28. maj 2009

Forløsning i slutfasen: 2-1 over Skive

En tynd og nervøs første halvleg med pausestillingen 1-1 blev afløst af en lidt bedre indsats i anden halvleg – hvor Christian Holst afgjorde tingene til SIFs fordel med en dommedagsflugter.

Grundet Boldklubben Frem's forestående konkurs lugtede det en smule af at være den sidste hjemmekamp i sæsonen, da Skive IK torsdag aften gæstede et opryknings-summende Silkeborg Stadion.

Cheftræner Troels Bech havde for første gang i fire kampe været tvunget til at ændre i startopstilling og på bænken, da Rajko Lekic ikke var kommet sig tilstrækkeligt over det skrub, han fik i lørdagens kamp i Kolding og derfor måtte sidde over. Dermed fik Lekic ikke chance for at gentage sin sidste præstation mod Skive, da han i efteråret på udebane nettede fire gange i samme kamp.

Samtidig var Simon Azoulay Pedersen fortsat noget mærket af sin ankelskade fra Kolding, så han var udtaget som 16.-mand.

I stedet var der blevet plads til Lars Huldgaard Christensen i startopstillingen for anden gang i sæsonen – mens Kaimar Saag og Christian Holst var med på bænken.

I alt havde Troels Bech valgt at blande kortene på følgende måde:

Kenneth Falkenberg vogtede målet bag de centrale midtstoppere Thorbjørn Holst Rasmussen og Jim Larsen, der havde Dennis Flinta og Steven Lustü ved siden af sig på backpladserne.

På midtbanen lå Martin Ørnskov centralt defensivt med Steffen Ernemann foran sig – og Peter Degn og Martin Svensson på kanterne.

Helt fremme lå anfører Henrik "Tømrer" Pedersen og altså Lars Huldgaard Christensen.

God indledning
Skive stillede op med "kun" to tidligere SIFere fra start; nemlig Lasse Ankjær og Jesper Nielsen. Til gengæld sad Patrick Nielsen ude med en skade, mens Thomas Dalgaard var i karantæne. Men med Michael Hansen i Skives cheftrænerstol var der dog – som sædvanligt – masser af tidligere SIF-islæt hos de gulblusede gæster.

SIF begyndte kampen aggressivt, og den veloplagte Martin Svensson havde nær skabt en stor chance til Peter Degn efter kun 30 sekunder, da han flot erobrede bolden og smækkede den indover – men Jesper Nielsen fik sparket væk i sidste øjeblik for snuden af Degn.

Fire minutter senere lagde Peter Degn et frisparksindlæg indover, som den store Skive-keeper Ronnie Svenson fik grebet – men først på selve målstregen.

Og i det syvende minut var det så Lars Huldgaard Christensen, der forsøgte sig med et hovedstød efter et Martin Ørnskov-indlæg – men et lille stykke forbi.

Trods alt en udmærket SIF-indledning med godt pres mod gæsternes mål, selv om der også var en smule nervøsitet at spore i SIFernes opspil.

Skive i front
Således også i det 13. minut, da Skive kom frem til sin første chance – som samtidig var kampens hidtil største. SIFernes højreside brillerede ikke med et decideret fremragende tilbageløb, og det gav plads til, at John Dyring forsøgte sig med en god, indadskruet afslutning, som Kenneth Falkenberg måtte strække sig langt for at nå.

Og to minutter senere lykkedes det så for Skive at komme i front, da et indlæg ikke blev clearet ordentligt – returbolden faldt i forvirringen ned til Lasse Ankjær, og han kunne fra kort afstand let gøre det til 1-0 til Skive.

SIF kom således tidligt bagud for anden kamp i træk – og for anden kamp i træk mod Skive, hvor Lasse Ankjær også scorede til 1-0 i efteråret, hvor SIF dog endte med at vinde med 6-2.

Kort efter føringsmålet kom Steffen Ernemann frem til en god afslutning serveret af Lars Huldgaard Christensen – men Ronnie Svenson dykkede flot ned og reddede ved fjerneste stolpe.

Degn til 1-1!
Martin Svensson fremtvang et hjørnespark i det 21. minut i venstresiden. Peter Degn trak over for at sparke – men fandt kun Ronnie Svensons handsker, og på kontraangrebet trak Lars Huldgaard Christensen en noget frustreret advarsel.

Men efter 25 minutter gik det så SIFs vej, da Martin Svensson smed en bold indover efter en god dribling. Bolden røg på tværs i feltet til Peter Degn, der tog et træk – og blev nedlagt. Klart straffe, som han selv linede op til at sparke.

Dét gjorde han usvigeligt sikkert med en kølig inderside – 1-1 og Degnens sjette mål i de sidste fem kampe!

I turneringen i alt var det Degnens ottende sæsonmål i 16 kampe – imponerende. Og med scoringen altså igen status quo i kampen, som SIF bestemt ikke havde imponeret i hidtil.

Langt, langt over
Ti minutter senere fik også Degn en advarsel for at ramme bolden med hånden. Men først i det 37. minut var der for alvor noget at skrive hjem om, da Skive afsluttede et kontraangreb med et godt spark fra Martin Thomsen, der dog måtte se bolden snige sig lige forbi.

Tre minutter efter dén afslutning var det så Steffen Ernemanns tur til at forsøge sig udefra, men ham ramte lige midt i målet, hvor Ronnie Svenson fyldte godt mellem stængerne.

Og i halvlegens overtid prøvede Ernemann igen lykken efter et hjørnespark, hvor han huggede til en returbold lidt uden for feltet – men symptomatisk for SIFs første halvleg blev bolden høvlet langt, langt over målet.

Dermed altså en pausestilling på 1-1 efter en ganske sløj indsats af et skidt spillende og nervøst SIF-hold mod et tændt og energisk Skive-hold.

Tømrer-mål forkert dømt offside
Anden halvleg begyndte præcis, som SIF havde sluttet første halvleg af – nemlig nervøst, ustruktureret og uden sammenhæng i opspillene, der ofte strøg ud over sidelinjerne.

Først efter 53 minutter faldt en afslutning, da Steffen Ernemanns hjørnespark blev mødt af Dennis Flintas pandebrask, men hovedstødet blev sendt langt over.

Tættere på kom Flinta fire minutter senere, da han flugtede til en returbold efter et frispark, men skuddet røg igen forbi – denne gang noget tættere på målet.

Kort efter lugtede det gevaldigt af et straffespark til Lars Huldgaard Christensen, der blev hevet ned i feltet, men dommer Heine Sørensen vinkede afværgende.

Det blev Huldgaards sidste aktion, for efter præcis en time blev han erstattet af Christian Holst.

På det næste angreb fik Henrik "Tømrer" Pedersen bolden i nettet efter endnu et frisparksindlæg, men han blev – tilsyneladende helt forkert ud fra tv-optagelserne – vinket offside.

Bedre tryk
SIF begyndte efterhånden at presse mere og mere på, og for første gang i kampen lykkedes hjemmeholdet med at etablere et decideret tryk mod Skive-målet.

Efter 67 minutter var Peter Degn centimeter fra at score sit andet mål, da han curlede et frispark af sted fra en god position – men bolden kyssede næsten stolpen på sin vej forbi målet.

Og to minutter efter var det Steffen Ernemann, der tilsyneladende var ved at få indstillet sigtekornet lidt bedre, da han sendte et flot skud mod mål – men skuddet blev blokeret til et hjørnespark, som Thorbjørn Holst Rasmussen headede lige over.

Brandrup på banen
Bolden var nu næsten udelukkende på SIF-fødder, og boldbesiddelsen udmøntede sig blandt andet i et par hjørnespark i rap. Det kneb dog gevaldigt med at omsætte mulighederne til chancer mod det hårdt kæmpende og luftstærke Skive-forsvar, hvor især Thomas Frandsen lykkedes med at heade meget væk.

I den anden ende kom Skive frem til en sjælden afslutning – anden halvlegs første – da Martin Thomsen sparkede hårdt og godt til et frispark, der gik et par meter forbi.

Og der var efterhånden kun godt ti minutter tilbage til at afgøre tingene i – som Jeppe Brandrup fik lov til at spille, da han erstattede Steffen Ernemann. Brandrup gik ind på venstrebacken, mens Steven Lustü trak ind centralt. Dennis Flinta overtog i højre side, og Thorbjørn Holst Rasmussen blev sendt frem i feltet for at presse på i luftrummet.

Holst til 2-1!
SIF hældte nu den ene bold efter den anden ind i feltet, men Skive afviste dygtigt de mange tilnærmelser.

Og det blev mere og mere krampagtigt for SIFerne, der dog fortsatte ufortrødent.

Og i det 88. minut lykkedes det så endelig – og dét med et brag. Christian Holst modtog en returbold med en flot brysttæmning – og så flugtede han ellers med et dommedagsdrøn bolden i nettet på allersmukkeste vis – 2-1 til SIF!!!

Kaimar Saag erstattede Martin Svensson i overtiden, hvor Martin Ørnskov også begik et professionelt frispark med advarsel til følge i en Skive-kontra – og dermed står Ørnskov til karantæne.

Det kunne dog ikke fjerne forløsningen og lettelsen over den sent sikrede sejr, der for alvor fyrer op under SIFs oprykningsdrømme, der efterhånden er tættere og tættere på at blive omsat til realitet.

Næste kamp er på mandag, 2. pinsedag, i Næstved.

Mål

 • 0-1 Lasse Ankjær (15)
 • 1-1 Peter Degn (25
 • straffe)
 • 2-1 Christian Holst (88)

Advarsler

 • Lars Huldgaard Christensen
 • Peter Degn
 • Jacob Andersen
 • Christian Gyldenøhr
 • Martin Ørnskov

SIF

 • Kenneth Falkenberg
 • Dennis Flinta
 • Thorbjørn Holst Rasmussen
 • Jim Larsen
 • Steven Lustü
 • Peter Degn
 • Martin Ørnskov
 • Steffen Ernemann (81: Jeppe Brandrup)
 • Martin Svensson (91: Kaimar Saag)
 • Lars Huldgaard Christensen (60: Christian Holst)
 • Henrik “Tømrer” Pedersen.

SIK

 • Ronnie Svenson
 • Jacob Andersen
 • Jesper Nielsen
 • Kristian Nielsen
 • Christian Gyldenøhr
 • Martin Thomsen
 • Thomas Frandsen
 • Michael Jacobsen
 • John Dyring (80: Jens Nielsen)
 • Denni Patschinsky (64: Allan Høvendorff)
 • Lasse Ankjær (57: Andreas Albers).
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 26.05. kl. 17.00
Scroll til toppen