13. marts 2011

Fortjent sejr over AC Horsens

Kaimar Saag spillede en fremragende kamp, da han med en flot scoring og lækkert spil var stærkt medvirkende til en overbevisende sejr til Silkeborg IF på 2-1 over AC Horsens søndag aften.

Så blev det tid til forårets første hjemmekamp i Superligaen, og med salget af Jim Larsen i går lørdag, måtte cheftræner Troels Bech lave lidt om i holdopstillingen til kampen mod AC Horsens.

På mål var Lasse Heinze bag et forsvar med Dennis Flinta på højre back, mens Christopher Poulsen tog sig af den venstre. Det nye midterforsvar bestod af Thorbjørn Holst Rasmussen og Simon Jakobsen.

Midtbaneformationen var også en anelse anderledes i forhold til sidste kamp. Frank Hansen og Martin Ørnskov lå i motorrummet, mens Martin Svensson og Christian Holst tog sig af kanterne. Helt fremme Kaimar Saag og Lars Huldgaard Christensen.

To afslutninger på to minutter
Kampen lagde ud i et godt tempo, hvor begge hold spillede de første bolde dybt.

Gæsterne kom til den første afslutning efter en erobring højt på banen, men SIF svarede hurtigt igen i en kontra, der medførte både et hjørnespark og en afslutning fra Christopher Poulsen.

En god start på kampen, der kunne indikere, at begge hold ville jagte en sejr.

Holst med en kæmpe chance!
Kampen fortsatte i højt tempo, med et veloplagt hjemmehold der spillede med fart og dynamiske løb i dybden. Otte minutter inde i kampen var det yderst tæt på en drømmestart for SIFerne, da Christopher Poulsen sendte et perfekt indlæg ind til Christian Holst, der fra en fri position midt for mål headede snert forbi den ene stolpe. Uha, en chance til den ellers målfarlige mand!

Få minutter senere var Kaimar Saag så i oplæggerens rolle, da han satte næstsidste fod på et kvikt SIF-opspil. Angrebskollega Lars Huldgaard Christensen afsluttede med indersiden, men igen strøg bolden lige forbi mål.

Og pludselig kom AC Horsens med i kampen, da en god omstilling blev omsat med en kvalificeret afslutning, som Lasse Heinze måtte parere. Tolv minutter spillet og god underholdning til de fremmødte!

Herefter fulgte to minutter med lidt mere roligt spil, men så satte Martin Svensson fart i støvlerne og sendte et godt indlæg på tværs. Frank Hansen missede den første mulighed, inden Christopher Poulsen forsøgte sig på andenbolden.

Ørnskov tæt på!
Angrebene væltede ned mod den stakkels Horsens-målmand, og Lars Huldgaard Christensen var millimeter fra at kunne pille bolden ned i feltet i en helt fri position. Sekunder senere tog anfører Martin Ørnskov chancen udefra – med venstrepoten – og det var lige ved at overliste Søren Jochumsen i målet.

Og det fortsatte! Hjørnesparkene – som inden kampen blev fremhævet som et våben – faldt tættere og tættere på træværket, og det lugtede gevaldigt af en SIF-scoring på Silkeborg Stadion!

Og scoringen kom faktisk – men ikke helt alligevel. Et godt frispark fra Christopher Poulsen blev mødt af Martin Ørnskov, der headede bolden i kassen. Men ak, der blev vinket og fløjtet for offside.

Kampen mistede intensitet
Den rigtigt gode indledning i kampen, der var præget af fart og et godt tryk på gæsternes mål, mistede desværre sit niveau hen imod første halvlegs afslutning. En stilstand begyndte at sprede sig på banen, og chancerne gik fra at være højt på skalaen til at indlogere sig på et svagt mellemniveau. Dog var det hjemmeholdet Silkeborg IF, der kunne være mest tilfredse med indsatsen i første halvleg.

Kaimar Saag-indledning med et drøn!
Anden halvleg startede lige så offensivt som første halvleg, og allerede efter knap et minuts penge, havde Kaimar Saag fyret en van Basten-lignende kanon af, og Søren Jochumsen måtte parere flot. AC Horsens svarede godt igen, da et præcist frisparksindlæg ikke blev omsat lige så effektivt, selvom chancen var til stede.

Kaimar Saag til 1-0!!!!
Og så kunne Søhøjlandets helte ellers svare igen, da Lars Huldgaard Christensen flot lagde bolden af til Kaimar Saag, der med et tørt hug placerede bolden kærligt op ad stolpen til en velfortjent SIF-føring på 1-0! What a start på anden halvleg, og lækkert af den nye angrebsduo!

Fire minutter senere var d’herrer så i aktion igen. Lars Huldgaard Christensen rev sig fri fra en desperat kæmpende Horsens-forsvarer og spillede bolden på tværs til Kaimar Saag, der få my fra stregen blev tacklet i skudøjeblikket. Sikke en mulighed!

Mystisk udligning
Ak og ve – glæden holdt kun i ganske få minutter. Et lidt klodset forsvarsindgreb gav chancen til Gilberto Macena, der bragede på stolpen, og den efterfølgende bold landede hos Dennis Flinta, der ville sparke bolden væk – men i stedet ramte den Janus Drachmann i ryggen, og på nærmest surrealistisk vis sejlede kuglen over Lasse Heinze og ind i det fjerneste målhjørne. Hvilken udtur for SIFerne, der ellers fortjent var kommet foran.

Det medførte en udskiftning af en velspillende Lars Huldgaard Christensen til fordel for Henrik "Tømrer" Pedersen, der lagde sig op til sin unge kollega fra Estland.

SIFerne bed hurtigt fra sig igen, og både Christopher Poulsen og Christian Holst blev mere nærgående med deres afslutninger. Silkeborg IF satte fart i pasningsspillet, og gæsterne virkede lidt rystede til trods for deres udligning.

Christopher Poulsen til 2-1!!!
Det tunge SIF-pres betød, at der var godt med røde farver ned mod fantribunen. Dennis Flinta sendte endnu et perleindlæg indover, og her var ingen ringere end Christopher Poulsen på plads med et kontrolleret hovedstød – og bam! SIF foran 2-1! Ganske fortjent, må man sige.

Og SIFerne fortsatte. Christian Holst var begyndt at live op og brød igennem et slapt forsvar, og burde måske have afsluttet selv, men han forsøgte i stedet at finde en kollega foran mål. Derved udeblev chancen desværre, men luften vejede tungt af en endnu Silkeborg-scoring.

SIF-dominans med autoritet
Det var en fornøjelse at se det rødklædte hjemmehold, der spillede klogt og sikkert, og samtidigt formåede at tempostyre kampen. Defensiven afviste kategorisk Horsens-boldene frem i banen, og de offensive kræfter fastholdt bolden højt på gæsternes halvdel. Det lignede langsomt, at AC Horsens kæder blev trukket fra hinanden, til stor glæde for SIFerne.

Det betød nemlig, at der blev plads til de gode omstillinger. Christian Holst spillede en god bold til Henrik "Tømrer" Pedersen, der måtte se sin fine afslutning trille lige forbi stolpen. Det lugtede lidt af, at de to angribere Henrik "Tømrer" Pedersen og Kaimar Saag, sammen med Martin Svensson og Christian Holst ville lukke kampen til sidst.

Thomas Hansen på banen
Med få minutter igen bestemte cheftræner Troels Bech at den solide midtbane skulle forstærkes, og det betød, at Thomas Hansen kom på banen i stedet for Christian Holst. Kort efter fulgte så målscoreren fra sidste weekend, Rajko Lekic, der kom på banen i stedet for Martin Svensson.

Kampen døede ud til sidst, da AC Horsens ikke havde mere at byde på, mens Silkeborg IF beslutsomt kontrollerede kampens døende minutter.

Alt i alt en velfortjent sejr til hjemmeholdet på en weekend, hvor de rigtige hold fik point.

Næste kamp for Silkeborg IF bliver lørdag den 19. marts kl. 17.00, når OB gæster Silkeborg Stadion.

• 1-0 Kaimar Saag (49)
  • 1-1 Janus Drachmann (56)
  • 2-1 Christopher Poulsen (68)