4. oktober 2014

Barsk skæbne for SIF

En fremragende 1. halvleg og et straffespark var ikke nok til at give SIF udbytte i bundkampen mod OB. Fynboerne vandt – ufortjent – 2-0.

En overlegen indsats med masser af chancer i 1. halvleg og et straffespark i starten af 2. var ikke nok for SIF i lørdagens bundkamp i Odense. I stedet udnyttede fynboerne kynisk de tilbud, de skabte i løbet af de 90 minutter, og så måtte SIF rejse tomhændet hjem. Fortjent var det ikke, men fodbold kan af og til være et grumt spil.

Cheftræner Jesper Sørensen havde valgt de samme 11 til opgaven i Odense, som senest spillede 2-2 mod Hobro efter en god indsats.

Efter en afventende start fra begge mandskaber kom OB foran på kampens første skud mod mål. Den fynske anfører, Ari Skulason, modtog i det 7. minut bolden udenfor feltet og fyrede løs mod Kasper Jensens mål. Bolden gik i en drilsk dykkende bane og snød SIF-keeperen til tidlig fynsk føring. Kampen mellem Superligaens nummer 11 og 12 havde dermed fået den værst tænkelige indledning for SIF.

Om det var fordi målet fik OBerne til at trække sig længere tilbage på banen eller det var et viljefast greb om kampen fra SIFernes side er svært at sige, men i hvert fald overtog gæsterne fra Søhøjlandet dirigentstokken i kampen i de følgende minutter. Flere gode angreb ført frem i SIFs højre side var ved at skabe farlige situationer, og i det 17. minut havde Jesper Bech et godt skud, der dog gik over mål. Også Daniel A. Pedersen fyrede kanonen af midt i halvlegen efter at Mads Toppel i OB-målet havde forsøgt at bokse bolden udenfor farezonen. Skuddet blev dog blokeret til hjørnespark i OB-forsvaret.

Klar SIF-dominans
SIF holdt virkeligt godt fast i spillet i denne fase og kom også til yderligere chancer. Illum med et flyvende hovedstødsforsøg og Scheel med et ditto, hvor han dog ikke nåede bolden før Toppel i OB-målet. Og på en hurtig omstilling var SIF tre mod to, men Illum måtte se sig tacklet i skudøjeblikket. OB var yderst sjælden gæst i SIFs forsvarsende, og kun et enkelt tilbud blev det til, da Lasse Kryger godt sat op af Emil Larsen fyrede over mål og Thomas Mikkelsen i sekvensen efter headede udenom.

Brændt straffespark
I pausen måtte Dennis Flinta udgå med en rygskade og blev erstattet af Jesper Mikkelsen, og Jesper Sørensen valgte også at trække Nicolaj Ritter ud til fordel for Christian Sørensen. Det ændrede ikke kampbilledet. Blot et minut inde i 2. halvleg fik SIF tilkendt straffespark – tvivlsomt så det ud, da siutationen blev gentaget på stadions storskærm – men Emil Scheel brændte den store chance. Mads Toppel parerede skuddet til hjørne. I sekunderne efter havde Nicolaj Agger et godt skudforsøg – SIF var fortsat i teten rent spillemæssigt.

Jens Martin Gammelby havde et godt langskud et kvarter inde i halvlegen, som Toppel parerede, og selv om OB efterhånden fik mere tid på bolden, var SIF stadig chancestyrende.

Kold skylle for SIF
Men en af grundreglerne i fodbold er, at chancer skal udnyttes, når de kommer i stimer, som de gjorde i den første time for SIF. Ellers kan det gå galt. Og det var præcist hvad det gjorde for SIF. OB, der var kommet længere frem på banen efter pausen, Emil Larsen spillede sig igennem SIF-forsvaret og skød fra spids vinkel mod Kasper Jensen, der halvklarede.  Thomas Mikkelsen var over riposten og sendte let bolden i nettet til 2-0 i fynsk favør. En barsk skylle for SIF, og så kunne det  ikke bruges til meget, at det var aldeles ufortjent.

Jesper Sørensen reagerede ved at sende Morten Beck på banen i de sidste 25 minutter. Han erstattede Jeppe Illum. Det fik dog ikke den store effekt. Emil Scheel havde et godt skud pareret af Mads Toppel i det 82. minut, men ellers kom SIF aldrig rigtigt i nærheden af reduceringsmålet, der kunne have bragt spænding ind i kampen i de afsluttende minutter.

SIF har nu 14 dages pause til næste kamp, der igen er på udebane mod naboerne fra FC Midtjylland. Næste hjemmekamp spilles fredag den 24. oktober mod FC Vestsjælland.

Superliga, 10. spillerunde, lørdag den 4. oktober 2014 kl. 17.00 på TREFOR Park:
OB-Silkeborg IF 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Ari Skulason (7.), 2-0 Thomas Mikkelsen (63.)
Advarsler: Jesper Bech, Frank Hansen, SIF.
Tilskuere: 5.587
OB (4-4-2): Mads Toppel – Espen Ruud, Lasse Nielsen, Kasper Larsen, Mikkel Kirkeskov – Lasse Kryger (90.: Anders Thomsen), Ari Skulason, Martin Spelmann, Azer Busuladzic (66.: Lucas Jensen) – Thomas Mikkelsen, Emil Larsen.
Cheftræner: Ove Pedersen.
Silkeborg IF (3-4-3): Kasper Jensen – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta (46.: Jesper Mikkelsen), Thorbjørn Holst Rasmussen – Frank Hansen,  Daniel A. Pedersen, Jesper Bech, Nicolaj Ritter (46.: Christian Sørensen) – Emil Scheel, Nicolaj Agger, Jeppe Illum (67.: Morten Beck).
Cheftrænre: Jesper Sørensen.