19. oktober 2014

Flot Robert Skov-scoring ikke nok i Herning

Skæbnen var – igen – hård ved Silkeborg IF, da FC Midtjylland vandt søndagens superligakamp med en smal 2-1 sejr skabt på et straffespark, der aldrig skulle være dømt og en sen FCM-scoring midt i overtiden.

Det er hårdt at være SIF i øjeblikket. Endnu engang var marginalerne ikke med Søhøjlandets fodboldhold, da der var naboopgør i Herning mod FC Midtjylland søndag eftermiddag. FC Midtjylland vandt en smal sejr på 2-1, og den reelle afgørelse faldt i det 36. minut på et forkert dømt straffespark. Dommer Peter Kjærsgaard-Andersen så som stort set eneste mand på MCH Arena Sune Kiilerich rive Pione Sisto omkuld i feltet, og Morten Duncan Rasmussen udnyttede foræringen til at bringe hjemmeholdet i front. I overtiden lykkedes det hjemmeholdet at lukke kampen, da Sisto udnyttede et fint indlæg og sendte bolden i nettet. Robert Skovs fine reducering i sidste overtidsminut nåede kun at skabe kosmetisk spænding om udfaldet.

På trods af en god 2. halvleg fra SIFernes side lykkedes det således ikke at vende udviklingen, og dermed er Jesper Sørensens mandskab fortsat uden sejr i Superligaen.

SIF-trænerens mest bemærkelsesværdige disposition i forhold til startopstillingen var rokade på målmandsposten, hvor Thomas Nørgaard fik chancen på bekostning af Kasper Jensen, der måtte tage plads på bænken. I anfører Frank Hansens skadesfravær var Sune Kiilerich valgt til positionen på højre wingback, og Morten Beck startede inde i front sammen med Nicolaj Agger, hvilket henviste Jeppe Illum til bænken.

SIF indledte med et godt pres på hjemmeholdet, hvilket førte til tre hjørnespark indenfor de første to minutter. Herefter kom FC Midtjylland længere frem på banen, og i de følgende minutter begyndte kampbilledet at sætte sig: SIF i den forsvarende rolle, mens FC Midtjylland tålmodigt byggede op for at komme frem til chancer. Der skulle dog gå et kvarter inden der var optræk til den første farlige situation. Petter Andersson brød igennem i SIFs venstre-side, men valgte et indlæg i ingenmands-land, så bolden gik til målspark. Fem minutter senere blev Pione Sisto tacklet i skudøjeblikket af Thorbjørn Holst, og i det hele taget var SIF dygtige til at afvise hjemmeholdet inden det blev farligt foran debuterende Thomas Nørgaards mål.

Tættest på kom Jakob Poulsen med et godt skudforsøg midtvejs i halvlegen, som førte til FC Midtjyllands første hjørnespark efter at skuddet blev rettet af af dagens SIF-anfører Dennis Flinta. Også et frispark efter en halv time snusede til SIF-rammen.

Det blev optakt til at FC Midtjylland steppede op i farlighed. Petter Andersson var en Sune Kiilerich-blokering fra at komme på scorings-tavlen, og SIF blev presset meget langt tilbage på banen. Pione Sisto løb dybt på SIF-forsvaret, men afsluttede svagt, så Thomas Nørgaard kunne gribe bolden, og i en hektisk periode pådrog Dennis Flinta sig en advarsel, der udløser karantæne til næste kamp mod FC Vestsjælland.

Tyndt straffespark
I sekvensen efter fik FC Midtjylland tilkendt et billigt straffespark dømt mod Sune Kiilerich for angiveligt at rive Pione Sisto omkuld i feltet. Det var dog svært at få øje på, og dobbelt ærgerligt for SIF var det, da Nicolaj Ritter i sekunderne forinden var blevet forbigået med et frispark, da han blev revet omkuld.

Morten Duncan Rasmussen tøvede ikke fra 11-meterpletten og bragte FC Midtjylland foran med sikker udnyttelse af den store chance.

I resten af 1. halvleg fortsatte FC Midtjylland med sit kontante pres. Sylvester Igboun havde et godt skud, som Dennis Flinta blokerede til hjørnespark, mens Nicolaj Agger i den anden ende havde et nærgående forsøg, der dog gik forbi. 1. halvleg endte således med 1-0 føring til FC Midtjylland på det straffespark, der lignede en foræring fra kampens dommer, Peter Kjærgaard-Andersen.

Efter pausen var SIF først med et stort tilbud. Jesper Bech ramte stolpen, da han kringlede bolden over eget hoved efter en dårlig clearing af FCM-keeper Jakob Haugaard, og i det 55. minut var Emil Scheel kun en fodparade fra FCM-keeperen fra at komme på sccoringstavlen, da han headede til bolden i fri position foran FCM-målet. Det virkede til, at SIF havde fået dukkerten fra 1. halvlegs fejlagtige straffespark rystet af sig.

I den anden ende af banen truede Morten Duncan Rasmussen med et hovedstød lige forbi, mens Daniel A. Pedersen truede med et godt langskud. SIF fik flyttet spillet frem på FCMs banehalvdel i store dele af 2. halvleg, og i et forsøg på at vende udviklingen sendte Jesper Sørensen unge Robert Skov på banen i stedet for Nicolaj Agger med godt et kvarter igen.

En dramatisk episode opstod i det 78. minut, da Morten Beck faldt livløs om efter en nærkamp. Han kom dog hurtigt til sig selv igen, men spillet var stoppet i flere minutter, og efterfølgende blev Beck udskiftet medd Jeppe Illum.

Overtiden bød på hele to scoringer – en i hver ende. Først var det Sisto, der med en scoring lukkede kampen, og få minutter senere bragte unge Robert Skov sig selv på måltavlen med sin første scoring for SIFs førstehold. Robert fangede bolden uden for feltet og sendte den med et langskud direkte i det lange hjørne.

Næste opgave for SIF venter allerede på fredag, når FC Vestsjælland kommer på besøg på Mascot Park med kampstart kl. 18.30. 

Kampen i tal:
Superligaen, 11. spillerunde, søndag den 19. oktober 2014 kl. 14.00 på MCH Arena:
FC Midtjylland-Silkeborg IF 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Morten Duncan Rasmussen (straffe, 36.), 2-0 Pione Sisto (90.), 2-1 Robert Skov (90.)
Advarsler: Kristian Bach Bak, Francis Dickoh, Izunna Uzochukwu, FCM, Dennis Flinta, SIF.
Tilskuere: 8.622
FC Midtjylland (4-1-4-1): Jakob Haugaard – Kristian Bach Bak (57.: Andre Rømer), Patrick Banggaard, Francis Dickoh (69.: Tim Sparv), Jesper Lauridsen – Izunna Uzochukwu – Pione Sisto, Petter Andersson (79.: Marco Urena), Jakob Poulsen, Sylvester Igboun – Morten Duncan Rasmussen.
Cheftræner: Glen Riddersholm
Silkeborg IF (3-5-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen – Sune Kiilerich (85.: Nicolaj Køhlert), Jesper Bech, Daniel A. Pedersen, Emil Scheel, Nicolaj Ritter – Morten Beck (78.: Jeppe Illum), Nicolaj Agger (73.: Robert Skov).
Cheftræner: Jesper Sørensen

Mål

 • 1-0 Morten Duncan Rasmussen (straffe
 • 36.)
 • 2-0 Pione Sisto (90.)
 • 2-1 Robert Skov (90.)

Advarsler

 • Kristian Bach Bak
 • Francis Dickoh
 • Izunna Uzochukwu
 • FCM
 • Dennis Flinta
 • SIF.

Silkeborg IF (3-5-2)

 • Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby
 • Dennis Flinta
 • Thorbjørn Holst Rasmussen – Sune Kiilerich (85.: Nicolaj Køhlert)
 • Jesper Bech
 • Daniel A. Pedersen
 • Emil Scheel
 • Nicolaj Ritter – Morten Beck (78.: Jeppe Illum)
 • Nicolaj Agger (73.: Robert Skov). Cheftræner: Jesper Sørensen

FC Midtjylland (4-1-4-1)

 • Jakob Haugaard – Kristian Bach Bak (57.: Andre Rømer)
 • Patrick Banggaard
 • Francis Dickoh (69.: Tim Sparv)
 • Jesper Lauridsen – Izunna Uzochukwu – Pione Sisto
 • Petter Andersson (79.: Marco Urena)
 • Jakob Poulsen
 • Sylvester Igboun – Morten Duncan Rasmussen. Cheftræner: Glen Riddersholm
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.04. kl. 16.00
Scroll til toppen