8. november 2020

Fornem fight gav smal sejr i Køge

På en svær udebane under vanskelige betingelser lykkedes det SIF at vinde 1-0 over HB Køge. Niclas Holm scorede sit første mål for SIF.

På en dag, hvor de hurtige kombinationer langs jorden aldrig kom til at køre for SIF, lykkedes det alligevel at vinde en svær udekamp i Køge. 1-0 blev det på det mål, unge Niclas Holm satte ind efter godt en times spil, og selv om sejren kom i en meget lige affære, må det alligevel betragtes som en fornem præstation af vikarierende cheftræner Peder Knudsens mandskab.

SIF måtte nemlig igen stille uden de syv covid-19 positive spillere, og oveni var Frederik Alves Ibsen blevet så skadet i seneste kamp mod Vendsyssel, at han også måtte melde forfald, mens Nicolai Vallys efter sin skade i samme kamp måtte indtage rollen som joker på bænken. Det betød, at Oscar Fuglsang fik sin første startplads som højre back, og Nicklas Røjkjær også fik sin første start efter sin tilbagevenden til SIF.

God HB Køge start
HB Køge startede bedst og havde kampens første chance allerede efter to minutter, da Magnus Häuser fra feltets kant sparkede tæt forbi Oscar Hedvalls ene stolpe. Stephan Petersen bød også ind med sit varemærke-skud – et træk ind i banen og skud mod fjerneste hjørne med venstrebenet. Det var efter 10 minutter, og bolden sneg sig lige akkurat over mål.

SIF kom bedre med og fik mere selvtillid med bolden, som halvlegen skred frem. HB Køge-forsvaret med bomstærke Eddie Gomes i spidsen flere gange give frispark udenfor hjemmeholdets felt, men hverken Anders Hagelskjær eller Magnus Mattsson havde held til at placere bolden indenfor målrammen.

Stor HB Køge-mulighed
Martin Koch Helsted havde efter den halve time kampens indtil da største mulighed med et hovedstød, som Oscar Hedvall med en lynhurtig reaktion fik pareret. SIF kom frem til meget lidt i 1. halvleg og kunne ikke være utilfredse med 0-0 ved pausen.

HB Køge kom bedst fra land i 2. halvleg og havde et par gode tilbud indenfor de første 10 minutter, hvor Oscar Hedvall begge gange måtte hive et par solide redninger ud af handsken. Stephan Petersen var blevet pillet ud i pausen og erstattet af Marius Elvius, og han bød ind med gode forsøg, der voldte SIF-forsvaret problemer.

SIF var sjældne gæster foran HB Køges mål, mens hjemmeholdet i flere situationer var farlige. Efter en time havde Noble Okello et hovedstød fra tæt hold, som Oscar Hedvall formidabelt parerede på en dag, hvor 0-0 lignede et godt resultat for SIF.

Mål efter 45 sekunder på banen
Men så, ud af det blå, forfulgte Emil Holten en dyb pasning ind i HB Køge-feltet, nåede bolden før HB Køge-keeper Oskar Snorre og sendte den forbi ham – og på roden af stolpen. Riposten smuttede ud for fødderne af Niclas Holm Pedersen, der 45 sekunder tidligere var kommet på banen, og han sendte bolden i nettet til sin første 1. divisions-scoring i karrieren. Fortjent var det ikke, men det virkede SIF’erne synderligt ligeglade med.

SIF havde de største chancer i resten af kampen, men der blev ikke scoret yderligere, og dermed kunne SIF rejse hjem med tre hårdt tilkæmpede point.

1. division, 11. runde, søndag 8. november kl. 13.30 på Capelli Sport Arena i Køge:
HB Køge – Silkeborg IF 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Niclas Holm Pedersen (63.)
Advarsler: Noble Okello, Marius Elvius, HB Køge, Anders Klynge, SIF.
HB Køge (4-4-2): Oskar Snorre – Mark Gundelach, Eddi Gomes, Magnus Wørts, Oliver Sonne (26.: Mathias Høst) – Stephan Petersen (46.: Marius Elvius), Valon Ljuti, Noble Okello (69.: Effiong Nsungusu), Jubril Adedeji – Martin Koch Helsted, Magnus Häuser (46.: Liam Jordan).
Cheftræner: Auri Skarbalius.
Silkeborg IF (4-3-2-1): Oscar Hedvall – Oscar Fuglsang (52.: Valance Nambishi), Anders Hagelskjær, Joel Felix, Gustav Dahl – Anders Klynge, Mark Brink, Mads Kaalund – Nicklas Røjkjær (93.: Alexander Lind), Emil Holten, Magnus Mattsson (62. Niclas Holm Pedersen).
Fungerende cheftræner: Peder Knudsen