16. juni 2015

For mig er Silkeborg søer og jazz

For mig er Silkeborg søer og jazz

Ambassadør-interview: Musikeren Mads Mathias er født og delvist opvokset i Silkeborg, og selv om fodbold ikke fylder meget i hans univers, betyder fødebyen og naturen omkring den meget for ham.

Musik har været det helt store omdrejningspunkt i Mads Mathias’ liv. I rækken af ambassadør-interview for SIF og Silkeborg er turen kommet til den alsidige musiker med rødder i Silkeborg. Lige fra drengeårene i Søhøjlandets hovedstad, hvor han samlede flasker under Riverboat Jazz Festival hvert år – og lod sig betage af musikerne på scenerne rundt omkring i byen – til i dag, hvor han lever af musikken og stadig har sin forkærlighed til jazz, har musik og Silkeborg været væsentlige begreber i hans liv.

I 2012 debuterede han som solomusiker med det anmelderroste album “Free Falling,” der skaffede ham titlen som “Årets Nye Danske Navn” ved Danish Music Award. Ellers er han kendt som en dygtig studiemusiker, der har deltaget på en lang række album-udgivelser for andre kunstnere, samt liveoptrædener med navne som Alphabeat, Anne Linnet, Thomas Buttenschön og mange andre.

Siden 11-årsalderen har saxofonen været Mads Mathias’ hovedinstrument, men i en trafikulykke som 17-årig mistede han tre fingre og troede, at en lovende karriere som musiker ville ende, før den var begyndt. Imidlertid blev han sanger – og trænede sig op til også at mestre saxofonen og flere andre instrumenter. I dag er han saxofonist, sanger, pianist og trompetist.

Hvad betyder SIF og Silkeborg for dig?
Mit forhold til fodbold og SIF kan være på et meget lille sted, men Silkeborg er min fødeby. Jeg blev født på Silkeborg Sygehus og har boet i byen det meste af min barndom. For mig er mindet om Silkeborg først og fremmest de dejlige søer og jazzen. Søerne og naturen omkring byen var det store tilflugtssted om sommeren, når der altså ikke lige var Riverboat Jazz Festival.

Hvilke oplevelser i relation til SIF er dine bedste?
Jeg kan huske, at jeg i en kort periode gik til miniput fodbold i SIF, men det viste sig hurtigt, at jeg ikke havde talenter i den retning.

Hvilke oplevelser i relation til byen Silkeborg er dine største?
Jeg husker tydeligt de første gange, jeg hørte nogle af mine musikalske helte på Riverboat Jazz Festival, midt i flaskesamlingen kunne jeg gå i stå i foran scenen med underkæben i frit fald. Jeg havde aldrig turdet drømme om, at jeg senere ville komme til at optræde på netop den scene med de selvsamme helte.

Hvilken SIF-spiller er din favorit, hvis du kan vælge frit siden oprykningen til 1. division i 1987?
Pas.

I øvrigt mener jeg…
At Silkeborg har et rigt kulturliv, som kan styrkes yderligere, og som det ser ud som om politikerne endelig har fået øjnene op for. Det er ikke noget der kommer af sig selv, men alligevel har der været mange ihærdige ildsjæle i byen, som har kæmpet for at Silkeborg skulle være andet end bilernes by. Respekt for det.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen