1. marts 2013

Sejr i forårspremieren

Der stod forår i kalenderen, da Silkeborg her til aften spillede premiere-kamp mod AaB. SIF var bagud to gange, men viste flot moral og gejst og hev til slut en 3-2-sejr hjem over AaB.

Efter en lang vinterpause var der fredag aften igen Superliga-fodbold på Mascot Park, da AaB besøgte Silkeborg i forårspremieren. SIF havde fået en god opstart forud for forårssæsonen, med sejre på træningslejrene i både Portugal og Tyrkiet og ikke mindst en 4-2-sejr over lokalrivalerne fra AGF i træningskampen den 7. februar. Det var således et tændt Silkeborg-mandskab, som fredag aften løb på banen for at jagte de vigtige point i kampen for overlevelse i Danmarks bedste række. Viggo Jensen måtte se bort fra en karantæneramt Sune Kiilerich i centerforsvaret, men derudover var der ikke de store ændringer i forhold til det Silkeborg-hold, som med Jensen ved roret hentede syv point i efterårets fire sidste kampe.
Tidlig AaB-føring
AaB lagde aggressivt ud og fik hurtigt lagt et pres på Silkeborg-forsvaret. Efter kun 2 minutters spil fik Kasper Pedersen hovedet på bolden efter et AaB-hjørnespark, og fik snittet den videre, så den fortsatte ind i netmaskerne i det lange målhjørne uden chance for Lasse Heinze; 1-0 til AaB. Efter det tidlige føringsmål var SIFerne tvunget længere frem på banen, men der gik dog nogle minutter inden det for alvor resulterede i åbne chancer. Tættest på kom Jesper Bech i det 11. minut, hvor en høj bold blev sendt ind i AaB feltet. Målmanden fik pareret, men efterfølgende fik Jesper Bech med et akrobatisk hop og efterfølgende afslutning sendt bolde et stykke over et ellers tomt mål.
Silkeborg-pres og udligning
I det 16. minut fik Kasper Risgård afsluttet, men lige på Nicolai Larsen i AaB-målet. Målmanden kunne dog ikke holde bolden, som i stedet endte hos Marvin Pourié, der spillede den tilbage til Christopher Poulsen. Poulsen skulle ikke bruge lang betænkningstid, og sendte straks et indlæg ind i feltet, som sad lige i panden på Jesper Bech, der flot kunne sende bolden i mål til udligning; 1-1. Nogle minutter senere var Marvin Pourié ved at gøre Bech kunsten efter, da han fik sendt et forsøg af sted med hovedet, men lige forbi den ene stolpe. Silkeborg sad efterhånden på det meste af spillet, og både Kasper Risgård og Martin Svensson testede AaB-målmanden med giftige afslutninger fra distancen, uden at AaB viste noget i den anden ende.
AaB igen i front
Anden halvleg startede lige som første halvleg, da AaB efter tre minutters spil satte gang i et kontraangreb, som endte hos Kasper Kusk, der sparkede bolden fladt ind bag Lasse Heinze til nordjysk føring 2-1. Ligesom i førstehalvleg viste AaB kynisme og effektivitet, mens Silkeborg igen blev tvunget frem på banen. Her fik SIFerne lagt et massivt pres på AaB-forsvaret, hvor Marvin Pourié i den 52. minut kom til en stor hovedstødschance bagest i feltet efter et perfekt indlæg fra Kasper Risgård.  Blot minuttet senere var Marvin igen på spil, da han efter flot forarbejde fra Christopher Poulsen sendte en giftig afslutning lige over mål.
SIF på 2-2 og 3-2!
Det var efterhånden ikke meget man så til AaB omkring Silkeborgs felt. I stedet stod der SIF på det hele, og efter en times spil kom Marvin Pourié frem til en kæmpe chance efter klumpspil i feltet. Nicolai Larsen måtte redde bolden ved foden af stolpen. Også Daniel A. Pedersen var tæt på med et fladt frispark, som desværre sad lige på AaB-keeperen. Efter 68 minutter gav det massive Silkeborg-pres dog pote. Et hjørnespark blev forlænget af Dennis Flinta i det lille felt, og havnede hos Kasper Risgård, der kastede sig til en afslutning og kunne sende bolden i nettet til 2-2. AaB-forsvaret nåede ikke at sunde sig i mange minutter, for allerede i det 74. minut blev det også 3-2.
Efter godt samspil med Martin Svensson omkring banens midte blev Marvin Pourié sendt i dybden. Her brugte tyskeren flot sin fysik og efter en sparkefinte sendte han bolden fladt ind bag Nicolai Larsen. Så var Silkeborg på sejrskurs. Der kunne nemt være kommet yderligere Silkeborg-scoringer, for SIF styrede fortsat spillet, mens AaB var farlige på kontraangreb. I slutningen af kampen fik AaB lagt et voldsomt pres på Silkeborg-forsvaret, men heldigvis gav det ingen åbne chancer. Daniel Flyger fik de sidste fem minutter på banen, og kunne sammen med de andre SIFere juble da dommeren fløjtede kampen af.