4. juni 2020

Forsvarstalent på kontrakt i SIF

Forsvarstalent på kontrakt i SIF

18-årige Anders Sønderby har skrevet en et-årig ungdomskontrakt med SIF. “Det er et vigtigt skridt på vejen,” siger forsvarstalentet.

Sportschef Jesper Stüker (til venstre) byder Anders Sønderby velkommen i flokken af kontraktspillere i Silkeborg IF.

Den 18-årige handelsskoleelev Anders Sønderby kan nu kalde sig kontraktspiller i Silkeborg IF. Forsvars-talentet, der kom til SIF som U13-spiller fra samarbejdsklubben ØBG, har underskrevet en et-årig trainee-kontrakt og begynder allerede torsdag formiddag at træne sammen med Kent Nielsens førsteholdstrup.

– Jeg er selvfølgelig glad og også lidt overrasket over, at jeg har fået denne mulighed. Nu ser jeg både med spænding og forventning frem til at skulle træne med førsteholdet. Det glæder jeg mig til, siger Anders Sønderby om de kortsigtede udfordringer.

Anders Sønderby har været igennem hele klubbens talentudviklingsprogram efter at han kom fra ØBG som U13-spiller og blev optaget på Talent Team (7-9. klasse på Sølystskolen). I øjeblikket er han igang med at afslutte Silkeborg Fodbold College og den HHX-uddannelse, han har været igang med i tre år på College360.

– Når jeg har fået min eksamen, kan jeg fokusere 100 procent på at udvikle mig som fodboldspiller i det næste år. Man kan sige, at jeg har fået et år mere til udvikling og gøre mig fortjent til en “rigtig” kontrakt. Jeg ser detteher som et vigtigt skridt på vejen mod det mål, der hedder kampe på SIF’s bedste hold. Jeg glæder mig til at vise, hvad jeg kan, siger han.

Anders Sønderby har sat sin underskrift på en et-årig trainee-kontrakt.

Anders Sønderby har allerede prøvet kræfter med træning på førsteholdet. Han har som U19-spiller lejlighedsvist deltaget i træningen og spillet kampe for reserveholdet. Han var også med på førsteholdets træningslejr i Spanien i februar.

– Det er fedt at træne med førsteholdet. Man skal virkelig stå på tæer for at følge med, men det giver også en masse. Jeg har udviklet mig en del allerede af at træne med, siger Sønderby.

Sportschef Jesper Stüker ser kontrakten med Sønderby som en anerkendelse af den indsats, forsvarsspilleren har ydet.

– Anders har med stor vedholdenhed fortsat sin udvikling som stopper og overbevist om, at han bør have muligheden for at tage de næste skridt ind i SIFs A-trup. Han gjorde et fint indtryk allerede på træningslejren i Spanien tilbage i januar, og fik i princippet afbrudt sit forløb hos A-truppen, da amatørspillere ikke har måttet træne med efter Covid-19 restriktionerne. Med indgåelsen af denne aftale indtil næste sommer får Anders de bedst mulige betingelser for at fortsætte sin udvikling. Anders har altid været målrettet, seriøs og en god repræsentant for ungdomseliteholdene, og det er fortjent, at han nu får denne mulighed, siger SIF’s sportschef.

En mulighed, som talentet vil gøre alt for at udnytte.

– Al fokus er på SIF og på at gøre det godt. Jeg har en drøm om at bide mig fast i SIF og spille masser af førsteholdskampe. Så må tiden vise, om det kan føre endnu mere med sig, siger Anders Sønderby.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 26.05. kl. 17.00
Scroll til toppen