et tørt spark på målmand Lasse Heinze, som ikke havde meget besvær med at nå ned til den.

Macena var i det hele taget en stor trussel for SIF-forsvaret, men defensiven skal her og i flere andre situationer roses for at lægge et godt pres på Horsens-angrebet – de to backs og midterforsvaret havde flere vitale bolderobringer. Efter en times spil brød Macena fri af Thorbjørn Holst Rasmussen og var alene med målmanden, men selvsamme Thorbjørn fik presset Macena så godt, at afslutningen ikke blev nær så farlig, som den kunne.

Udligning til 1-1
Til sidst kunne SIF dog ikke holde stand mere mod et hårdtarbejdende AC Horsens-mandskab. På SIFernes højre side måtte de et kvarter før tid lade Martin Spelmann gå fri med en smart finte, og han lagde en så god aflevering tilbage til Macena, at han umuligt kunne brænde. Og det gjorde han desværre heller ikke.

Udligningen satte lidt mere gang i udeholdet, og de var tydeligvis ikke tilfredse med kun at tage fra Horsens med et point. Troels Bech satte nogle offensive kræfter ind som Nikolaj Ritter og Kaimar Saag for at se, om de kunne skabe lidt ravage på Horsens’ banehalvdel.

Lige lidt hjalp det dog, og holdene måtte dele i porten. Et ganske flot resultat, og ser man på hele kampen, kunne silkeborgenserne heller ikke forlange mere. AC Horsens havde lagt et højt pres i store dele af kampen, men SIF’s defensiv havde klaret skærene og formået at lukke kun et mål ind.

Ulvekamp på MASCOT PARK
SIF skal næste gang i aktion mod ulvene fra FC Midtjylland – endnu et hold med en opadgående formkurve rent pointmæssigt. Holdet har således ikke tabt i de seneste fem kampe, hvoraf fire er sejre, og én er endt uafgjort – så der bliver som altid brug for al den opbakning, der overhovedet er mulig. 

Silkeborg IF – FC Midtjylland spilles på næste søndag den 6. november 2011 kl. 14.00. Kampen spilles på MASCOT PARK. 

Mål

 • 0-1 Jesper Bech (6)
 • 1-1 Gilberto Macena (74).

Advarsler

 • Frank Hansen
 • Jesper Bech
 • Jesper Mikkelsen
 • Martin Ørnskov.

SIF

 • Lasse Heinze – Christopher Poulsen
 • Jesper Mikkelsen
 • Thorbjørn Holst Rasmussen
 • Daniel A. Pedersen (90: Sune Kiilerich) – Christian Holst
 • Frank Hansen
 • Martin Ørnskov
 • Kasper Risgård (77: Nikolaj Ritter) – Jesper Bech (66: Kaimar Saag)
 • Henrik ’Tømrer’ Pedersen.

ACH

 • Søren Jochumsen – Morten Rasmussen
 • Niels Lodberg
 • Alexander Juel Andersen
 • Søren Jensen (66: Thomas Kortegaard) – Lasse Kryger (85: André Bjerregaard)
 • Martin Retov
 • Martin Spelmann
 • Jeppe Mehl – Gilberto Macena
 • Henrik Toft (66: Kenan Hajdarevic).
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen