22. april 2018

SIF tjente et point på pløjemarken

I en kamp, der bar tilfældighedernes præg på grund af svære baneforhold, tjente SIF søndag middag et point med 0-0 i Helsingør.

Der er blevet talt meget om banen i Helsingør i dette fodboldforår. Og det kan godt være, at den søndag fremstod i sin bedste stand hidtil i år. Men umulig var den stadig. Derfor blev kampen søndag middag mellem SIF og Helsingør båret af tilfældigheder og meget få målchancer. Meget passende blev det derfor 0-0, og SIF er nu sikker på tredjepladsen i gruppespillets pulje 1.

Der var skiftet godt og grundigt ud på SIF-holdet i forhold til 2-0 sejren over Hobro tre døgn tidligere. Faktisk var der kun fire gengangere – Peter Friis, Tobias Salquist, Magnus Mattsson og Jeppe Gertsen – og formationen var ændret til 3-5-2. Det gav lejlighed for Peter Sørensen til at se nogle af sine mere uprøvede kræfter an, for eksempel spillede Mads Emil Madsen sin første superligakamp fra start.

Et ujævnt underlag gjorde betingelserne svære for de to mandskaber, og høje bolde, hovedstødsdueller og tilfældigheder prægede kampens indledning, hvor ingen af holdene formåede at spille sig frem til målchancer.

Mattsson med frispark
Man skulle hen i det 25. minut for at se det første kvalificerede forsøg, og som naturlig konsekvens af det spilovertag, SIF var ved at skaffe sig, faldt den til gæsterne. Et frispark lige udenfor feltet bankede Magnus Mattsson i retning mod den ene stolpe. Mikkel Bruhn i Helsingør-målet fik i skøn forening med stolpen afværget SIF-føring ved at sende bolden til hjørnespark.

Efter en 1. halvleg på det absolut jævne kom Helsingør lidt friskere ud efter pausen. Kampen savnede dog fortsat både chancer, sammenhængende spil og intensitet.

Chance til Vatsadze
Efter knapt en times spil faldt kampens anden chance, igen til SIF. Stephan Petersen brød godt igennem til baglinien og sendte bolden fladt ind foran mål, hvor Mate Vatsadze var søgt ind. Georgieren gled dog i det bløde underlag foran Mikkel Bruhns mål og fik derved ikke rigtigt træf på bolden, så Bruhn kunne afværge.

Jens Martin Gammelby kom på banen, da kampen rundede 60 minutter. Han afløste Mate Vatsadze, hvilket gav en rokade, så Stephan Petersen gik i front og Gammelby gled ind på wingbacken i højre side. Tidligere i halvlegen havde Gustav Dahl afløst Valance Nambishi på den anden wingback.I kampens sidste 10 minutter fik Dennis Flinta spilletid, da han aflløste Gustaf Nilsson i angrebet.

2. halvleg blev stort set lige så chancefattig som første, og Helsingør stod for det bedste tilbud med et kvarter igen, hvor Tobias Christensen sled sig fri i SIF-feltet og prikkede bolden lige udenom den ene stolpe.

SIF spiller igen allerede onsdag, hvor det gælder pokalsemifinalen i Fredericia. Næste hjemmekamp er næste mandag, 30. april, hvor AGF besøger JYSK park.

Alka Superligaen, gruppespil, pulje 1, 4. runde (30. spillerunde) søndag 22. april kl. 12.00 på Helsingør Stadion:
FC Helsingør – Silkeborg IF 0-0
Advarsler: Adnan Mohammad, Patrick Olsen, Helsingør, Mate Vatsadze, Ibrahim Moro, SIF.
Tilskuere: 1.251
FC Helsingør (4-4-2): Mikkel Bruhn – Martin Fisch (69.: Osama Akharraz), Pascal Gregor, Søren Henriksen, Daniel Jørgensen – Anders Holst (46.: Ricki Olsen), Patrick Olsen, Christian Køhler, Adnan Mohammed – Felipe Tontini, Daniel Stückler (57.: Tobias Christensen).
Cheftræner: Christian Lønstrup.
Silkeborg IF (3-5-2): Peter Friis – Jeppe Gertsen, Simon Jakobsen, Tobias Salquist – Stephan Petersen, Ibrahim Moro, Magnus Mattsson, Mads Emil Madsen, Valance Nambishi (53.: Gustav Dahl) – Mate Vatsadze(62.: Jens Martin Gammelby), Gustaf Nilsson (79.: Dennis Flinta).
Manager: Peter Sørensen.