11. november 2018

Ingen sød SIF-sommer på Sydhavsøerne

Det blev aldrig nogen stor SIF-søndag i Nykøbing Falster. SIF tabte 3-1 til Nykøbing FC, og det kunne der ikke indvendes noget imod.

Det blev en af de triste søndage for SIF, der var langt hjemmefra og tabte 3-1 til Nykøbing FC. Ufortjent var det ikke, at SIF’erne måtte gå fra banen uden point, for kun i to korte perioder – lige efter hjemmeholdets to scoringer – lykkedes det SIF at sætte noget fornuftigt sammen og spille sig til chancer. Selv i afslutningen, da stillingen var 2-1, var Nykøbing farligst og scorede som en naturlig konsekvens også til 3-1 i overtiden.

Op til kampen var SIF-truppen blevet ramt af et par afbud. Dennis Flinta havde lagt sig syg og var ikke med holdbussen til Falster, mens Jeppe Okkels måtte tage plads på bænken med en mindre skade. Derfor havde cheftræner Michael Hansen ændret formationen til 4-4-2 med Magnus Mattsson og Ronnie Schwartz som frontduo. Simon Jakobsen var tilbage i det centrale forsvar efter sin ene kamps skadespause, og på den centrale midtbane afløste Ibrahim Moro den karantæneramte Mikkel Vendelbo, mens Sebastian Jørgensen vikarierede for Jeppe Okkels på midtbanekanten.

Aggressiv indledning af hjemmeholdet
Nykøbing FC stod for en aggressiv indledning og fik også kampens første chance i det 11. minut. Falstringernes spidsangriber, Emil Holten, jagtede en flad pasning fra SIF’s højre-side, men blev generet i skudøjeblikket af Anders Hagelskjær og faldt omkuld. Bolden trillede på tværs af mål, mens Holten appellerede for straffespark. Dommer Patrick Stenzel Rasmussen lod dog spillet fortsætte.

SIF’s første chance faldt efter et kvarter – et frispark af Magnus Mattsson begået mod ham selv, som Sebastian Olsen dog tog sig sikkert af. Sekunder senere var Sebastian Jørgensen fri til skud i feltet, men sparket blev blokeret til hjørnespark. Mattsson var igen pågående i det 20. minut, hvor han vred sig fri i feltet og måtte se sit skud mod fjerneste hjørne hovedstødsblokeret til hjørnespark. Kampen var så småt ved at åbne sig, og efter en indledning med Nykøbing FC i førersædet, var SIF stille og roligt ved at overtage kampen.

Nykøbing FC tæt på 1-0
Efter endnu et par skudchancer til Stephan Petersen og Magnus Mattsson fik Nykøbing FC kampens hidtil største chance. Peter Friis gik frem mod en høj bold i dybden, som også hjemmeholdets Chris Thorsheim jagtede. Thorsheim nåede den først  og prikkede den udenom Friis. På vej mod et tomt mål blev han generet så meget i skudøjeblikket af Anders Hagelskjær, at han trillede bolden lige forbi den ene opstander.

Hagelskjær udgik med skade
Det gav Nykøbing ny luft, og falstringerne kom frem til et par gode muligheder inden pausefløjt. Få minutter før det fløjt måtte Anders Hagelskjær udgå med en skade efter endnu en nærkamp. Han blev ersattet af Frederik Alves Ibsen, der dermed kom ind til sin første NordicBet-liga kamp i SIF-trøjen efter sin debut i pokalkampen mod Næstved tidligere på efteråret. En jævnbyrdig 1. halvleg, hvor SIF havde flest muligheder, men Nykøbing de største, sluttede uden mål.

Nykøbing i front
Efter pausen havde SIF svært ved at få sat tingene sammen. Alt for mange boldtab gav hjemmeholdet kontra-muligheder, og efter knapt en times spil gik den ikke længere. Nykøbing brød endnu engang bolden midt på banen. Søren Christensen førte den frem og spillede Mathias Gehrt fri til scoring foran SIF-målet. 1-0 til Nykøbing FC – helt ufortjent var det ikke.

Glælden på Falster varede dog kort. Det var som om at målet blev en opkvikker til SIF, der lagde spillet højere op på Nykøbings banehalvdel. Ronnie Schwartz havde i sekunderne før en fri skudmulighed, for han sendte bolden lige forbi mål, og netop som kampen rundede timen, fald udligningen. Magnus Mattsson driblede på tværs af feltet og lagde bolden ind bag Nykøbing-forsvaret. Her dukkede Sebastian Jørgensen op og sendte den i nettet til udligning.

Nykøbing i front part 2
Der var for alvor kommet gang i kampen, og man skulle kun vente to minutter på det næste mål. Endnu et boldtab af SIF – dennegang af Mads Emil Madsen i eget felt – var optakten til at Nykøbing-angriber Emil Holten kunne erobre den, tage en dribling og sende den i nettet til 2-1 føring.

SIF var tilbage i jagten på udligning og fik også presset Nykøbing godt tilbage i perioden lige efter 2-1 målet. Indskiftede Shkodran Maholli og Ronnie Schwartz fik med godt 20 minutter igen en gylden dobbeltchance, men Maholli sparkede forbi bolden, og Ronnie Schwartz sparkede forbi mål. Sebastian Jørgensen havde også en mulighed, han skabte selv, få minutter senere, men hans skud blev blokeret.

Nykøbing kom godt igen og var i kampens afslutning tættere på endnu et mål, end SIF var på udligning. I overtiden kom 3-1-målet ved Mikkel Dahl. Det blev aldrig nogen stor SIF-eftermiddag på Sydhavsøerne.

NordicBet Liga, 17. runde, søndag 11. november kl. 13.45 på Enelco Arena i Nykøbing Falster:
Nykøbing FC – Silkeborg IF 3-1 (0-0)
Mål: 1-0 Mathias Gehrt (58.), 1-1 Sebastian Jørgensen (61.), 2-1 Emil Holten (62.), 3-1 Mikkel Dahl (90.)
Advarsler: Mathias Tauber, Nykøbing FC.
Tilskuere: 925
Nykøbing FC (4-5-1): Sebastian Olsen – Kasper Jensen, Mathias Tauber, Gustav Kjeldsen, Lars Pleidrup – Chris Thorsheim (79.: Mikkel Dahl), Søren Christensen, Jordan Wilson, Mads Kaalund (79.: Nicolai Dohm), Mathias Gehrt – Emil Holten (85.: Martin Svensson).
Cheftræner: Jens Olsen
Silkeborg IF (4-4-2): Peter Friis – Svenn Crone, Simon Jakobsen, Anders Hagelskjær (41.: Frederik Alves Ibsen), Frederik Møller – Sebastian Jørgensen, Ibrahim Moro (66.: Shkodran Maholli), Mads Emil Madsen, Stephan Petersen (87.: Valance Nambishi) – Magnus Mattsson, Ronnie Schwartz.
Cheftræner: Michael Hansen.