10. december 2012

Et vigtigt point med hjem fra Aarhus

Silkeborg kom foran, men måtte alligevel nøjes med et enkelt point, da et dommedagsskud i sidste sekund ødelagde julefesten. Jesper Mikkelsen blev dobbelt målscorer for SIF med blandt andet et fantastisk flot frisparksmål.

Sneen havde dalet ned over NRGi Park op til kampstart, men små tyve minutter før startfløjtet holdt snefaldet inde og AGF kunne byde Silkeborg op til kalenderårets sidste Superligakamp.
Kampen startede uden åbne chancer til nogle af holdene. Hjemmeholdets Stephan Petersen kom til den største chance, da han efter 11 minutter sendte et langskud af sted, som dog gik over Lasse Heinzes mål. Få minutter senere kom Daniel A. Pedersen godt igennem på højresiden og centrerede til Jesper Bech, som fik sendt et farligt hovedstød af sted og efter 20 minutters spil forsøgte Martin Svensson sig med et saksespark, men forsøget blev pareret og blev i stedet startskuddet til en farlig AGF-kontra, som SIFerne dog fik klaret til hjørne.
I det 28. minut gik det dog galt. Den islandske vulkan Aron Jóhannsson fik presset sig igennem i en solo-aktion, var tæt på at miste bolden, men fik alligevel sendt en flad afslutning af sted, som Silkeborg-målmand Lasse Heinze ikke kunne nå at reagere på. Modgang og kulde lod SIFerne sig dog ikke mærke af; allerede i det efterfølgende angreb var Silkeborg millimeter fra udligningen. En afslutning efter et frispark endte på stolpen og efterfølgende var Dennis Flinta tæt på at få bolden presset over stregen.
Herefter fulgte to store Silkeborg-chancer. Først havde Frank Hansen ladet kanonen og fyrede af udenfor feltet og i det 40. minut kom Sune Killerich til en stor hovedstødschance efter et Silkeborg-frispark, men afslutningen sad lige på AGF-målmanden.

Jesper Mikkelsen lynede
Med tre minutter til pause fik Silkeborg tilkæmpet sig et straffespark, da Mikkel Kirkeskov havde hånd på bolden. Det blev Jesper Mikkelsen sat til at sparke, og forsvarsspilleren var sikkerheden selv, da han køligt placerede bolden i højre side af målet, mens Steffen Rasmussen forgæves sprang til modsatte side. Dermed kunne Silkeborg-spillerne gå til pause med lidt at varme sig på. Lasse Heinze nåede dog lige at diskede op med en fremragende redning, inden dommeren fløjtede af for de første 45 minutter.
Anden halvleg var blot syv minutter gammel da Kasper Risgård blev nedlagt lige uden for feltet. Frisparket tog Jesper Mikkelsen sig af, og med det kælne venstreben lagde han bolden langt udenfor Steffen Rasmussens rækkevidde – ohg helt op i målhjørnet: 2-0 til Silkeborg. Og dermed var forsvarsgeneralen blevet dobbeltmålscorer.
AGF satte sig herefter på meget af spillet, bl.a. kom Kasper Povlsen til en farlig afslutning, men det gav Silkeborg muligheder på kontrachancerne. Christian Holst var tæt på at udnytte en af slagsen efter 56 minutter og et kvarter senere gjorde Marvin Pourié det onde ved de hvide, da han opsnappede en bold fra Petri Persanen, og derefter helt fri styrede lige mod mål. Pourié afsluttede sikkert og tyskerens 9. sæsonmål var en realitet.  70 minutter spillet og 3-1 til SIF.

Ærgerlig afslutning – men fornuftigt resultat
Med seks minutter tilbage opstod der klumpspil foran Silkeborgs mål. Bolden ende for fødderne af Petri Persanen, som mellem venner og fjender sendte reduceringen i kassen. AGF satte nu alt ind på det udlignende mål, og det fik de netop som dommerens tillægstid løb ud. Jens Jønsson bragede bolden op under trekantssammenføjningen hvor Lasse Heinze var totalt chanceløs, 3-3. En ærgerlig afslutning, men et fornuftigt resultat for SIFerne, der går på juleferie med et point fra en svær udebanekamp.