8. maj 2011

Pointdeling mod OB

Martin Ørnskov var om nogen en magtfaktor, da Silkeborg IF søndag spillede mod OB. Midtbaneprofilen og resten af holdet måtte dog tage hjem med blot et point til trods for stor dominans kampen igennem.

Det var et Silkeborg IF-hold fyldt med selvtillid og spilleglæde, der var ankommet til dagens Superligakamp på udebane mod OB. En rigtig god stime i foråret, kombineret med det faktum, at alle spillere var til rådighed til dagens kamp, gav gode odds for en god forestilling.

Cheftræner Troels Bech havde til dagens kamp valgt en opstilling bestående af Lasse Heinze på mål bag et forsvar med Dennis Flinta og Christopher Poulsen på backpositionerne, mens Thorbjørn Holst Rasmussen og Simon Jakobsen tog sig af midterforsvaret. Kanterne var besat af Frank Hansen på højre og Christian Holst på venstre, mens Martin Ørnskov og Kasper Risgård igen var at finde på den centrale midtbane. Foran dem Jesper Bech, der havde overstået sin karantæne, og helt fremme Kaimar Saag.

En kamp med et formål
Der var stemning for alle pengene på TRE-FOR Park, hvor hjemmeholdet kunne øjne sølvmedaljerne forude – mens gæsterne til gengæld i visse munde kunne drømme om europæisk fodbold på Silkeborg Stadion allerede efter sommerferien. Med fem Superligarunder tilbage havde begge hold så absolut masser at spille for, og det gav en glimrende indledning på kampen.

Hjemmeholdet havde første afslutning efter små fem minutter, mens gæsterne kort efter svarede igen ved Christian Holst. Generelt var begge hold afventede fra kampens start, og således foregik meget af spillet midt på banen med mange omstillinger begge veje. Boldbesiddelsen lå dog ganske pænt i Silkeborg IFs favør – som spået inden kampen af Troels Bech.

Jesper Bech måtte allerede efter 12 minutter lade sig udskifte med noget, der lignede ankelproblemer, og ind trådte i stedet Martin Svensson, som overtog pladsen på venstre midtbane og skubbede Christian Holst ind bag Kaimar Saag.

SIFerne fortsatte med at sidde på bolden, men det var hjemmeholdet, der fik den første store chance; efter 17 minutter blev et indlæg mødt af Hans Henrik Andreasen, der helt umarkeret heldigvis headede bolden et godt stykke forbi mål. Der var ikke mange chancer i det løse spil, hvor begge hold dækkede påpasseligt op. OB forsøgte sig med et par frisparksindlæg tidligt fra midten, uden at det voldte SIFerne problemer. Kasper Risgård forsøgte sig optimistisk fra små 30 meter – og Stefan Wessels gav hjørnespark på den flade afslutning. Der var nu spillet 27 minutter, og det mest intense var nok solens stråler.

Kaimar Saag var lige ved at lave en fantastisk detalje, da han modtog en høj bold fra Christopher Poulsen med brystet og kom tæt på en afslutning på kanten af feltet efter 32 minutter. Chancer var der ikke mange af, men det var noget andet med antallet af vellykkede afleveringer. Silkeborg IF fortsatte med at være spilstyrende, og fik kombineret sig glimrende igennem på midten af banen – og det uden at bringe de velkendte backs frem ad banen.

Saag med god mulighed
De lidt afventende backs betød dog ikke, at SIFerne ikke kom frem på siden af banen. Især var Frank Hansen en aktiv løber på højrekanten, og efter 36 minutter fuldendte han et glimrende kombinationsspil med et indlæg af format – lige i hovedet på Kaimar Saag, der fra sin plads midt for mål headede over. Kampens bedst udførte angreb, men langt fra overraskende at det var SIFernes mulighed.

Kort før pausen kom Silkeborg IF igen tæt på. Et glimrende kombinationsspil i højre side gav mulighed til Dennis Flinta, der trak skråt ind i feltet og så håbede alle midtjyder plus det løse, at backen ville afslutte – men han valgte at spille på tværs til Martin Svensson, men desværre lå afleveringen ikke godt nok til at chancen kunne udnyttes på behørig vis.

Det var dog ganske symbolsk på kampens forløb, at gæsterne fra Silkeborg IF gang på gang kombinerede sig forbi hjemmeholdets midtbane og op til målet. Flot spil, men den sidste fylde omkring en afslutningsmulighed manglede. Og eftersom forsvaret i den anden ende stod ganske fornuftigt, så var det bestemt en god mors dag indtil videre for SIFerne.

Aggressiv start på anden halvleg
Der skal som bekendt to til tango, i hvert fald hvis den skal have den velkendte intensitet. Netop intensiteten manglede i første halvleg, men hjemmeholdet startede anden halvleg meget mere aggressive og sprinthurtige – og det gav et helt andet spil. Der kom nu fart over sagerne, og spillet befandt sig mindre tid på midten af banen – og i stedet blev begge hold nu tvunget til at løbe begge veje.

Christopher Poulsen kom højere op på banen, og det gav et overtal på kanten af hjemmeholdets felt, hvor Martin Ørnskov kom til en halvsvag afslutning. Kort efter forsøgte Christopher Poulsen sig selv med en hammer, der dog kun beskæftigede øverste tilskuerrække. Men det kunne ikke fjerne den fornemmelse, at der ville ske noget inden længe.

Ti minutter inde i anden halvleg skete der så noget. Frank Hansen spillede en præcis aflevering i dybden til Christian Holst, der sparkede hårdt og fladt indover – og her kom Kaimar Saag susende mod forreste stolpe, men måtte i sidste øjeblik se bolden blokeret. Et glimrende, direkte opspil af SIFerne – og kort efter forsøgte Kasper Risgård sig udefra, uden succes. Jovist, der var noget på vej.

Silkeborg IF sad fortsat på spillet, dels takket være sikker boldomgang og gode placeringer på de famøse andenbolde. Specielt Dennis Flinta og Christopher Poulsen var begyndt at komme længere frem på banen, og det var medvirkende til det store overtag mod rækkens nummer to.

Martin Svensson med et ordenligt drøn
Overtaget betød, at SIFerne kom længere og længere frem på banen – og spillerne kunne bevæge sig frit på tværs af banen. Efter 65 minutter tog Martin Svensson initiativ, da han hurtigt vendte rundt centralt for målet – og fra 20 meter hamrede han bolden på overliggeren! Flot aktion af den unge kantspiller i en efterhånden lang SIF-domineret periode.

Kort efter forsøgte Kasper Risgård sig også udefra – og det lignede nu kun et spørgsmål om tid, før det gode SIF-spil måtte give en scoring. Kaimar Saag blev taget ud til fordel for Lars Huldgaard Christensen efter 70 minutter, for at give mere power oppe i front.

Lasse Heinze gik forkert af et indlæg, da han blev blændet af solen – men det medførte ingen konsekvenser af et hjemmehold, der ikke havde vist mange tænder indtil videre. Som mange gange før i dette forår, ville Silkeborg IF igen være skuffet hvis det kun skulle blive til et point mod en af rækkens tophold.

Der gik dog et sus igennem de midtjyske hjerter, da et dumt boldtab straks blev konverteret til et indlæg og en afslutning forbi mål efter 74 minutter. En stor advarsel til SIFerne om ikke at glemme OBs styrker. De efterfølgende par minutter var OB en tand bedre end tidligere i kampen, og det gav dem et lille overtag.

Kampen gik nu ind i sine sidste ti minutters levetid, og der var noget mere nerve at spore. Spillet var friskt og intenst, og det lignede nu at der kunne komme en stor chance til begge hold. Sandsynligheden lå nok mest til hjemmeholdet, der nu sad mere på bolden og kom frem over kanterne med indlæg til følge.

Frank Hansen på overliggeren
SIFerne kunne i stedet ty til kontraer, og det var på sådan en, at den næste store chance kom efter 83 minutter. Lars Huldgaard Christensen spillede på tværs til Frank Hansen, der fra kanten af feltet hamrede læderet af sted mod fjerneste målhjørne, blot for at se overliggeren – ja, faktisk selve krydset – forhindre årets mål!

Efter 86 minutter blev Christian Holst taget ud, og ind i stedet kom Henrik "Tømrer" Pedersen, så SIFerne nu havde to angribere oppe foran til kampens sidste fase.

OB kom nu frem til et par hjørnespark, og man frygtede det værste. Hjemmeholdet havde ikke spillet godt i store dele af kampen, men der måtte være en årsag til fynboernes placering som nummer to i rækken – og et resultat betyder ofte mere end det forudgående spil.

Der skete heldigvis ikke det frygtede, og SIFerne kunne på papiret være tilfredse med et enkelt point, selvom spillet endnu en gang i dette forår havde berettiget til mere.

Næste opgave for Silkeborg IF bliver søndag 15. maj på udebane mod FC Nordsjælland.

Mål

 • ingen

Advarsler

 • Martin Svensson
 • Kalilou Traoré

SIF

 • Lasse Heinze
 • Dennis Flinta
 • Simon Jakobsen
 • Thorbjørn Holst Rasmussen
 • Christopher Poulsen
 • Frank Hansen
 • Kasper Risgård
 • Martin Ørnskov
 • Christian Holst (86: Henrik “Tømrer” Pedersen)
 • Jesper Bech (12: Martin Svensson)
 • Kaimar Saag (70: Lars Huldgaard Christensen).

OB

 • Stefan Wessels
 • Espen Ruud
 • Anders Møller Christensen
 • Daniel Høegh
 • Bashkim Kadrii
 • Kalilou Traoré
 • Hans Henrik Andreasen
 • Andreas Johansson
 • Rúrik Gislason (59: Bernard Mendy)
 • Rasmus Falk
 • Henrik Toft (71: Eric Djemba-Djemba).
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 29.04. kl. 19.00
Scroll til toppen