1. maj 2011

Ærgerlig uafgjort

Kasper Risgård scorede kampens første mål, men Silkeborg IF måtte se sin tomåls-føring smuldre, da det lidt ærgerligt blev 2-2 mod Randers FC søndag eftermiddag på Silkeborg Stadion.

Forud for dagens hjemmekamp mod Randers FC havde Troels Bech kaldt opgøret for en lille finale – med henvisning til muligheden for at komme uhyggeligt tæt på det antal point, som i år vil sikre overlevelse i Superligaen; en sejr i dag ville betyde, at Silkeborg IF før de sidste fem kampe kun var sølle fem point fra sæsonens målsætning.

Derfor havde Troels Bech valgt en opstilling der i dag havde Lasse Heinze på mål bag et forsvar bestående af Dennis Flinta på højre back, Simon Jakobsen og Thorbjørn Holst Rasmussen i midterforsvaret og karantænefrie Christopher Poulsen på venstre back. Christian Holst og Frank Hansen tog sig af midtbanens sider, mens Kasper Risgård og anfører Martin Ørnskov lå centralt. Foran dem lå den unge frontløberduo Kaimar Saag og Lars Huldgaard Christensen.

SIF tæt på fra start
Det fløj omkring med konfetti til kampens indledning, og måske var det en indikator på, at både hjemmeholdet og dets publikum var tændt til fingerspidserne til dagens kamp. SIFerne satte sig også på kampen fra starten af, og allerede inden der var spillet to minutter blev gæsternes målmand David Ousted testet for første gang. Et frispark fra Christopher Poulsen blev visuelt blokeret af Kaimar Saag og det var lige ved at narre keeperen.

Gæsterne svarede dog hurtigt igen med et giftigt indlæg fra højrekanten; Lasse Heinze parerede og bolden røg over den første Randers-spiller og ned til Ousmane Sarr, der hamrede bolden langt over målet. Frisk start på kampen fra begge holds side.

Gæsterne kom endnu en gang over fløjen hvor Mikkel Beckmann forsøgte sig sporadisk – inden SIFerne fremtvang endnu et frispark på banens midte. Kort efter var Simon Jakobsen og Mikkel Beckmann involveret i en blodig episode efter en hovedstødsduel, så der var i sandhed tænding på fra start.

Kasper Risgård til 1-0!
I tumulten hvor begge hold havde en spiller til behandling var det hjemmeholdet, der bedst udnyttede forvirringen. Frank Hansen modtog en høj bold tæt ved mållinjen, behandlede den perfekt og fik lige akkurat prikket den ind foran mål hvor Kasper Risgård dukkede op og sparkede bolden i SIF-føring på 1-0 efter 13 minutter. Sikke et mål – og sikke en dejlig start for den nye SIF-darling!

Simon Jakobsen kom atter på banen, og nu med en forbinding om panden; den unge klippe nægtede at lade lidt blod stoppe hans kamp. Sikke en holdspiller!

Gæsterne var stadig en mand i undertal mens Mikkel Beckmann var til behandling, men kom tæt på efter et frispark hvor en umarkeret Randers-spiller fik headet på mål, men bolden strøg forbi.

Kaimar Saag til 2-0!!
I stedet gik det stærkt i den anden ende. Christopher Poulsen arbejdede sig op ad kanten og serverede et perfekt indlæg til forreste stolpe, hvor Kaimar Saag fik første fod på læderet og bragte SIF foran med 2-0! Der var kun spillet 17 minutter, og Silkeborg IF var ved at udspille kronjyderne totalt.

Mikkel Beckmann blev sendt tilbage på det kriseramte Randers-hold og også han bar en mumiebeklædning på hovedet. Fraværet af offensivspilleren havde da også sat sit tydelige præg på resultatet, så han nægtede pure at kaste håndklædet i ringen.

Gæsterne virkede mest aggressive over kanterne og på alle frispark, der blev taget over midten. Hjemmeholdet derimod var længere tid på bolden, hvor især midtbanen var dygtige til at komme med på de bolde, der blev lagt af fra angriberne. Selvom der var rykket rundt på både spillere og lidt i formationen,  virkede det ikke til at genere hjemmeholdet, der længe har vist sig omstillingsparate – og med succes.

I det hele taget var der meget pondus over SIF-spillet, hvor angrebene virkede langt farligere end gæsternes forsvar kunne magte.

Det var langt i mellem gæsterne angreb i kampens første halve time. Til gengæld var de ikke uefne når de kom af sted på især højrekanten. Mikkel Beckmann fik sat Dennis Flinta på mållinjen og serverede et perfekt indlæg til Ousmane Sarr, der headede ned mål målstolpen – men Lasse Heinze dykkede ned og reddede flot.

Kort efter svarede Kasper Risgård igen, da han stak fra gæsternes højre forsvar og lagde bolden henover David Ousted, blot for at se overliggeren forhindre endnu en scoring fra den løbestærke midtbanespiller! Randers-træner Peter Elstrup skiftede straks efter Mads Fenger ud for at reparere på et forsvar, der ikke så særligt godt ud. Især var Lars Huldgaard Christensen en evig kilde til uro i gæsternes bagerste rækker.

Chance fra 2. halvlegs start
Solen fortsatte sit dejlige præg på en indtil videre sommerskøn fodboldkamp på Silkeborg Stadion, og på plænen indledte hjemmeholdet anden halvleg på samme manér. En frisk kombination på et frispark affødte et fladt indlæg mellem venner og fjender – og bolden blev rettet lige forbi Randers-målet.

Gæsterne svarede igen med et frispark tæt foran mål, men det efterfølgende hovedstød blevet dirigeret langt forbi målet. Kampen lå nu i en underlig sfære, hvor overvejelserne hos hjemmeholdet gik på, hvordan man skulle forsvare – eller måske angribe – den gode føring. Der var ikke foretaget udskiftninger i pausen men spillet virkede til at være en anelse langsommere.

Det virkede til at gæsterne fik spist for mange meter frem mod SIF-målet, og hjemmeholdet havde svært ved at bringe spillet op på banen – og holde fast i bolden. Det havde ellers været en stor succes i første halvleg.

Reducering til 1-2
Efter 58 minutter fik gæsterne tilkendt et frispark kort fra feltet i en yderst gunstig position. Kasper Lorentzen gjorde sig klar, og lagde bolden i en flot bue over målet og ind i nærmeste hjørne, uden chance for Lasse Heinze. Reduceringen var dermed en kendsgerning, og så blev der tænkt taktik i store baner på bænken.

Kort efter fik SIFerne så et frispark i den anden e ned, og forsøgte sig med endnu en god kombination. Desværre blev bolden brudt, og gæsterne fik presset spillet væk fra egen zone. SIFerne fik dog presset spillet tilbage, og Lars Huldgaard Christensen vippede bolden i ren Laudrup-stil over forsvaret hvor Kaimar Saag kunne have lobbet bolden i mål, men hans berøring blev tacklet af en forsvarsspiller.

Det gav SIFerne et lille overtag, og kort efter havde Frank Hansen muligheden for at sende et indlæg godt indover, men uden held. Troels Bech foretog efter 64 minutter en dobbelt indskiftning og sendte Henrik "Tømrer" Pedersen og Martin Svensson på banen i stedet for Lars Huldgaard Christensen og Christian Holst.

Umiddelbart efter var Henrik "Tømrer" Pedersen oplægger til en stor chance, da han headede bolden ned til Kaimar Saag, hvis afslutning blev blokeret til hjørne. Her fik Martin Ørnskov en gigantchance da han fuldstændigt umarkeret på bagerste stolpe på forunderlig vis headede forbi målet.

2-2 udligning
Så gik den ikke længere for hjemmeholdet. Et hjørnespark fra venstre blev ikke clearet tilstrækkeligt, og en Randers-spiller fik muligheden for at sparke på mål udefra. Bolden blev tilfældigt blokeret af mængden inde foran mål – og så dukkede Mikkel Beckmann op og sparkede udligningen ind.

SIFerne svarede dog kvikt igen, og fremtvang et hjørnespark i den anden ende. Kasper Risgård forsøgte at vippe bolden i et tomt mål, men bolden blev reddet på stregen. Frank Hansen samlede en løs bold op og afsluttede godt, men bolden blev blokeret til hjørne. Her dukkede Henrik "Tømrer" Pedersen op fra tæt hold, men også han måtte se afslutning reddet på stregen.

Der gik et sus igennem tilskuerne, da Randers fik endnu et frispark tæt foran mål, meget identisk med den der gav mål tidligere. Heldigvis var Lasse Heinze parat og reddede bolden flot.

Efter 78 minutter var der for alvor liv i kampen, der bølgede frem og tilbage. Begge holds kæder blev trukket fra hinanden, og det gav et hav af omstillinger med gode muligheder til følge. Det virkede dog til, at gæsterne var en tand farligere end hjemmeholdet.

Jesper Mikkelsen blev efter 82 minutter indskiftet på den centrale midtbane i stedet for Kasper Risgård, der modtog klapsalver af hjemmepublikummet. Det hjalp lidt på SIFernes spil, for hjemmeholdet fik kortvarigt et lille overtag i kampen. Der burde vel heller ikke være grund til nervøsitet, da et uafgjort resultat langt fra ville være verdens undergang.

Uret tikkede langsomt mod enden i en kamp, hvor Silkeborg IF flot var foran – men hvor et desperat nedrykningstruet Randers-hold kæmpede sig til et point.

Næste opgave for Silkeborg IF bliver lørdag den 8. maj på udebane mod OB.

• 1-0 Kasper Risgård (13)
  • 2-0 Kaimar Saag (17)
  • 2-1 Kasper Lorentzen (58)
  • 2-2 Mikkel Beckmann (68)