27. september 2014

Sen scoring sikrer SIF 2-2

SIF var tæt på at gentage nederlaget fra seneste hjemmekamp, da Hobro kom på 2-1 indenfor de sidste 10 minutter. Men Scheel udlignede og sikrede trods alt SIF point.

SIF var på vej mod en grusom skæbne, da Hobro førte superligakampen mod SIF lørdag eftermiddag efter 1-0 føring til hjemmeholdet ved pausen. Men på et langskud fem minutter før tid sørgede Emil Scheel for udligning og trods alt et point til SIF. Hjemmeholdet havde fortjent sejren men kan trods alt trøste sig med et enkelt point.

Cheftræner Jesper Sørensen havde kun foretaget en enkelt ændring i sin startopstilling i forhold til seneste superligakamp mod Randers. Jeppe Illum var efter sine tre mål i tirsdagens pokalkamp i Sønderborg foretrukket i angrebet på bekostning af Adeola Runsewe.

Silkeborg indledte godt og tog initiativet fra start. Det gav gode tilbud indenfor kampens første 10 minutter i form af et skudforsøg af Jeppe Illum, der driblede sig i position i feltet, men sendte bolden lige forbi, og et hovedstød fra Emil Scheel, der dog ikke for alvor fik kraft i sit pandestød til bolden. Også Nicolaj Ritter kom tæt på sin første scoring i SIF, da han fik driblet sig fri i feltet efter et velopbygget SIF-angreb, men fik et halvdårligt træf på bolden med sin vrist, så den trillede tæt forbi mål.

Tre gode tilbud til SIF i kampens indledning gav således berettiget håb om at det skulle være denne lørdag, at SIF erobrede sæsonens første superligasejr.

Så kom målet fra Agger
Hobro var sjælden gæst foran SIF-målet, og første egentlig tilbud lod vente på sig indtil det 17. minut, da Mads Hvilsom headede et indlæg forbi mål. Største chance i 1. halvleg tilfaldt Emil Berggreen, der måtte se et skud fra spids vinkel godt pareret af SIF-keeper Kasper Jensen.

SIFs største chance inden målet kom efter en halv time, da Nicolaj Agger forfulgte en fejlpasning og nåede bolden i fri position med Hobro-keeper Jesper Rask som eneste modstander. Et halvkikset skud blev imidlertid klaret af Rask.

Den forløsende scoring til 1-0 faldt efter 35 minutters spil efter endnu et velopbygget angreb. 100 kamps jubilar Daniel A. Pedersen sendte bolden ud til Nicolaj Ritter, der gik til baglinjen og sendte bolden inden i panden på Nicolaj Agger. Han svigtede ikke, men dirigerede bolden i nettet med panden. 1-0 til SIF, Aggers første mål i den røde trøje og sæsonens første superligascoring i åbent spil.

1-0 holdt til pausen, og fra 2. halvlegs fortsatte SIF det målsøgende spil. Nicolaj Ritter måtte lappes sammen efter at have slået hul i hovedet i et sammenstød med en Hobro-spiller, men bandagen, der blev resultatet af sammenstødet, generede ham ikke mere end at han i den efterfølgende aktion gik til baglinjen og sendte et indlæg til bagerste stolpe. Her dukkede Emil Scheel op, men sendte bolden forbi mål. Det var et tilbud af det store, som SIF-topscoreren kiksede.

Forvirring i SIF-forsvaret
SIF var egentlig fint i kontrol og havde bolden mest, men alligevel fik Hobro udlignet midtvejs i 2. halvleg. Optakten var et indkast, som blev headed videre ind i SIF-feltet. Der opstod tumult og bolden havnede efter en kikset hovedstødsclearing af Daniel A. Pedersen hos Quincy Antipas, der sparkede på stolpen. Riposten havnede hos Hobro-topscorer Mads Hvilsom, der tæt under mål ikke havde svært ved at sende bolden i nettet. Fortjent var det ikke, men 1-1 var kendsgerningerne på måltavlen.

Jesper Sørensen reagerede ved først at sende Christian Sørensen på banen som erstatning for Jeppe Illum og få minutter senere Morten Beck for Nicolaj Agger. SIF bevarede initiativet, men Hobro forsvarede sig godt, og der var længere mellem SIF-chancerne end i 1. halvleg samtidig med at Hobro begyndte at vise tænder i sit omstillingsspil. Det gav kronjyderne bonus i det 82. minut, da et indlæg blev snittet af Anders Egholm og gik i nettet. Aldeles ufortjent, men barsk virkelighed for SIFerne.

SIF kom imidlertid godt igen, og Scheel udlignede med fem minutter igen på et langskud. Trods alt et såre fortjent point til SIF, der leverede en god kamp.

Næste hjemmekamp spilles først den 24. oktober, hvor FC Vestsjælland kommer på besøg.

Superligaen, 9. spillerunde, lørdag den 27. september 2014 kl. 17.00 på Mascot Park:
Silkeborg IF – Hobro IK (1-0) 2-2
Mål: 1-0 Nicolaj Agger (36.), 1-1 Mads Hvilsom (69.), 1-2 Anders Egholm. 2-2 (81.), Emil Scheel (85.)
Advarsler: Jonas Damborg, Hobro.
Tilskuere: 3.081
Silkeborg IF (3-5-2): Kasper Jensen – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen – Frank Hansen, Jesper Bech, Daniel A. Pedersen (85.: Robert Skov), Emil Scheel, Nicolaj Ritter – Nicolaj Agger (79.: Morten Beck), Jeppe Illum (75.: Christian Sørensen).
Cheftræner: Jesper Sørensen
Hobro IK (4-5-1): Jesper Rask – Jesper Bøge, Mads Justesen, Anders Egholm (83.: Thomas Hansen), Jacob Tjørnelund – Martin Mikkelsen (65.: Mathias Bersang Sørensen), Jonas Damborg, Quincy Antipas, Martin Thomsen, Mads Hvilsom – Emil Berggreen.
Cheftræner: Jonas Dal Andersen

• 1-0 Nicolaj Agger (36.)
  • 1-1 Mads Hvilsom (69.)