29. juli 2023

“Grund til optimisme mod FCM”

Kent Nielsen har stor respekt for FCM, men SIF-chefen ser alligevel fine muligheder for et godt resultat på Heden.

Når SIF søndag igen drager til Herning/Ikast/Glyngøre-området, så er det med et godt kendskab til lokalrivalerne fra Jonas Vingegaards hjemstavn.

Hele fire kampe spillede Silkeborg IF og FC Midtjylland mod hinanden i seneste sæson, hvilket gav en sejr, et nederlag og to 3-3-kampe.

Men selv om FCM må påtage sig favoritrollen, så har SIF’s cheftræner, Kent Nielsen, en god fornemmelse med søndagens kamp på MCH Arena.

– Jeg synes, vi spillede gode kampe mod FCM i seneste sæson, hvis man ser bort fra den halvleg i Herning, hvor vi blev pillet fra hinanden i kampens første 20 minutter. Ellers synes jeg, vores præstationer mod dem skaber optimisme og tro på tingene, særligt fordi vi kommer fra en god spillemæssig præstation mod Brøndby, siger Kent Nielsen og understreger.

– Vi er selvfølgelig helt klar over, at resultatet er det vigtigste i fodbold, men vores hold skal spille godt for at få point mod de større hold herhjemme, og hvis vi rammer en præstation igen som den mod Brøndby, så har vi en større chance for at få noget med fra Herning. Vi skal være idérige, dynamiske, holde godt fast i bolden og få flyttet den hurtigt mellem vores spillere.

FC Midtjylland har åbnet sæsonen med sejre mod Hvidovre IF og Progres Niederkorn i Conference League, og her har Kent Nielsen set de samme tendenser, som ulvene har styret efter, siden Thomas Thomasberg overtog tøjlerne på Heden.

– Sidste sæson var de inde og forsøge at pille lidt ved stilen, men siden Thomasberg blev ansat, så har de fundet tilbage til, hvad de altid har været dygtige til. Energi, aggressivitet og power. Den stil giver som regel gode muligheder for deres individualister til at shine.

– Det bliver svært for os, men hvis vi spiller vores eget spil og står imod, når FCM lægger tryk på fysisk, så ser jeg fine muligheder for et godt resultat, siger Kent Nielsen.

Se optaktsinterviewet med Nicolai Larsen, hvor SIF-målmanden deler mange af Kent Nielsens taktiske overvejelser.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 26.05. kl. 17.00
Scroll til toppen