22. marts 2015

Forårets første point på Mascot Park

SIF førte 2-1 ved pausen over FC Nordsjælland men måtte nøjes med uafgjort i søndagens Alka Superligaopgør på Mascot Park.

En genfødt Morten Beck sørgede med to mål i de sidste to minutter af 1. halvleg for pauseføring på 2-1 til SIF i søndagens Alka Superliga-kamp mod FC Nordsjælland. Det gav håb om den første hjemmesejr i denne sæson, men det blev kvalt midt i 2. halvleg, da Uffe Bech udlignede for gæsterne. Resultatet var fair nok, men SIFerne ærgrede sig naturligt nok over at se sejren glide dem af hænde, selv om det første forårspoint på Mascot Park kom i hus.

SIF-træner Kim Poulsen måtte ændre på flere positioner i forhold til sejren i Haderslev en uge tidligere. Karantæner til Simon Jakobsen og Nicolaj Agger samt en ukampdygtig Emil Scheel betød, at Morten Beck, der blev kastet ind i kampen mod SønderjyskE for en uge siden, fik genvalg på toppen. Frans Dhia Putros kom ind i stedet for Nicolaj Agger og spillede på den ene kant, hvilket sendte Robert Skov en tak længere frem – som hængende angriber lige bag Beck. Sidste ændring var Jens Martin Gammelbys entre i det centrale forsvar i stedet for Simon Jakobsen.

SIF fortsatte den dårlige vane på Mascot Park med at komme tidligt bagud. Denne gang var der spillet knapt fire minutter, da gæsterne bragte sig i front. Den formstærke svenske kant, David Moberg Karlsson, blev sendt afsted med en dyb stikning, og han spurtede fra Nicolaj Ritter og gik den direkte vej mod mål, hvor han sendte bolden forbi Thomas Nørgaard. Endnu engang en skidt SIF-start.

FC Nordsjælland var farligst i fortsættelsen. Et hjørnespark i det 10. minut blev forlænget, og ved bagste stolpe var Martin Vingaard meget tæt på 2-0 med hovedet, men måtte se bolden gå på den for FC Nordsjælland forkerte side af stolpen.

Første SIF-chance faldt i det 20. minut, da Frans Dhia Putros sparkede på mål på et frispark. Det velplacerede skud sneg sig dog lige akkurat udenom nærmeste stolpe. Få minutter senere appellerede både SIFere og tilskuere for straffespark, da Nicolaj Ritter blev kantet i FCN-feltet. Det lignede et af den slags straffespark, der kan dømmes, men i dette tilfælde var dommer Anders Poulsens fløjte tavs.

Efter en halv time var Moberg Karlsson igen på spil, da han trak ind i banen og fyrede af med venstrebenet. Thomas Nørgaard i SIF-målet fik ikke ordentligt greb om bolden, men nåede dog at sikre sig den inden et par jagtende FCN-angribere nåede frem.

To mål af Beck
Da en jævnt spillet 1. halvleg var ved at være forbi eksploderede Morten Beck i et veritabelt målorgie. Først udlignede han i det 44. minut, da Thorbjørn Holst forlængede et hjørnespark til bagstolpen, hvor Frans Dhia Putros nåede højst og dirigerede bolden ned for fødderne af Morten Beck. Sidste sæsons SIF-topscorer kastede sig ned i bolden og sparkede den liggende i nettet. Og bolden var ikke mere end lige givet op, før Morten Beck igen var på færde. Robert Skov sendte Adeola Runsewe i dybden, og hans indlæg blev ramt af edn FCN-fod og strøg ind foran mål, hvor Morten Beck dukkede op og sendte bolden op i det ene målhjørne. En forrygende SIF-afslutning på 1. halvleg.

Den nyvundne sejrstro tog SIF med sig ud efter pausen, og Morten Beck var tæt på at gøre det til 3-1 i det 56. minut, da han forfulgte en dyb stikning og løftede bolden over FCN-keeper David Jensen – men også lige akkurat over mål. Efter godt en times spil så man sågar Adeola Runsewe – i overdådigt spillehumør – forsøge sig med et hovedstød, der dog gik forbi mål.

SIFerne var paradoksalt nok mere på bolden i føring, end de havde været bagud 0-1. Det gav FC Nordsjælland mod på omstillinger uden at det dog for alvor blev farligt. Efter en  times spil skiftede FC Nordsjælland Uffe Bech ind i bestræbelserne på at vende udviklingen, men det var nu fortsat SIF, der var farligst – bl.a. havde Robert Skov et langskud efter godt forarbejde af Morten Beck. Bolden strøg dog forbi mål.

2-2 ved Uffe Bech
Da kampen rundede en time begyndte Nordsjælland at lægge mere pres på SIFerne, og i det 69. minut faldt udligningen. En tabt nærkamp ved sidelinjen tillod et FCN-indlæg, hvor indskiftede Uffe Bech i fri position kunne skyde på mål. Thomas Nørgaard reddede i første omgang, men bolden smuttede under ham, og i forsøget på at sikre sig den fik SIF-keeperen raget den over stregen.

Fra bænken reagerede Kim Poulsen og sendte Jeppe Illum på banen, hvor han afløste Robert Skov. Det ændrede dog ikke stillingen, og således endte det uafgjort.

SIF går nu på landskampspause og spiller næste gang ude mod Hobro den 5. april. Næste hjemmekamp er mandag den 13. april, hvor FC København besøger Søhøjlandet.

Alka Superliga, 22. spillerunde, søndag den 22. marts 2015 kl. 13.00 på Mascot Park:
Silkeborg IF – FC Nordsjælland 2-2 (2-1)
Mål: 0-1 David Moberg Karlsson (4.), 1-1 Morten Beck (44.), 2-1 Morten Beck (45.), 2-2 Uffe Bech (69.)
Advarsler: Frans Dhia Putros, Jeppe Illum, SIF, Mario Ticinovic, FCN
Tilskuere: 1.814
Silkeborg IF (4-4-1-1): Thomas Nørgaard – Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Jens Martin Gammelby, Nicolaj Ritter – Frans Dhia Putros, Frank Hansen, Daniel A. Pedersen, Adeola Runsewe – Robert Skov (76.: Jeppe Illum) – Morten Beck.
Træner: Kim Poulsen
FC Nordsjælland (4-3-3): David Jensen – Mario Ticinovic, Andreas Maxsø, Pascal Gregor, Patrick Mtiliga – Gudmundur Thorarinsson (46.: Marcus Ingvartsen), Lasse Petry, Martin Vingaard – David Moberg Karlsson (81.: Oliver Thychosen), Gudjon Baldvinsson (62.: Uffe Bech), Joshua John.
Træner: Olafur Kristjansson

• 0-1 David Moberg Karlsson (4.)
  • 1-1 Morten Beck (44.)