25. april 2011

Nederlag i Parken

Forårets første nederlag blev en kendsgerning, da Silkeborg IF mandag måtte se sig besejret med 2-0 af de nykårede danske mestre fra FCK i Parken. Simon Jakobsen ydede en glimrende indsats for SIFerne.

Før dagens kamp mellem FCK og Silkeborg IF var der to temaer i luften: kunne SIF efter dagens kamp stadig kalde sig ubesejrede i foråret 2011 – og hvordan ville de nykårede danske mestre håndtere kampen ”dagen derpå”? Det skulle de følgende 90 minutter give et svar på.

Cheftræner Troels Bech havde til dagens kamp foretaget en række ændringer, idet Christopher Poulsen og Jesper Bech var ude med karantæner, mens anfører Henrik "Tømrer" Pedersen var ude med en skade.

Det betød en startopstilling med Lasse Heinze på mål bag et forsvar bestående af Dennis Flinta på højre back, Simon Jakobsen og Thorbjørn Holst Rasmussen i midterforsvaret – mens Jesper Mikkelsen indtog pladsen som ny venstre back. Martin Svensson agerede højre kant med anfører Martin Ørnskov og Kasper Risgård centralt – og Frank Hansen nu som venstre kant. Foran dem lå Christian Holst og helt fremme Kaimar Saag.

Stemningsfyldt indledning
Parkens tilskuerpladser var fyldt godt op med festglade tilskuere, der sang godt for i forårssolen. På banen startede hjemmeholdet med at være mest på bolden, mens SIFerne turde gå offensivt til værks i presspillet. Begge hold stod solidt i defensiven, så der blev ikke givet chancer væk i kampens første fire minutter. Første chance – og en stor en af chancen – kom på kampens første hjørnespark, som tilfaldt hjemmeholdet. Indlægget blev mødt af en helt fri Claudemir de Souza, men han headede et godt stykke over målet.

SIFerne begyndte nu så småt at komme højere op på banen, og især Frank Hansen begyndte at fordele boldene fra sin indrykkede position centralt på midten. Det betød, at gæsterne nu fik længere sekvenser med boldbesiddelse på hjemmeholdets banehalvdel – og herfra skulle chancerne opstå.

Det høje pres tvang FCKerne til at spille mere direkte og dermed springe midtbanefolket over. Det gav nogle gode løb i dybden, men det påpasselige SIF-forsvar og specielt Simon Jakobsen fik lukket godt ned for angrebene. Det første kvarter forløb egentligt fornuftigt i forhold til at holde modstanderne fra fadet, mens det haltede lidt med at få skabt etablerede angreb i den anden ende.

Som minutterne gik, fik SIFerne bedre og bedre fat i midtbanespillet, og de velkendte sikre afleveringer flød godt rundt. Det var lige ved at give en stor chance, da et kvikt førstegangs-spil kombineret med en fræk hælaflevering gav Christian Holst muligheden for et indlæg, men desværre var der ingen røde i feltet.

Glimrende SIF-spil
I det hele taget blev sekvenserne med rød boldbesiddelse længere – og højere på banen. Efter 22 minutter så det nu ganske fint ud for gæsterne, der ikke lod sig skræmme af sangene fra publikum. I stedet fortsatte de glimrende kombinationer, og det gav Christian Holst en mulighed af de mere velspillede, da han modtog bolden udækket i feltet – men berøringen blev ikke god nok, og chancen løb ud i sandet.

Hjemmeholdet svarede straks igen, da Oscar Wendt trykkede godt af fra distancen, men Lasse Heinze reddede sikkert. Kort efter havde Christian Bolaños et godt frispark fra distancen, så helt væk var hjemmeholdet nu ikke.

Den første halve time var nu gået, og boldbesiddelsen sagde 50/50 – men med flest chancer til hjemmeholdet. SIFerne havde fint spil højt på banen, mens FCK så farlige ud på omstillinger. Mest befriende var det at se, at gæsterne ikke lod sig være tilfredse med et uafgjort resultat – men i stedet spillede friskt til, som om holdet var på hjemmebane.

Kæmpe, kæmpe chance til SIF!
Fem minutter før pausen kom så kampens største chance. Martin Svensson udfordrede godt på kanten og spillede tilbage til Kasper Risgård. Hele tre SIFere var nu samlet i feltet, og indlægget lå perfekt til en umarkeret Christian Holst der flugtede fladt mod det lange hjørne. Johan Wiland hev en god redning frem, men Kaimar Saag var først på den frie andenbold og afsluttede konsekvent – men endnu en gang dukkede Johan Wiland op med en superredning! Bolden sprang tilbage til Kaimar Saag, der nu i dårlig balance forsøgte med venstrepoten – men bolden strøg langt over målet. Sikke en mulighed til gæsterne, som i hele tre forsøg ikke fik scoret.

Kort efter tryllede Martin Svensson igen på kanten, og sendte et indlæg mod mål. Christian Holst fik snittet bolden, men Mathias Jørgensen fik headet bolden til hjørne lige før Kaimar Saag kunne nå at afslutte.

Boldbesiddelsen var nu i SIF-favør ligesom der også var skabt tilfredsstillende chancer. Silkeborg IF kunne dermed gå ganske tilfredse til pausen.

Glimrende SIF-start på anden halvleg
SIFerne kom godt ud fra pausen, og satte sig straks på spillet. Martin Svensson fortsatte med at udfordre på kanten og sendte allerede i første minut et indlæg tæt under mål – og kort efter var Kaimar Saag lige ved at komme alene igennem på Dennis Flintas fine dybdeaflevering.

Billedet gentog sig de følgende minutter. Silkeborg IF vandt slaget om midtbanen, og samlede mange andenbolde op. FCKerne blev dermed trykket godt tilbage på banen, og når de havde bolden var SIF kompakte og løbestærke.

Så vågnede hjemmeholdet op igen. Fra kanterne fulgte et par glimrende indlæg, som kun lige i sidste øjeblik blev ryddet af vejen af en SIFer. Det var en større advarsel til gæsterne, der måske følte sig lidt for meget ovenpå.

Kaimar Saag tog noget af trykket af ved at forsøge selv fra distancen – med et hjørnespark til følge, og værdifuld aflastning af forsvaret. På det efterfølgende hjørnespark kom Dennis Flinta højest, men Johan Wiland stod rigtigt placeret i målet.

Det første kvarter af anden halvleg var en blandet pose bolsjer. Ikke fordi SIFerne spillede dårligt, men fordi man sad med en fornemmelse af, at det gode spil burde bringe en chance mere af sig. I stedet blev spillet lidt mere uden pondus, hvor det sikre spil fortsatte, selvom der sneg sig lidt flere fejl ind i forhold til første halvleg.

FCK kom til den næste store chance, da et frispark fra Christian Bolaños blev headet over mål af Claudemir de Souza. I det hele taget var hjemmeholdet lidt bedre med i anden halvlegs første tyve minutter, og de begyndte langsomt at komme bedre med over kanterne.

Mathias Valentin på banen
Efter 71 minutter lod Kasper Risgård sig udskifte efter en glimrende indsats, og ind kom i stedet unge Mathias Valentin på den centrale midtbane. Kort efter havde SIFerne en fræk frisparkskombination, som anfører Martin Ørnskov lige var ved at komme igennem på.

SIFerne fastholdt nu angrebene igen, og stod nu højt på banen. Christian Holst fik fremtvunget et hjørnespark, som Jesper Mikkelsen sendte meget tæt under mål, hvor Simon Jakobsen kom højest. Den unge midterforsvarer markerede sig glimrende gennem hele kampen, og var god til at bryde hjemmeholdets opspil.

Selvom Silkeborg IF sad med en god fornemmelse, virkede hjemmeholdet stadig tændte og farlige. Specielt de hurtige kontraer over kanterne voldte SIFerne problemer.

1-0 til FCK
Bedst som SIFerne havde godt styr på kampen, kom så den fortjente scoring til hjemmeholdet. FCKerne sendte et indlæg skråt tilbage, hvor Oscar Wendt fik spillet videre til Claudemir de Souza. Teknikeren sparkede mod fjerneste stolpe, og Lasse Heinze kunne ikke forhindre en scoring til hjemmeholdet. Ærgerligt for SIFerne, der egentligt havde ydet en god indsats indtil scoringen efter 76 minutter.

Kort efter opstod en stor chance til SIFerne. Christian Holst brød igennem på venstre kant og sendte et hårdt indlæg ind foran målet. Her kom anfører Martin Ørnskov løbende, men en FCKer fik tacklet til hjørnespark for næsen af midtbanemanden. En glimrende reaktion på scoringen fra SIFerne, der bestemt ikke kunne være tilfredse med kampens udvikling.

Med små ti minutter tilbage skulle der ske noget på Silkeborg IFs offensive front. Kaimar Saag blev taget af banen og ind kom unge Lars Huldgaard Christensen for at bringe mere fysisk power i spillet.

2-0 til FCK
SIFernes satsning med at stå højt på banen blev prompte straffet. Zdenek Pospek blev sendt af sted på kanten og sendte et indlæg indover. Bolden ramte Jesper Mikkelsen på sin vej og snød Lasse Heinze ved at ramme bagerste stolpe – og på andenbolden var Christian Bolaños fri og kunne score til 2-0 efter 84 minutter.

I samme sekvens blev Jesper Mikkelsen skiftet ud til fordel for Jeppe Illum i et sidste SIF-forsøg på at skabe flere chancer. Bagud 0-2 med fem minutter tilbage så det dog ikke ud til, at SIFerne skulle få point denne gang, selvom der blev rykket rundt på positionerne for at holde flere folk fremme.

Lige lidt hjalp det desværre – og således måtte Silkeborg IF for første gang i 2011 se sig besejret.

Næste kamp bliver søndag den 1. maj kl. 14.00 når Randers FC gæster Silkeborg Stadion.

Mål

 • 1-0 Claudemir de Souza (76)
 • 2-0 Christian Bolaños (84)

Advarsler

 • Thorbjørn Holst Rasmussen
 • Christian Bolaños
 • Thomas Delaney

SIF

 • Lasse Heinze
 • Dennis Flinta
 • Simon Jakobsen
 • Thorbjørn Holst Rasmussen
 • Jesper Mikkelsen (84: Jeppe Illum)
 • Martin Svensson
 • Kasper Risgård (71: Mathias Valentin)
 • Martin Ørnskov
 • Frank Hansen Christian Holst
 • Kaimar Saag (82: Lars Huldgaard Christensen).

FCK

 • Johan Wiland
 • Zdenek Pospech
 • Mathias Jørgensen
 • Jos Hooiveld
 • Oscar Wendt
 • Christian Bolaños
 • William Kvist
 • Claudemir de Souza (86: Thomas Delaney)
 • Johan Absalonsen (57: Thomas Kristensen)
 • Kenneth Zohore (57: César Santin)
 • Jesper Grønkjær.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.04. kl. 16.00
Scroll til toppen