21. april 2017

Jubilæumsfesten fusede ud

SIF tabte fredag aften 1-2 til Viborg på et sent mål af gæsternes Mikkel Vestergaard. Dermed må SIF fortsat kæmpe for at undgå de nervepirrende playoff-kampe om at undgå nedrykning.

Jubilæumsfesten kom til at mangle champagnesprøjtet. SIF tabte fredag aften 1-2 til Viborg på Mascot Park på et mål af Mikkel Vestergaard i kampens afsluttende fase. Dermed fusede en ellers festlig aften på Mascot Park med 100 års jubilæumsfest og party i Klub Hede Rytmer teltet bag Jyske Finans Tribunen ud, og SIF må affinde sig med, at der stadig skal kæmpes for at undgå nedrykningsplay-off. 

Peter Sørensen havde valgt den samme startopstilling som fem dage tidligere mod samme modstander, og som endnu en gentagelse kom SIF sløjt fra start. Et godt skud fra Davit Skhirtladze varslede ellers nye toner, men allerede i det fjerde minut blev et boldtab af Moro foran SIF’s straffesparksfelt dyrt. Bolden blev opfanget af Søren Frederiksen, der gik den direkte vej mod mål og sendte den i mål uden chance for Thomas Nørgaard.

Optakten havde ellers været fantastisk. Stolthedens og SIFosis’ tifo, der dækkede hele Jyske Finans Tribunen, foldede sig flot ud med fortællingen om SIF’s 100 årige historie, og der havde været fin før-kamp stemning i Klub Hede Rytmer teltet bag Jyske Finans Tribunen i timen op til kampstart.

Flækket øjenbryn og mål af Skov
Målet gav kampen et fuldstændigt forandret udgangspunkt. Mens det var Viborg, der fra start skulle jagte en sejr, var det nu SIF, der var tvunget i offensiven. Den situation forvaltede hjemmeholdet ved at lægge spillet højt op på viborgensernes banehalvdel. Det var dog først, da målscorer Frederiksen måtte ud på sidelinjen og lade sig sit flækkede øjenbryn sy af SIF-læge Kaspar Saxtrup, at SIF for alvor blev i stand til at lægge tryk på viborgenserne. Skaden havde han pådraget sig i et sammenstød med Davit Skhirtladze. I det 29. minut tilkæmpede Nicklas Helenius sig frispark lige udenfor Viborg-feltet – og det var guf for Robert Skov. Han løb til bolden og knaldede den med venstrefoden ind ved nærmeste stolpe. 1-1 og kampbilledet kunne forandre sig på ny. Viborg måtte igen på jagt efter sejren.

Skov-friløber og underkanten af overliggeren
SIF kontrollerede kampen fint, og det blev også til et enkelte farlige forsøg på en omstilling. Robert Skov fik fintet sig fri på midten af banen og havde frit løb mod mål, men måtte se sig forsøg reddet af finske Viitala i Viborg-målet. Kort efter var det godt opspil mellem Skov, Skhirtladze og Helenius, der gav Emil Scheel en chance tæt undr mål. Bolden prellede af på undersiden af overliggeren.

Viborg gav igen med et skud på ydersiden af stolpen, og således sluttede 1. halvleg ganske begivenhedsrigt.

2. halvleg blev indledt som 1. med Viborg på sejrsjagt og SIF forsvarende. Viborg formåede dog ikke at skabe samme farlighed foran Thomas Nørgaards mål, som i kampens indledning, og SIF var heller ikke nær så skarpe i omstillingsfasen. Man bemærkede et godt gennembrudsløb af Jens Martin Gammelby, der dog ikke førte til noget, og anfører Dennis Flinta, der ofrede sig med en glidende tackling på en åben skudchance til Serge Deblé.

Vendelbo på banen
Da der manglede 20 minutter foretog Peter Sørensen sin første udskiftning. Ud gik Davit Skhirtladze og ind kom Mikkel Vendelbo. Det lignede et initiativ til beskyttelse af det point, SIF på det tidspunkt var i besiddelse af. Nicklas Helenius var tættest på at afgøre kampen med et hovedstød i det 82. minut. Bolden gik dog i en bue over overliggeren.

Og bedst som man havde affundet sig med 1-1 dukkede Mikkel Vestergaard op tæt under SIF’s mål og sendte bolden i nettet til viborgensisk føring på 1-2. Solid nedtur for SIF’erne, der kunne have levet fint med uafgjort.

I en 2. halvleg, der spillemæssigt ikke vil gå over i historien for nogen af de to hold, lykkedes det ikke SIF for alvor at lægge pres på Viborg i kampens afslutning. Alligevel kunne Mikkel Vendelbo have udlignet dybt inde i overtiden, men sparkede over på oplæg fra Nicolaj Agger.

Tre hjørnespark med Thomas Nørgaard med fremme blev de sidste muligheder, men det lykkedes ikke SIF at udnytte dem. På det sidste gik Robert Skovs halvflugter lige forbi.

Næste kamp er igen på Mascot Park. Mandag aften den 1. maj kl. 19.00 kommer AGF på besøg. 

Kampen i tal:

Alka Superligaen, 30. spillerunde, fredag den 21. april kl. 18.00 på Mascot Park:
Silkeborg IF – Viborg FF 1-2 (1-1)
Mål: 0-1 Søren Frederiksen (4.), 1-1 Robert Skov (29.), 1-2 Mikkel Vestergaard (83.)
Advarsler: Sammy Skytte, SIF.
Tilskuere: 3.928
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Mikkel Cramer – Robert Skov, Sammy Skytte (85.: Andreas Albers), Ibrahim Moro, Emil Scheel (80.: Nicolaj Agger) – Davit Skhirtladze (70.: Mikkel Vendelbo), Nicklas Helenius.
Manager: Peter Sørensen.
Viborg FF (4-4-2): Walter Viitala – Kristoffer Pallesen, Erik Moberg, Søren Reese, Jonas Thorsen (82.: Osama Akharraz) – Jonas Kamper, Alexander Jakobsen, Jeppe Grønning, Søren Frederiksen – Serge Deblé (75.: Mikkel Vestergaard), Jeppe Curth (63.: Mate Vatsadze).
Cheftræner: Johnny Mølby.

Mål

 • 0-1 Søren Frederiksen (4.)
 • 1-1 Robert Skov (29.)
 • 1-2 Mikkel Vestergaard (83.)

Advarsler

 • Sammy Skytte
 • SIF.

Silkeborg IF (4-4-2)

 • Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby
 • Dennis Flinta
 • Simon Jakobsen
 • Mikkel Cramer – Robert Skov
 • Sammy Skytte (85.: Andreas Albers)
 • Ibrahim Moro
 • Emil Scheel (80.: Nicolaj Agger) – Davit Skhirtladze (70.: Mikkel Vendelbo)
 • Nicklas Helenius. Manager: Peter Sørensen.

Viborg FF (4-4-2)

 • Walter Viitala – Kristoffer Pallesen
 • Erik Moberg
 • Søren Reese
 • Jonas Thorsen (82.: Osama Akharraz) – Jonas Kamper
 • Alexander Jakobsen
 • Jeppe Grønning
 • Søren Frederiksen – Serge Deblé (75.: Mikkel Vestergaard)
 • Jeppe Curth (63.: Mate Vatsadze). Cheftræner: Johnny Mølby.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen