3. oktober 2010

Endelig sejr over SønderjyskE

Silkeborg IF fik søndag den første sejr over SønderjyskE siden 2005, da det blev til sikre 3-1 efter en flot spillet anden halvleg. Martin Svensson scorede det sidste mål i sejren.

Troels Bech havde lavet en enkelt ændring i startopstillingen i forhold til sejren over Brøndby i sidste uge. Thomas Hansen gik ind på højre fløj i stedet for Christian Holst. Thomas Hansen plejer ellers at slå sine folder i den defensive kæde, men efter et par succesrige indhop på netop højrefløjen, fik han denne søndag chancen fra kampens begyndelse.

Det gav en startopstilling med Lasse Heinze på mål, og foran sig havde han Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Jim Larsen og anfører Henrik ”Tømrer” Pedersen.

Midtbanen: Martin Svensson, Frank Hansen, Martin Ørnskov, Thomas Hansen.

Helt fremme Jesper Bech og Kaimar Saag.

SønderjyskE fortjent i front
Sønderjyske er Silkeborg IFs hademodstander, og det blev understreget allerede fra begyndelsen af kampen.

Efter en blød start med småspil på midten af banen, lagde udeholdet pres foran Lasse Heinzes mål. Først var det efter syv minutters spil den tidligere SIFer, Kenneth Fabricius, som var meget tæt på at bringe sit hold i front. Lasse Heinze reddede dog til hjørne.

Derefter fulgte to farlige hjørnespark, som begge gav dybe suk på tilskuerrækkerne. Et par minutters senere gik den dog ikke længere for hjemmeholdet. Et perfekt sparket hjørnespark havnede hos en fri Michael Larsen, som fortjent kunne heade SønderjyskE i front: 0-1.

Kaimar med hovedstød
Frygtelig start for hjemmeholdet, men desværre fortjent, da SIFerne var kommet sløjt ud af starthullerne.

Efter et lille kvarters spil kom den første SIF-chance. Et indlæg i feltet havnede hos Kaimar Saag, som sendte bolden mod den fjerneste stolpe. Hovedstødet fik desværre ikke nok kraft, og Nathan Coe kunne redde bolden.

Kaimar Saag fik kort efter igen en afslutning på mål, og hjemmeholdet var generelt kommet bedre ind i kampen.

SønderjyskE stod som vanligt langt tilbage på banen, og ventede på at Silkeborg skulle tage initiativet. Det gjorde de godt, og defensiven var svær at bryde igennem.

Ny stor SønderjyskE-chance
Det var efterhånden Silkeborg IF, som dikterede spillet, og hjemmeholdet forsøgte både med indlæg fra fløjene og med lange bolde op imod Kaimar Saag. Det førte til et frispark udenfor SønderjyskEs felt, som Martin Svensson sparkede ind i handskerne på Nathan Coe.

Kampens største chance efter målet faldt dog igen til SønderjyskE. Quincy Antipas løb bolden ind i feltet og lagde en flad bold tilbage, som ingen i første omgang nåede frem til. Men fra kanten af feltet blev bolden knaldet mod mål, og da den blev rettet af på vejen, kunne der ske hvad som helst. Heldigvis for Lasse Heinze og SIF gik bolden forbi mål.

Endelig SIF-pres
Begge hold havde i optakten til kampen proklameret, at tilskuerne nok ikke skulle forvente et festfyrværkeri af en kamp, og det blev den første halve time heller ikke.

Hjemmeholdet fik dog mere og mere kontrol over kampen, og det udmøntede sig efter 33 minutters spil til en gigantisk chance til Jesper Bech. Jim Larsen havde listet sig med op i feltet og lagde en bold indover til en helt fri Jesper Bech, som flyvende i luften ikke fik det rigtige træf på bolden og sparkede forbi.

Lækker udligning af Bech!
Jesper Bech fik dog ikke tid til at ærgre sig ret længe over den misbrugte chance. Et par øjeblikke senere fandt den hårdtarbejdende Frank Hansen et hul i SønderjyskEs ellers kompakte forsvar, og i hullet stod Jesper Bech klar til at tage imod. Denne gang svigtede skarpheden ikke for den hængende angriber, som stille og roligt kunne sende bolden ind bag ved Nathan Coe.

Flot forarbejde af Frank Hansen og sikkert udført af Bech – 1-1!

Så var der igen balance i regnskabet, og da spillerne lidt efter gik til pause, var der næppe nogle af mandskaberne, der var utilfredse med stillingen bedømt ud fra spillet. Det var en jævnbyrdig affære, hvor SønderjyskE åbnede bedst, men hvor hjemmeholdet langsomt åd sig ind i kampen.

SIF med lyn og torden
I pausen foretog Troels Bech en udskiftning, så Christian Holst kom ind på højrefløj i stedet for Thomas Hansen. Hvor Silkeborg IF begyndte første halvleg skidt, så startede hjemmeholdet stik modsat i anden halvleg.

Der var nærmest powerplay mod Nathan Coes mål i de første fem minutters spil. Kaimar Saag havde to gode muligheder for at bringe hjemmeholdet i front, og indskiftede Christian Holst havde ligeså flere af sine velkendte forsøg fra distancen.

Det var et helt anderledes tændt SIF-mandskab, som åbenlyst ikke ville stille sig tilfreds med et point i denne kamp.

Specielt Christian Holst virkede til at være opsat på at vise, at han skal starte på banen næste gang.

Farlige hjørnespark til SIF
SIF-dominansen gav flere hjørnespark, som i to omgange var tæt på at give mål, da Jim Larsen fik hovedet på bolden. Kaimar Saag var i det ene tilfælde klar på riposten og sendte en af mange afslutninger mod mål.

Det så ganske godt ud for hjemmeholdet, og man sad bare og ventede på, at føringsmålet ville komme.

Og hjørnesparkene blev til flere for SIF. Denne gang kom bolden endnu tættere på målet, da Jim Larsen nok engang satte hovedet på bolden, som i en blød bue var lige ved at overliste Nathan Coe, som vippede den til et nyt hjørne.

Jimbo til 2-1!
Efter 66 minutters spil kunne Sønderjyderne ikke holde på Superligaens farligste mand i luftduellerne længere. Et hjørnespark ramte som sædvanlig Jim Larsen, og efter lidt klumpspil – nærmest på målstregen –  fik Jim Larsen prikket bolden det sidste stykke ind over stregen.

Endelig kom hjemmeholdet i front, og det var efter en flot anden halvleg, hvor dødboldene i flere tilfælde kunne have givet endnu flere mål til SIF.

Svenssons højre ben slog til!
Og så var det næsten som om, at Silkeborg IF kunne det hele! Alt det, der ikke fungerede i første halvleg, sad lige i skabet i anden halvleg.

Backerne og fløjene overlappede hinanden og kom til gode indlæg, midtbanespillerne kom til langskud, og Kaimar Saag og Jesper Bech var konstant en trussel oppe foran.

Og det flotte spil gav pote nok engang. Martin Svensson modtog en bold i venstre side af SønderjyskEs felt, og lavede en smuk retningsbestemt brysttæmning ind i feltet, hvor han skabte plads, så han kunne sparke bolden ind helt nede ved stolpen.

Og så kan det ellers være, at de 3.851 tilskuere fik Silkeborg Stadion til at leve!

Skibsted på banen
Med små ti minutter tilbage af kampen var Martin Svenssons batterier ved at blive flade, og Simon Skibsted blev sendt på banen – og Skibsted har vel at mærke aldrig tabt en kamp for SIFs Superligahold i sine fire kampe!

Skibsted markerede sig hurtigt ved at lave en listig aflevering bag om benet til Jim Larsen, som tog en sjælden tur op langs højre side.

Første sejr siden 2005
Dominansen fra Silkeborgs side tog efterhånden af i styrke, som kampen nærmede sig sin afslutning. SønderjyskE fik dog ikke etableret noget reelt pres, og sejren var dermed ikke i fare.

Hjemmeholdet kunne dermed fejre en 3-1 sejr over SønderjyskE, hvilket er den første sejr over netop det hold siden 2005.

Sejren er samtidig Silkeborgs tredje i træk i Superligaen – fjerde, hvis man tæller pokalturneringen med.

Næste opgave for Silkeborg IF er på Lyngby Stadion d. 17/10.

• 0-1 Michael Larsen (10)
  • 1-1 Jesper Bech (40)
  • 2-1 Jim Larsen (66)
  • 3-1 Martin Svensson (72)