2. december 2012

SIF spiste ulvene og alle tre point

Jesper Bech scorede to mål, Flinta headede også et i kassen, og SIFs forsvarsspillere kæmpede en brav kamp i alle 90 minutter i lokalbraget, hvor Viggos drenge vandt den meget, meget vigtige kamp over FCM med 3-1.

På en frostkold 2. december og første søndag i advent drog Silkeborg vestpå i Superligaens 19. spillerunde, hvor FCM ventede i Herning.
Til opgøret havde Viggo Jensen været nødsaget til at foretage en enkelt udskiftning i startopstillingen siden sidste rundes opgør mod OB, da Sune Kiilerich kort inden kampen havde lagt sig med sygdom. Simon Jakobsen gled derfor ind i midterforsvaret og overtog hans position.
FCM manglede begge deres normale midterforsvarere, Kristian Bak Nielsen og Erik Sviatchenko, der begge sad over med karantæne, og Kolja Afriyie var derfor røget ind i midterforsvaret.
MÅÅlrig SIF-start
Kampen fik en livlig start med to hurtige scoringer. Først fik FC Midtjyllands angriber, Tim Janssen, bolden i nettet efter blot fire minutters spil. Hollænderens scoring blev dog vinket offside.
Det satte gang i SIF’erne, og der skulle kun gå et minut, før nettet blafrede … men denne gang i den anden ende af banen. Jesper Mikkelsen slog en lang aflevering, der blev sendt videre, af Simon Jakobsens pandebrask, til en fri Jesper Bech, der køligt lobbede bolden over en chanceløs Jakob Haugaard i FCM-målet til 0-1-føring til gæsterne. Det var Jesper Bechs andet sæsonmål, og det satte for alvor kampen i gang. Silkeborg var nemlig slet ikke færdige med at være farlige. Efter 18 minutter blev det således 0-2, og hvor det første mål kom efter en lang bold slået fra forsvaret efter en ripost på et langt indkast, kom det andet efter et frispark i Silkeborgs højre angrebsside. Christopher Poulsen lagde bolden indover, og Dennis Flinta steg til vejrs og headede SIF yderligere foran, igen uden chance for Haugaard i målet.

Vestjysk pres
FCM havde også deres chancer, hvor blandt andre Mads Albæk i to omgange viste prøver på sin langsskudsstyrke. Begge gange stod Lasse Heinze godt placeret i målet og afværgede uden problemer forsøgene. Men FCM fortsatte med at presse på og jagtede reduceringen. Både Danny Olsen og Tim Janssen havde nærgående forsøg. SIF-defensiven kæmpede dog bravt, og de røde kunne gå til pause foran med to.
Anden halvleg startede som den første sluttede med et gedigent pres fra hjemmeholdet, der både tilspillede sig hjørnespark og gode skudmuligheder. Igen var Mads Albæk afsenderen bag det farligste forsøg, da han forsøgte sig med en halvflugter nogle meter uden for feltet.
I et forsøg på at lægge mere pres på SIF, sendte FCM den tidligere AGF-, Brøndby- og AaB-angriber, Morten ’Duncan’ Rasmussen på banen. Og det gav straks pote. Med hælen reducerede han for hjemmeholdet efter en times spil, efter bare tre minutter på banen. Oplæggeren var Kristian Ipsa, der brød igennem Silkeborgs venstre forsvarsside og lagde bolden fladt på tværs til en fri ’Duncan’.
MÅÅÅLrig afslutning
Silkeborg levede næsten udelukkende på omstillinger og kontrachancer i denne fase af kampen, og Viggo Jensen bragte derfor driblestærke spillere som Nicolai Ritter og Christian Holst på banen til at holde på bolden og stikke af sted i farlige offensive stød.
FCM-forsvaret havde lukket godt ned for Silkeborgs topscorer og frontløber, Marvin Pourié, kampen igennem, men i det 74. minut gik den ikke længere. Pourié driblede på kanten af feltet, afleverede til Frank Hansen, som smart spillede Jesper Bech fri med en førstegangsaflevering. Igen var Bech kold og afsluttede fra kanten af feltet under Haugaard til en 1-3 føring i Silkeborgs favør.
FCM sendte alt frem i kampens døende minutter. Ofte ved hjælp af lange bolde frem mod ’Duncan’ og Janssen, men lige lidt hjalp det. SIF red stormen af og hentede tre utroligt vigtige point i Herning.
Nu venter efterårets sidste kamp, ude mod AGF mandag den 10. december klokken 19.00.Det er samtidig Henrik 'Tømrer' Pedersens allersidste kamp for SIF, så giv dig selv årets sidste SIF-fodboldoplevelse i mandagsgave, og tag med til lokalbraget i Århus.

• 0-1 Jesper Bech (5.)
  • 0-2 Dennis Flinta (18.)
  • 1-2 Morten ‘Duncan’ Rasmussen (59.)
  • 1-3 Jesper Bech (74.)