5. marts 2011

Fortjent 1-1 i Aalborg

Et fantastisk comeback på en svær udebane gjorde, at Silkeborg IF hentede et fortjent uafgjort på 1-1 på udebane mod AaB. Rajko Lekic tilbage som målscorer på straffespark for SIFerne.

Endelig blev det lørdag, og endelig blev det tid til årets første Superligakamp. Cheftræner Troels Bech kunne næsten vælge frit på alle hylder til dagens kamp, og det gav en startopstilling med følgende:

På mål førstevalg Lasse Heinze, med et solidt forsvar bestående af højrebacken Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen og Jim Larsen i midten og unge Simon Jakobsen på venstre back.

Den kompakte femmands midtbane havde Jesper Mikkelsen liggende som defensiv, med Martin Ørnskov og Frank Hansen i motorrummet. På kanterne Martin Svensson og Christopher Poulsen. Helt fremme anfører Henrik "Tømrer" Pedersen, der så sent som i tirsdags bombede to kasser i Reserveholdsligaen.

Nervøs indledning
Kampen blev indledt med ”the old kick-and-rush”-koncept, hvilket var forståeligt nok, når man tager premierenerverne og banens beskaffenhed med i betragtning.

Første aktion tilfaldt Martin Svensson, der forsøgte sig med et ryk op ad højrefløjen, dog uden at det blev til noget. Få minutter efter havde AaBerne muligheden for at serve bolden ind i feltet fra en god position, men heller ikke denne mulighed blev til noget større.

Et indadskruet Michael Lumb-frispark i det 9. minut var det nærmeste, kampen kom på en chance i kampens indledning – inden Henrik "Tømrer" Pedersen resolut kæmpede sig fri fra hjemmeholdets forsvar, og forsøgte sig med en afslutning, der dog blev blokeret.

1-0 til hjemmeholdet!
I det 20. minut skete der så noget, der fik størsteparten af tilskuerne på Energi Nord Arena til at rejse til sig op: Jeppe Curth bragte hjemmeholdet foran med et brag af et langskud! Det lignede ellers en situation, der var afværget, da et dårligt udført frispark endte i SIF-muren og bolden røg ud af farezonen, men kort efter faldt bolden så ned for fødderne af 201-kamps jubilaren, der resolut knaldede til læderet og bragte håb tilbage til byen.

Scoringen indgød naturligt nok mere selvtillid hos de bolsjestribede, der blev løftet godt på vej af tilskuerne. SIFerne forsøgte sig tålmodigt med spil i bagkæden og mange folk foran bolden, men det virkede svært at komme rundt om hjemmeholdets midtbane.

Anderledes succesfuldt var AaB i deres spil, der var mere direkte mod angriberne, hvor midtbanefolket var flittigt i deres løb mod SIF-bagkæden. Således fik Mathias Wichmann næsten fuldt udbytte, da han sparkede på stolpen efter et godt opbygget spil.

AaB-dominans med korte SIF-glimt
Martin Svensson fik spillet bolden godt på tværs i feltet, da SIFernes næste chance blev født. Frank Hansen stod for en halv afslutning, der dog sneg sig forbi målet. Første halvleg stod ikke i Silkeborgs stjernetegn. I stedet kom hjemmeholdet til rigeligt med hjørnespark.

Lidt positive takter var der dog at finde hos anfører Henrik "Tømrer" Pedersen, der fik vristet en AaB-forsvarer af sig, hvilket kort efter gav et hjørnespark til SIF. Det virkede som om, at Martin Svensson og Henrik "Tømrer" Pedersen havde mest at byde ind med i en første halvleg, der mest gik hjemmeholdets vej.

Aggressiv start på 2. halvleg
Troels Bech må have brugt pausen til at tale med begejstring, for det var i hvert fald sådan, SIFerne kom ud til anden halvleg. Der blev løbet, tacklet og vundet flere bolde de første fem minutter, end der blev gjort i hele første halvleg. Subjektivt, naturligvis, men fakta er, at Jesper Mikkelsen med et giftigt frispark indikerede, at Silkeborg IF ville jagte en scoring.

På sidelinjen var der offensiv aktivitet i form af Christian Holst, Rajko Lekic og Lars Huldgaard Christensen – jo, SIFerne var begyndt at gøre klar til kamp.

Christian Holst ind – Christopher Poulsen ud
Det berømte momentum holdt i knap ti minutter, inden AaBerne gnavede sig tilbage i kampen. Spillet var tempofyldt og vekslende, men en offensiv indskiftning blev sat i søen. Skakbrikken blev, at den bagerste midtbane blev rykket op i front, hvor Christian Holst lagde sig sammen med Henrik "Tømrer" Pedersen.

Det gav lidt, men ikke nok, og derfor blev det tid til at bringe Rajko Lekic i spil. Henrik "Tømrer" Pedersen blev taget ud, og anførerbindet blev overdraget til Martin Ørnskov.

Sidste offensive spillekort – stor chance!
Frank Hansen kæmpede så blodet sprang, og det kostede en skade i en tackling. Udskiftningen faldt prompte, da Lars Huldgaard Christensen blev indsat på toppen – og sekunder senere fik han på bedste muskelmand-vis kæmpet sig forbi AaB-forsvaret, men lige før han kunne nå at afslutte, kom en fremmed fod i vejen og gav et hjørnespark. Det begyndte at lugte af udligning!

Dennis Flinta sprintede op og ned af linjen, med flere gode indlæg til følge. Hjørnesparkene blev der flere af, og det lå i luften, at en stor chance var på vej. Hjemmeholdet begyndte at miste flere bolde, så spillet fandt sit leje på den side af midten, der var sjovest som SIF-spiller.

Straffespark og Rajko Lekic-scoring til 1-1!!!
Beskrevet i speed-format: frispark til SIF – fræk kombination – indlæg og straffespark! Uha, en stemning på stadion. Rajko Lekic mandede sig op, og bang: udligning og nedrykningsspøgelset tilbage i Aalborg.

Sikke et comeback af gæsterne fra Silkeborg, og helt ufortjent var det vel ikke. I hvert fald havde SIF vist tilpas skarpe tænder i tilpas lang tid, til at man kunne forsvare scoringen som fair.

Scoringen gav naturligt nok en hektisk afslutning, men pyt: pointet var i hus!

Næste opgave for Silkeborg IF bliver søndag 13. marts kl. 18.00 på Silkeborg Stadion.

• 1-0 Jeppe Curth (20)
  • 1-1 Rajko Lekic (86)